Háromnapos téliesítési-razzia lesz Magyarországon!
Utoljára módositva: 2019-11-18 11:00:59

November 19–től országos közúti ellenőrzéseken vizsgálják a rendőrök, hogy rendesen fel van–e készítve az autó a télies időjárásra — nem szívatni akarják a sofőröket, hanem figyelmüket felhívni, de bírságolni is fognak, a büntetések pedig borsosak.

 

Komoly ellenőrzésekre készüljenek a gépkocsivezetők a magyarországi utakon — a november 19. – 21. közötti napokban tematikus közúti ellenőrzéseken vizsgálják a rendőrök a téli gumik állapotát, típusazonosságát (esetlegesen a hólánc meglétét), a téli szélvédőmosó folyadékot és használatát, az ablaktörlők állapotát, a fagyálló meglétét és fagyáspontját, a külső világító- és jelzőberendezések állapotát, tisztaságát, fényerejét, de még a fényvisszaverő mellény meglétét is.

Schanda Tamása hangsúlyozta: a razzia célja nem az lesz, hogy a rendőrök minél több autóst megbírságoljanak, hanem a figyelemfelhívás és balesetek megelőzése (az ellenőrzések mellett tájékoztató füzetekkel is segítik az autósok felkészülését a téli közlekedésre). A rendőrség nem szívatni akarja a sofőröket és messze nem az a céljuk, hogy minél több büntetést tudjanak kiszabni, hanem a hatóság a szigorú fellépéssel szeretne elébe menni a baleseteknek — nyomatékosította Berzai Zsolt alezredes is.

Felvilágosítás ide, figyelemfelkeltés oda, borsos bírságokra számíthatnak azok az autósok, akik úgy indulnak a magyarországi utakra, hogy nem készítették fel alaposan gépkocsijukat a télies időjárásra, például a lámpák nem megfelelő működése esetén a helyszíni bírság (hiányosságok függvényében) 5000–től 50 000 forintig terjedhet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. december 7.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...