Három csapat a legjobb négyben a kolozsvári Sportolimpián
Utoljára módositva: 2019-09-22 18:15:45

Remekeltek a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum diákjai a Kolozsváron rendezett Sportolimpián, amelynek öt éves hagyománya van az erdélyi magyar középiskolások körében.

A Babeș–Bolyai Tudományegyetem sportpályáit keddtől szombatig árasztották el az erdélyi középiskolás csapatok, akik nyolc versenyszámban, labdarúgásban, kosárlabdában, kézilabdában, röplabdában, úszásban, atlétikában, asztaliteniszben és strandröplabdában mérkőztek meg. A legnagyobb erdélyi, középiskolásokat mozgósító sportrendezvénynek ráadásul idén egy neves fővédnöke is volt Miklós Edit alpesi síző, a Magyar Sí Szövetség elnökének a személyében.

A verseny során többször is lehangzott a Sportolimpia célja: „Mi itt nagykövetekre teszünk szert, aki hazamennek, és otthon, a kis közösségben népszerűsítik a mozgást, hiszen ez az alapja az egészséges társadalomnak” — mondta Bodor László, a rendezvény elnöke.

29 erdélyi középiskola közel 500 diákja és csaknem 100 felkészítő tanára vett részt az öt napos sporteseményen, amelynek másik célja a közösség és csapatszellem erejének építése.

A Hám János líceum diákjait Szabó Tamás és Fórizs-Kiss József testnevelő tanárok kísérték el, és közülük a labdarúgó srácok érték el a legjobb eredményt: Magyar Dávid (XI. A), Mares Imre (XII. B), Ilonczai Dávid (XII. B), Sopronyi Balázs (nyáron végzett), Krisztián Dániel (XI. B), Jánk Péter (XII. B), Rácz Lóránd (XI. C), Rácz Rajmond (XI. C), Gázsa Gábor (X. C) és Varga Patrik (X. C) felállásban a harmadik helyen zártak.

A röplabdázó lányok kevéssel maradtak le a dobogóról: Nagy Alexandra (XI. B), Tempe Stefani (XI. B), Dicső Dorottya (XII. A), Mák-Tóth Dalma (XII. B), Makó Dominika (X. A), Volosin Csenge (XI. B), Szőke Cecília (XI. A), Galambosi Krisztina (XII. B), Gyenes Zselyke (X. A) felállásban a negyedikek lettek.

Végül a strandröplabda-páros, Makó Dominika és Nagy Alexandra a negyedik helyen zártak.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. április 4.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...