Három tagozat indul a Nagykárolyban az 1-es Számú Általános Iskolában
Utoljára módositva: 2018-03-04 09:04:52

Nagykárolyban az 1-es Számú Általános Iskolába várták tegnap mindazon szülőket, akik a tegnapi nyílt napot kihasználva szerették volna közelebbről megismerni a városnak ezt az általános iskoláját.

Három tagozaton — román, magyar és német — indul előkészítő osztály ősszel ebben az tanintézményben. A diákok eredményei nagyszerűek román és német tagozaton. A magyar osztályokkal van gond, hiszen a környéken, az iskolához tartozó utcák többségében él a város nehéz szociális helyzetben élő lakosságának a jelentős része, így az iskola pedagógusai nagyon komoly kihívás elé vannak állítva minden egyes tanítási napon. „Fontosnak tartom elmondani, hogy három tagozaton működünk, a magyar tagozaton Botan-Simon Hajnalka, a német tagozaton Kaltenbacher Hannelore, a román tagozaton pedig Knecht Andrea tanítónéni várja a leendő iskolásokat. Mindhárman fiatal, de mégis sok tapasztalattal rendelkező pedagógusok. Kérjük az érdeklődőket, forduljanak hozzánk bizalommal” — mondta Kocsis Gyöngyike aligazgatónő. A nagykárolyi iskolában ősztől étkeztetési, tisztálkodási és egyéb, az integrációs és felzárkóztatási folyamatot segítő program indult be. Emellett az intézményben oktató pedagógusok többségének részvételével délutáni kisegítő oktatási lehetőséget is nyújtanak a gyerekeknek.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 22.
Bánjon ma óvatosan a pénzzel! Ez vonatkozik saját pénztárcájára is, de üzleti döntéseiben sem árt most megfontoltabbnak lennie, mint általában.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. március 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...