Háromnapos sváb ünnepség Tasnádon
Utoljára módositva: 2014-07-04 21:29:09

Immár tizenkettedik alkalommal rendezi meg jövő hétvégén a Német Demokrata Fórum (NDF) tasnádi szervezete az évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Sváb Napokat.

A háromnapos rendezvény július 11-én, pénteken, 17 órától kezdődik. Az ifjúság napja alkalmából az előző évekhez hasonlóan egy szimpozionra kerül sor a sváb ifjak jelenéről, valamint jövőjéről vidékünkön.

Az ünnepség szombaton, 17 órától folytatódik a magyarországi Nagykállóról érkező vendégek fogadásával az NDF tasnádi székházában. A fogadás után „Az én szülőföldem” címmel képzőművészeti kiállítás nyílik a Tasnádi Városi Múzeumban Merk Matild tasnádi amatőr festőművész alkotásaiból. A megnyitón a Maestoso kórus sváb népdalokat, valamint klasszikus műveket énekel. A tárlatmegnyitó egy állófogadással zárul a helyszínen.

Vasárnap 10.30 órakor a szervezők a krasznabélteki fúvószenekar társaságában a helyi római katolikus templom előtt várják a meghívott vendégeket és kultúrcsoportokat, majd 11 órától egy ünnepi német nyelvű szentmisére kerül sor, amelyet Ft. Bodor Zoltán tasnádi plébános fog celebrálni. A szertartás keretében a Maestoso kórus fog énekelni.

Ezt követően 12 óra körül kezdődik a meghívott vendégek és a részt vevő kultúrcsoportok felvonulása a bélteki rézfúvósok kíséretében a városközpontban, majd 13 órától kerül sor az ünnepélyes megnyitóra és a kultúrcsoportok előadásaira a Tasnádi Ipari Iskolaközpont udvarán felállított színpadon. Fellépők: a nagykállói magyar néptánccsoport, a Gute Laune és a Gemeinsam tánccsoport (Szatmárnémeti), ifjúsági és felnőtt tánccsoport (Nagyvárad), az NDF tánccsoport és az egyesített férfikórus (Nagykároly), a monospetri, a krasznabélteki, a mezőteremi, a csomaközi, a csanálosi, a mezőpetri és a túrterebesi sváb néptánccsoportok, a krasznabélteki fúvószenekar, valamint Tasnádról a Codruleţ ifjúsági román néptánccsoport, a Gemeinsam tánccsoport, a Házaspárok tánccsoport, illetve a Maestoso kórus.

A kulturális programot követően sváb bállal zárul az ünnepség, amelyen a Doxa és barátai könnyűzene-együttes szolgáltatja a talpalávalót. A szervezők mindenkit szeretettel várnak a rendezvénysorozatra.

Ifj. Deák Endre

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 78 ár beltelek a Vetési úton. Tel.:...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mivel leped meg a párod Valentin-nap alkalmából?
Mozival
Romantikus vacsorával
Virággal vagy édességgel
Ékszerrel
Nem szoktuk ünnepelni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...