Háromnapos sváb ünnepség Tasnádon
Utoljára módositva: 2014-07-04 21:29:09

Immár tizenkettedik alkalommal rendezi meg jövő hétvégén a Német Demokrata Fórum (NDF) tasnádi szervezete az évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Sváb Napokat.

A háromnapos rendezvény július 11-én, pénteken, 17 órától kezdődik. Az ifjúság napja alkalmából az előző évekhez hasonlóan egy szimpozionra kerül sor a sváb ifjak jelenéről, valamint jövőjéről vidékünkön.

Az ünnepség szombaton, 17 órától folytatódik a magyarországi Nagykállóról érkező vendégek fogadásával az NDF tasnádi székházában. A fogadás után „Az én szülőföldem” címmel képzőművészeti kiállítás nyílik a Tasnádi Városi Múzeumban Merk Matild tasnádi amatőr festőművész alkotásaiból. A megnyitón a Maestoso kórus sváb népdalokat, valamint klasszikus műveket énekel. A tárlatmegnyitó egy állófogadással zárul a helyszínen.

Vasárnap 10.30 órakor a szervezők a krasznabélteki fúvószenekar társaságában a helyi római katolikus templom előtt várják a meghívott vendégeket és kultúrcsoportokat, majd 11 órától egy ünnepi német nyelvű szentmisére kerül sor, amelyet Ft. Bodor Zoltán tasnádi plébános fog celebrálni. A szertartás keretében a Maestoso kórus fog énekelni.

Ezt követően 12 óra körül kezdődik a meghívott vendégek és a részt vevő kultúrcsoportok felvonulása a bélteki rézfúvósok kíséretében a városközpontban, majd 13 órától kerül sor az ünnepélyes megnyitóra és a kultúrcsoportok előadásaira a Tasnádi Ipari Iskolaközpont udvarán felállított színpadon. Fellépők: a nagykállói magyar néptánccsoport, a Gute Laune és a Gemeinsam tánccsoport (Szatmárnémeti), ifjúsági és felnőtt tánccsoport (Nagyvárad), az NDF tánccsoport és az egyesített férfikórus (Nagykároly), a monospetri, a krasznabélteki, a mezőteremi, a csomaközi, a csanálosi, a mezőpetri és a túrterebesi sváb néptánccsoportok, a krasznabélteki fúvószenekar, valamint Tasnádról a Codruleţ ifjúsági román néptánccsoport, a Gemeinsam tánccsoport, a Házaspárok tánccsoport, illetve a Maestoso kórus.

A kulturális programot követően sváb bállal zárul az ünnepség, amelyen a Doxa és barátai könnyűzene-együttes szolgáltatja a talpalávalót. A szervezők mindenkit szeretettel várnak a rendezvénysorozatra.

Ifj. Deák Endre

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 15:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 20.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...