Háromszáz személyt alkalmaznának
Utoljára módositva: 2018-01-20 11:07:39

További háromszáz fővel bővítené a 2000 főt megközelítő munkaközösségét a szatmárnémeti ipari parkban 17 éve stabilan működő ZES Zollner Electronic. Idén 21%-os növekedést vár a vállalat, mondta Leitner István, a cég szatmári kirendeltségének igazgatója.

Stabil fejlődést mutat a szatmárnémeti ipari parkban már 17 éve megtelepedett, németországi székhelyű ZES Zollner Electronic. A vállalat 2017-ben 167 millió eurós forgalmat bonyolított le Szatmárnémetiben, fejlesztésekre pedig 14 millió eurót fordított — számolt be tegnapi sajtótájékoztatóján Leitner István, a cég szatmári kirendeltségének igazgatója.

Elmondta, hogy a 2016-os évhez képest 15%-os növekedést jegyzett a vállalat, de ugyanez megfigyelhető volt 2013 és 2015 között is, amikor szintén hasonló volumenű gyarapodást sikerült elérni, sőt, volt olyan év ezek között, amikor 20%-os növekedést értek el.

Ugyanakkor 17 évnyi szatmárnémeti jelenlét után sikerült elérni a tavalyi év végére a 100 millió eurós befektetési határt. Ennek kapcsán Leitner elmondta, hogy a német anyavállalat soha nem vett el a szatmári gyár bevételeiből, igyekezett 17 év alatt minden profitot beruházásokra, fejlesztésekre és befektetésekre visszafordítani.

Az előző év egyik nagy jelentőségű projektje a BitDefender Box gyártásának beindítása volt, amelyről az igazgató ezúttal is úgy nyilatkozott, hogy egy igen fontos projektről van szó, hiszen a számítógépes vírusirtással foglalkozó vállalat a Zollner első olyan partnere, amelyik teljes mértékben hazai cég.

Ez az együttműködés nem a gyors profit miatt fontos a gyártónak, sokkal inkább arra igyekeznek figyelmet fordítani, hogy éveken keresztül sikeresek maradhassanak a piacon, hiszen ha 10–15 éven át fennáll ez a folyamat, az nyilvánvalóan hasznot is jelent mindenki számára.

Egy ilyen folyamat elősegítheti a hazai piacra való termelést, hiszen a szatmári vállalat eddig kizárólag exportra dolgozott.

Jelenleg a vállalat forgalmának talán 3%-át sem teszi ki a BitDefender projektje, viszont a tervek szempontjából fontos, hogy hazai partnerekkel is együttműködjön a cég.

Leitner elmondta, hogy a 2018-as évben 21%-os növekedést vár a vállalat, amelynek megvalósítása véleménye szerint nem lesz könnyű feladat, viszont biztosak benne, hogy sikerülni fog, mivel a termelés minden területén jó csapat dolgozik.

Ami az idei beruházásokat illeti, az elkövetkező hetekben fog eldőlni, hogy milyen mértékű befektetések lesznek idén megvalósíthatóak, de várhatóan 10 és 15 millió euró közötti összeggel kívánnak idén is hozzájárulni a vállalat fejlesztéséhez.

A Zollner jelenleg közel 2000 alkalmazottat foglalkoztat az ipari parkban levő üzemében, viszont idén további 300 új alkalmazott felvételét tűzte ki célul. Lapunk kérdésére, hogy a szükséges munkaerő megtalálása nem okoz-e gondot, az igazgató elmondta, hogy eddig sem volt különösebben nehéz munkaerőt találni, hiszen aki ellátogat a Zollnerhez, hamar rájön arra, hogy a munkakörülmények, a technológiai adottságok mind vonzóak és kiemelkedőek, ezért amennyiben bárki érdeklődést mutat az elektronikai területen végzett munka iránt, jó döntést hoz, ha a Zollnert választja. Ami a béreket illeti, összhangban vannak a szatmári munkaerőpiac trendjeivel, tehát ilyen tekintetben sem érdemes nemet mondani a vállalat ajánlatára.

Az elmúlt évek során az is bebizonyosodott, hogy a fiatal mérnökök számára is vonzóak a Zollner által kínált munkakörülmények, hiszen Kolozsvárról, Temesvárról és Bukarestből, de még Írországból is sikerült hazacsábítani jó szakembereket. A bérek természetesen nem versenyezhetnek egy kolozsvári fizetéssel, de idehaza a megélhetés is olcsóbb, így egy jól összeállított bérezési csomag sok esetben kedvezőnek bizonyul az alkalmazottak számára.

 

Bajnai Botond

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Elliot, a legkisebb rénszarvas
Ma, 11:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Elliot, a legkisebb rénszarvas
Ma, 12:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Bohém rapszódia
Ma, 17:00
A Bohém rapszódia a Queen zenéjének és a banda rendkívüli énekesének kirobbanó története. Freddie Mercury fittyet hányt a sztereotípiákra és ellenszegült a konvencióknak, így vált belőle a világ egyik legkedveltebb zenésze. Tanúi lehetünk a zenekar üstökösszerű felemelkedésének meghatározó dalaik és forradalmi hangzásuk révén, Mercury féktelen életvitelének a bandára gyakorolt hatásainak, és dicső visszatérésüknek a Live Aiden, ahol a már súlyos betegséggel küzdő Mercuryval az élen a rocktörténe
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei
Ma, 21:40
Göthe Salmander (Eddie Redmayne) szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie (Alison Sudol) és az auror Propentina (Kather
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szerinted szükség volt-e Szatmárnémetiben plázára?
Természetesen, már ideje volt, hogy végre itt is legyen valami
Plázára igen, de ez gyenge
Mindegy, hogy van pláza vagy nincs
Felesleges, Szatmár túl kicsi hozzá
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. november 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...