Háromnapos táborba indultak a máltás gyerekek
Utoljára módositva: 2019-08-02 11:09:28

Háromnapos táborban vesznek részt Fehér megyében a Máltai Szeretetszolgálat Ifjúsági Szervezetének kedvezményezett gyermekei, illetve a segélyszervezet önkéntesei közül tizenhatan.

Ma reggel indul útnak a Máltai Szeretetszolgálat Szatmárnémeti Ifjúsági Szervezetének 30 kedvezményezettje és 16 önkéntese, hogy együtt táborozzanak a Gyulafehérvár melletti Magyarigenen.

A háromnapos máltais tábor célja, hogy a szervezők remek programokkal készülve maradandó élményeket biztosítsanak kedvezményezetteik számára. A tábor tulajdonképpen az idei tanévet zárja le, hiszen annak ellenére, hogy már jó ideje tart a nyári szünet, a gyerekek a máltais önkéntesek segítségével még heteken át a vakációs házi feladatok elkészítésén fáradoztak, illetve a kedvezményezettek számára előkészített felzárkóztató programokon vettek részt.

Ezek végeztével itt a lehetőség a közös kikapcsolódásra. Hegedűs Gergő, az ifjúsági szervezet helyi és országos vezetője elmondta, hogy ez egy amolyan jutalomtábor a gyerekek számára. „A táborban szeretnénk éles határvonalat húzni a jó és a rossz között a jó tettek jutalmazásával és a rossz cselekedetek miatti felelősségre vonással. Mindezt egy pénzkezelési versennyel valósítjuk meg, a táborban egy sajátos pénzzel („táborzsé”) kell majd a gyerekeknek gazdálkodniuk. „Fizetniük” kell majd az édességért, a játékokért, belépő lesz a bulira, a tábortűzpartira stb. De lesznek „zsészerző” versenyek is, ahol a gyerekek pénzre tehetnek szert, ugyanakkor büntetés fog járni a rossz magaviseletért (csúnya beszéd, figyelmetlenség stb.), amelyet a tábor rendőre (az egyik beöltözött önkéntesünk) fog figyelemmel kísérni. A táborban egy egyedi várost teremtünk meg a mi szabályainkkal, a mi értékeinkkel” — mutatott rá a tábor főbb célkitűzéseire a szeretetszolgálat országos ifjúsági vezetője.

Elmondta azt is, hogy bíznak benne, hogy a gyerekek ezáltal sokat fognak tanulni, hiszen a tanulás legaktívabb módszerét, a játékot alkalmazzák ezúttal is. A táborozók vasárnap este érkeznek haza.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 27.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...