Három ezüsttel nyitott a Szatmárnémeti Sportklub
Utoljára módositva: 2012-11-30 19:26:56

Az 1 Decembrie Kupa korosztályos nemzetközi tőrvívótorna pénteki nyitányán mindhárom döntőben „elvéreztek” a szatmári sportolók a Bukaresti Balestra vívóival szemben. A három ezüst mellett egy bronzérem is összejött az SK versenyzőinek.

 

Lengyel Éva és Pop Edwin

Nem sikerült legyőzni a Bukaresti Balestra ACS tőrvívóit pénteken a szatmárnémeti Csipler Sándor Vívóteremben zajló 1 Decembrie Kupa nemzetközi tőrvívótorna első napján. A háromnapos megmérettetés nyitányán a 9–10 éves fiúk és lányok, illetve a 11–12 éves fiúk viadalában is a Szatmárnémeti Sportklub versenyzője küzdött a döntőben, mindhárom alkalommal a fővárosi klub sportolója ellen, viszont egyszer sem sikerült győzni. A 9–10 éves fiúk megmérettetésén Tudor Surducan kapott ki a fináléban Radu Mocanutól, a lányoknál pedig Cristian Anderco maradt alul Crina Popával szemben, végül a 11–12 éves fiúk között a Pop Edwin – Alexandriu Pîrva fináléból az utóbbi, vagyis a bukaresti sportoló jött ki győztesként.

Surducan, Cadar és Virágos edzőik társaságában

A tornán egyébként több romániai klub vívója mellett tegnap magyarországi (Szigetszentmiklós, Budapest Honvéd, Budapesti Törekvés) és kuvaiti sportolók is pástra léptek, összesen hatvankilencen. A legnépesebb a 11–12 éves fiúk korosztályos csoportja volt, itt huszonnyolcan küzdöttek, de a szatmáriak közül csak Pop Edwinnek sikerült a legjobb nyolc közé jutni. A 9–10 éves fiúk viadalán Virágos Vince is dobogóra állt, ő a harmadik lett, míg Andrei Cadar a 8. helyen zárt. A lányok megmérettetésén Anderco további négy csapattársa kvalifikálta magát az első nyolcba: Körössy Melissza az 5., Diana Şuta a 6., Teodora Turdean a 7., míg Maria Crăciun a 8. pozícióban zárták a küzdelmeket.

Anderco (balról az első) és csapattársai a díjkiosztó után

Szombaton a 11–12 éves lányok, illetve a 13–14 éves fiúk és lányok küzdenek, vasárnap pedig a 15–16 éves fiúk és lányok lépnek pástra a Csipler–teremben.

Említésre méltó ugyanakkor, hogy a tőrvívótornára az SK edzői, Lengyel Éva, File Attila, Ardeleanu Zsuzsanna, Simona Surducan, Dan Şuta és Izsáki Arnold saját pénzükből vették az érmeket, így az első nyolc sportoló nyakába kerülhetett egy–egy medál.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...