Háromnapos sváb ünnepség Tasnádon
Utoljára módositva: 2014-07-04 21:29:09

Immár tizenkettedik alkalommal rendezi meg jövő hétvégén a Német Demokrata Fórum (NDF) tasnádi szervezete az évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Sváb Napokat.

A háromnapos rendezvény július 11-én, pénteken, 17 órától kezdődik. Az ifjúság napja alkalmából az előző évekhez hasonlóan egy szimpozionra kerül sor a sváb ifjak jelenéről, valamint jövőjéről vidékünkön.

Az ünnepség szombaton, 17 órától folytatódik a magyarországi Nagykállóról érkező vendégek fogadásával az NDF tasnádi székházában. A fogadás után „Az én szülőföldem” címmel képzőművészeti kiállítás nyílik a Tasnádi Városi Múzeumban Merk Matild tasnádi amatőr festőművész alkotásaiból. A megnyitón a Maestoso kórus sváb népdalokat, valamint klasszikus műveket énekel. A tárlatmegnyitó egy állófogadással zárul a helyszínen.

Vasárnap 10.30 órakor a szervezők a krasznabélteki fúvószenekar társaságában a helyi római katolikus templom előtt várják a meghívott vendégeket és kultúrcsoportokat, majd 11 órától egy ünnepi német nyelvű szentmisére kerül sor, amelyet Ft. Bodor Zoltán tasnádi plébános fog celebrálni. A szertartás keretében a Maestoso kórus fog énekelni.

Ezt követően 12 óra körül kezdődik a meghívott vendégek és a részt vevő kultúrcsoportok felvonulása a bélteki rézfúvósok kíséretében a városközpontban, majd 13 órától kerül sor az ünnepélyes megnyitóra és a kultúrcsoportok előadásaira a Tasnádi Ipari Iskolaközpont udvarán felállított színpadon. Fellépők: a nagykállói magyar néptánccsoport, a Gute Laune és a Gemeinsam tánccsoport (Szatmárnémeti), ifjúsági és felnőtt tánccsoport (Nagyvárad), az NDF tánccsoport és az egyesített férfikórus (Nagykároly), a monospetri, a krasznabélteki, a mezőteremi, a csomaközi, a csanálosi, a mezőpetri és a túrterebesi sváb néptánccsoportok, a krasznabélteki fúvószenekar, valamint Tasnádról a Codruleţ ifjúsági román néptánccsoport, a Gemeinsam tánccsoport, a Házaspárok tánccsoport, illetve a Maestoso kórus.

A kulturális programot követően sváb bállal zárul az ünnepség, amelyen a Doxa és barátai könnyűzene-együttes szolgáltatja a talpalávalót. A szervezők mindenkit szeretettel várnak a rendezvénysorozatra.

Ifj. Deák Endre

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 22.
Figyeljen oda kedvese mellékesen kimondott kívánságaira, mert ezek valójában nagyon is fontosak számára, csak nem akarja Önt terhelni.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...