Háromszáz személyt alkalmaznának
Utoljára módositva: 2018-01-20 11:07:39

További háromszáz fővel bővítené a 2000 főt megközelítő munkaközösségét a szatmárnémeti ipari parkban 17 éve stabilan működő ZES Zollner Electronic. Idén 21%-os növekedést vár a vállalat, mondta Leitner István, a cég szatmári kirendeltségének igazgatója.

Stabil fejlődést mutat a szatmárnémeti ipari parkban már 17 éve megtelepedett, németországi székhelyű ZES Zollner Electronic. A vállalat 2017-ben 167 millió eurós forgalmat bonyolított le Szatmárnémetiben, fejlesztésekre pedig 14 millió eurót fordított — számolt be tegnapi sajtótájékoztatóján Leitner István, a cég szatmári kirendeltségének igazgatója.

Elmondta, hogy a 2016-os évhez képest 15%-os növekedést jegyzett a vállalat, de ugyanez megfigyelhető volt 2013 és 2015 között is, amikor szintén hasonló volumenű gyarapodást sikerült elérni, sőt, volt olyan év ezek között, amikor 20%-os növekedést értek el.

Ugyanakkor 17 évnyi szatmárnémeti jelenlét után sikerült elérni a tavalyi év végére a 100 millió eurós befektetési határt. Ennek kapcsán Leitner elmondta, hogy a német anyavállalat soha nem vett el a szatmári gyár bevételeiből, igyekezett 17 év alatt minden profitot beruházásokra, fejlesztésekre és befektetésekre visszafordítani.

Az előző év egyik nagy jelentőségű projektje a BitDefender Box gyártásának beindítása volt, amelyről az igazgató ezúttal is úgy nyilatkozott, hogy egy igen fontos projektről van szó, hiszen a számítógépes vírusirtással foglalkozó vállalat a Zollner első olyan partnere, amelyik teljes mértékben hazai cég.

Ez az együttműködés nem a gyors profit miatt fontos a gyártónak, sokkal inkább arra igyekeznek figyelmet fordítani, hogy éveken keresztül sikeresek maradhassanak a piacon, hiszen ha 10–15 éven át fennáll ez a folyamat, az nyilvánvalóan hasznot is jelent mindenki számára.

Egy ilyen folyamat elősegítheti a hazai piacra való termelést, hiszen a szatmári vállalat eddig kizárólag exportra dolgozott.

Jelenleg a vállalat forgalmának talán 3%-át sem teszi ki a BitDefender projektje, viszont a tervek szempontjából fontos, hogy hazai partnerekkel is együttműködjön a cég.

Leitner elmondta, hogy a 2018-as évben 21%-os növekedést vár a vállalat, amelynek megvalósítása véleménye szerint nem lesz könnyű feladat, viszont biztosak benne, hogy sikerülni fog, mivel a termelés minden területén jó csapat dolgozik.

Ami az idei beruházásokat illeti, az elkövetkező hetekben fog eldőlni, hogy milyen mértékű befektetések lesznek idén megvalósíthatóak, de várhatóan 10 és 15 millió euró közötti összeggel kívánnak idén is hozzájárulni a vállalat fejlesztéséhez.

A Zollner jelenleg közel 2000 alkalmazottat foglalkoztat az ipari parkban levő üzemében, viszont idén további 300 új alkalmazott felvételét tűzte ki célul. Lapunk kérdésére, hogy a szükséges munkaerő megtalálása nem okoz-e gondot, az igazgató elmondta, hogy eddig sem volt különösebben nehéz munkaerőt találni, hiszen aki ellátogat a Zollnerhez, hamar rájön arra, hogy a munkakörülmények, a technológiai adottságok mind vonzóak és kiemelkedőek, ezért amennyiben bárki érdeklődést mutat az elektronikai területen végzett munka iránt, jó döntést hoz, ha a Zollnert választja. Ami a béreket illeti, összhangban vannak a szatmári munkaerőpiac trendjeivel, tehát ilyen tekintetben sem érdemes nemet mondani a vállalat ajánlatára.

Az elmúlt évek során az is bebizonyosodott, hogy a fiatal mérnökök számára is vonzóak a Zollner által kínált munkakörülmények, hiszen Kolozsvárról, Temesvárról és Bukarestből, de még Írországból is sikerült hazacsábítani jó szakembereket. A bérek természetesen nem versenyezhetnek egy kolozsvári fizetéssel, de idehaza a megélhetés is olcsóbb, így egy jól összeállított bérezési csomag sok esetben kedvezőnek bizonyul az alkalmazottak számára.

 

Bajnai Botond

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Alelnök
Ma, 20:50
Az Oscar-díjas és igen szórakoztató A NAGY DOBÁS-ban Adam McKay író-rendező a 30-as évekbeli nagy gazdasági világválság óta a legnagyobb pénzügyi összeomláshoz vezető Wall Street-i trükközésről rántotta le a leplet. Új filmje, az ALELNÖK egy újabb igaz sztorit vázol: a jelenkori amerikai politika egyik legzárkózottabb és legtitkolódzóbb elméjét, Richard Bruce (Dick) Cheneyt állítja a középpontba, Christian Bale újabb nagy átalakulást prezentáló alakításában. Szereplőtársai Amy Adams, Steve Carel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2019. február 22.
Legmerészebb álmait is megvalósíthatja ma, bár tény, hogy keményen meg kell dolgoznia a sikerért, de nem fogja sajnálni a befektetett energiát.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. február 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...