Három szatmári csapat lépett színpadra a PADIF-on
Utoljára módositva: 2016-11-04 18:27:36

Az idén tizennyolcadik alkalommal szervezték meg Szilágycsehben a Partiumi Diákszínjátszó Versenyt, vagyis a PADIF-ot, melyet általános iskolások (V–VIII. osztály) és gimnazisták (IX–XII.) számára hirdetnek meg évről évre a szervezők.

Az idei fesztiválra 25 diákszínjátszó csoport nevezett be: 12 általános iskolai kategóriában, 9 gimnáziumi kategóriában, 4 versenyen kívül, 25 előadást láthatott a zsűri és a publikum a két nap alatt.

Szatmárról az V–VIII-as kategóriában a szatmárnémeti Avram Iancu Általános Iskola csapata a Kristályszemek szerepelt kiválóan, ugyanis megosztott első helyet hozott el a Szép játék, srácok! című tragikomédiájával, Gál Eszter magyartanár és Bodea Tibor színész felkészítésével.

A IX–XII. osztályos kategóriában a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákszínjátszó csapata a KÖDIK hozta el a harmadik helyet, valamint egy alakítási díjat a „Mondtam, innen nincs kijárat!” című feldolgozásával, felkészítőjük Csorján Árpád történelem- és Nagy Tünde földrajztanárok voltak.

Versenyen kívül a szervezők külön meghívására a szatmárnémeti Aurel Popp Művészeti Líceum csapata a MASZK lépett fel a „Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról” című feldolgozással. Ők először szerepeltek a PADIF-on, felkészítőjük Bokor Erika magyartanár.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A királynő kutyája
Ma, 15:00
A brit monarchia nagy napra ébredt, mikor Fülöp herceg egy csöpp corgival ajándékozta meg II. Erzsébetet, a híresen kutyabarát királynőt. A Buckingham palota eddig is az ugatástól volt hangos, de most az új jövevény, az izgága, rosszcsont, és irtó cuki Rex minden szabályt felrúg, amit négy tappancs csak felrúghat. Egyik csíny követi a másikat, de a bájos pofinak senki nem tud ellenállni. Ám mikor egy véletlen folytán Rex az utcára kerül, a luxus élet tovaszáll és hirtelen minden a feje tetejére
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni tavasszal?
Ünnepek után kell egy kis diéta
Mindig tartok néhány napos böjtöt, hogy kitisztuljon a szervezet
Fontos a méregtelenítés tavasszal, készülni kell a nyárra
Nem fogllkozom ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. március 21.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...