Három ország református rádiósai Szatmáron
Utoljára módositva: 2018-01-16 17:49:59

A Kárpát-medencei Református Rádiótanács a Szatmári Református Egyházmegye Esperesi Hivatalának tanácstermében tartotta soros ülését. A református rádiók összefogása 2010-re nyúlik vissza.

Hétfőn 11 órától Rácz Ervin, a Harangszó Rádió főszerkesztője meghívására érkeztek ismét, immáron negyedik alkalommal a partiumi városba az egyházkerületek rádiós delegáltjai Kárpátaljáról, Magyarországról: a tiszáninneni és tiszántúli egyházkerületekből, valamint Erdélyből. Király Lajos esperes a napi Igével köszöntötte a jelenlevőket: „Mindaz, aki hallja tőlem ezeket a beszédeket, és megcselekszi azokat, hasonló a bölcs emberhez, aki kősziklára építette házát. És ömlött az eső, jöttek az árvizek, fújtak a szelek, és beleütköztek abba a házba, de nem dőlt össze, mert kősziklára épült. Mindaz, aki hallja tőlem ezeket a beszédeket, és nem cselekszi meg azokat, hasonló a bolond emberhez, aki homokra építette házát. És ömlött az eső, jöttek az árvizek, fújtak a szelek, és beleütköztek abba a házba, amely összeomlott, és romhalmazzá lett. Amikor befejezte Jézus ezeket a beszédeket, a sokaság álmélkodott tanításán, mert úgy tanította őket, mint akinek hatalma van, és nem úgy, mint az írástudók.” (Mt 7, 24–29)

Ezután Taraczközi Gerzson, a rádiótanács titkára vette át a szót és irányította a gyűlést. Az egyházkerületek delegáltjai beszámoltak az elmúlt időszakról. Szó esett többek között egy közös műsorról is, melynek címe: Látogató. A tervezett műsorban főként a kórházmissziósokat vonnák be munkatársként, ugyanakkor a beteg emberek számára nyújtanának tájékoztatást, vigaszt, bátorítást. A Kárpát-medencei Református Rádiótanács (KRR) 2010 októberében alakult azzal a céllal, hogy összefogja a református rádiókat. Az egyházkerületek elnökségei azért döntöttek az együttműködés mellett, hogy azzal a helyi rádiós kezdeményezéseket összehangolják, folyamatosan tapasztalatokat cseréljenek és közösen keressék a határokon átívelő rádiózás lehetőségét.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni?
Igen, szükség van megtisztítani a szervezetet
Még nem próbáltam, de itt az ideje elkezdeni
Nem szoktam, szerintem semmi szükség rá
Mi az a méregtelenítés?
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. február 15.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...