Háromszáz riasztás
Utoljára módositva: 2015-09-21 13:30:06

Közel háromszáz alkalommal riasztották a Szatmár Megyei Mentőszolgálat dolgozóit az elmúlt hétvégén, köztük egy öngyilkosságot megkísérelt tinédzserhez — tudtuk meg dr. Lucian Tarţától, az intézmény szóvivőjétől.

Szeptember 18–20. között 295 riasztás futott be a mentősökhöz, az egyik legsúlyosabb esetet, egy 16 éves tinédzsert szombaton délután láttak el a szakemberek. A fiatal egy éles tárggyal több mély, vágott sebet ejtett a bal karján, így próbált véget vetni az életének. A mentősök gyors beavatkozásának köszönhetően, a fiatalnak nem esett komoly baja, az ellátását követően beszállították a Szatmár Megyei Kórház sürgősségi osztályára.

Vasárnap a késő délutáni órákban egy súlyos, lajosvölgyi közúti balesethez is kiszálltak a mentősök a SMURD rohammentő-szolgálat szakembereivel közösen. A helyszínről három sérültet szállítottak kórházba. Szintén vasárnap, de az esti órákban a megyeközpont Lebedei utcájából kaptak hívást a szakemberek, itt egy, az utcán összerogyott fiatalemberhez riasztották őket. Mint kiderült, az ittas állapotban lévő pácienst bántalmazták és megkéselték. „Állítása szerint nem tudta, hogy ki tette ezt vele, azt viszont elmondta, hogy bántalmazták. A kollégáim beszállították a Szatmár Megyei Kórházba további ellátásra” — magyarázta a szóvivő.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A királynő kutyája
Ma, 15:00
A brit monarchia nagy napra ébredt, mikor Fülöp herceg egy csöpp corgival ajándékozta meg II. Erzsébetet, a híresen kutyabarát királynőt. A Buckingham palota eddig is az ugatástól volt hangos, de most az új jövevény, az izgága, rosszcsont, és irtó cuki Rex minden szabályt felrúg, amit négy tappancs csak felrúghat. Egyik csíny követi a másikat, de a bájos pofinak senki nem tud ellenállni. Ám mikor egy véletlen folytán Rex az utcára kerül, a luxus élet tovaszáll és hirtelen minden a feje tetejére
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni tavasszal?
Ünnepek után kell egy kis diéta
Mindig tartok néhány napos böjtöt, hogy kitisztuljon a szervezet
Fontos a méregtelenítés tavasszal, készülni kell a nyárra
Nem fogllkozom ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. március 21.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...