Háromnapos sváb ünnepség Tasnádon
Utoljára módositva: 2014-07-04 21:29:09

Immár tizenkettedik alkalommal rendezi meg jövő hétvégén a Német Demokrata Fórum (NDF) tasnádi szervezete az évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Sváb Napokat.

A háromnapos rendezvény július 11-én, pénteken, 17 órától kezdődik. Az ifjúság napja alkalmából az előző évekhez hasonlóan egy szimpozionra kerül sor a sváb ifjak jelenéről, valamint jövőjéről vidékünkön.

Az ünnepség szombaton, 17 órától folytatódik a magyarországi Nagykállóról érkező vendégek fogadásával az NDF tasnádi székházában. A fogadás után „Az én szülőföldem” címmel képzőművészeti kiállítás nyílik a Tasnádi Városi Múzeumban Merk Matild tasnádi amatőr festőművész alkotásaiból. A megnyitón a Maestoso kórus sváb népdalokat, valamint klasszikus műveket énekel. A tárlatmegnyitó egy állófogadással zárul a helyszínen.

Vasárnap 10.30 órakor a szervezők a krasznabélteki fúvószenekar társaságában a helyi római katolikus templom előtt várják a meghívott vendégeket és kultúrcsoportokat, majd 11 órától egy ünnepi német nyelvű szentmisére kerül sor, amelyet Ft. Bodor Zoltán tasnádi plébános fog celebrálni. A szertartás keretében a Maestoso kórus fog énekelni.

Ezt követően 12 óra körül kezdődik a meghívott vendégek és a részt vevő kultúrcsoportok felvonulása a bélteki rézfúvósok kíséretében a városközpontban, majd 13 órától kerül sor az ünnepélyes megnyitóra és a kultúrcsoportok előadásaira a Tasnádi Ipari Iskolaközpont udvarán felállított színpadon. Fellépők: a nagykállói magyar néptánccsoport, a Gute Laune és a Gemeinsam tánccsoport (Szatmárnémeti), ifjúsági és felnőtt tánccsoport (Nagyvárad), az NDF tánccsoport és az egyesített férfikórus (Nagykároly), a monospetri, a krasznabélteki, a mezőteremi, a csomaközi, a csanálosi, a mezőpetri és a túrterebesi sváb néptánccsoportok, a krasznabélteki fúvószenekar, valamint Tasnádról a Codruleţ ifjúsági román néptánccsoport, a Gemeinsam tánccsoport, a Házaspárok tánccsoport, illetve a Maestoso kórus.

A kulturális programot követően sváb bállal zárul az ünnepség, amelyen a Doxa és barátai könnyűzene-együttes szolgáltatja a talpalávalót. A szervezők mindenkit szeretettel várnak a rendezvénysorozatra.

Ifj. Deák Endre

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 14.
Ma valahogy nem tudja kiszámítani, hogyan fognak viselkedni az emberek. Mind a magánéletében, mind hivatásában meglepő reakciókra számíthat.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 14.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...