Három szatmári utazik az Eb-re
Utoljára módositva: 2020-02-21 15:22:45

Teodora Șofran, Alex Oroian és Tudor Surducan utaznak el Horvátországba a vívók kadett és junior korosztályos Európa-bajnokságára.

Szombaton kezdődik, és március 2-ig tart a horvátországi Porečban a 17, majd a 20 éven aluliak vívó-Európa-bajnoksága, ahol három szatmári sportoló is pástra fog lépni.

Elsőként Teodora Șofran fog megküzdeni a kadett korosztályos tőrvívók hétfői egyéni viadalában. A fegyvernemben Románia azt a négy lányt küldte, akik az elmúlt időszakban az európai körversenyen is remekeltek. Teodora Șofran (Szatmárnémeti SK), Andreea Dincă (ACS Balestra), Denisa Mănescu (CSA Steaua), Karina Vasile (CSA Steaua) felállásban Tauberbischofsheimban a harmadik, míg Szatmárnémetiben az első helyen zártak. A lányok jó szereplése a csapattáblázatban is előkelő helyre sorolja őket, így kadettek zárónapján, február 26-án éremszerzési reményekkel léphetnek a pástra. A jelenlegi állás szerint ugyanis Lengyelország, Magyarország és Ukrajna után a románok következnek az európai rangsorban.

A kadettek versenye egyébként február 22–26. között zajlik, az ezt követő öt napban pedig a juniorok lépnek pástra. A 20 évesek nyitó napján, vagyis jövő csütörtökön két szatmári srác is pástra lép a párbajtőrvívók egyéni versenyében: a Szatmárnémeti SK sportolója, Tudor Surducan és a Dinamo Bukarestnél igazolt Alex Oroian fog versenyezni. Sajnos ezzel nekik lejár majd az idei Eb, ugyanis a román szövetség nem nevezte őket a csapatviadalra. Oroian viszont egy jó vívással akár a dobogóra is eljuthat, hiszen az eddigi eredmények alapján a 15. kiemeltként várhatja a versenyt a 106 fős mezőnyben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. április 7.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...