Háromszázan a bölcsikben
Utoljára módositva: 2019-09-12 12:00:14

Hét bölcsődét visz a szatmárnémeti önkormányzat; háromszáz fős kapacitással, korszerű körülmények között kezdték az idei szezont.

Ebben a tanévben 300 bölcsődés korú kisgyerek élvezi a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal alárendeltségében működő Szociális Igazgatóság (DAS) által működtetett hét városi bölcsőde nevelési és felügyeleti szolgáltatásait.

A kezdeti nehézségek feloldásáért idén először nyílt napot is szerveztek, amely során a szülők bekísérhették a gyerekeiket a bölcsődébe, beszélhettek az oktatókkal, a személyzettel, és megnézhették, milyen körülmények között fogják tölteni a gyerekeik a hétköznapokat.

„Mandátumom kezdete óta igyekeztünk elkülöníteni pénzt a bölcsődék korszerűsítésére és a befogadóképesség növelésére. Bízom benne, hogy idén minden adott lesz a gyerekek fejlődéséhez és a felhőtlen szórakozásukhoz. A hivatal alárendeltségében működő bölcsődék megfelelnek a legmagasabb szülői elvárásoknak és a hivatalos normáknak, a bútorzat és berendezés színes és gyerekbarát. A személyzet szakképesített és kedves; függetlenül attól, hogy tanító, nővér, szakács vagy éppen dada, mindenki a legnagyobb gondviseléssel végzi munkáját’’ — mondta Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere.

Az előző évekhez hasonlóan a tanév kezdete előtt a bölcsődék tereit fertőtlenítették, rovartalanították.

„Minden egyes lépés fontos egy kisgyerek életében, de talán itt a legfontosabb, hogy a személyes higiéniai és étkezési szokásokat kialakítsuk, ez ad majd alapot az óvodában a tanuláshoz. A bölcsődében a gyerekek folytonos orvosi felügyelet alatt is vannak, az orvosok betegség esetén rögtön segítséget nyújtanak. A szülőknek garantáljuk, hogy a bölcsődékben minden adott ahhoz, hogy gyerekük fizikailag és szellemileg is harmonikusan fejlődjön” — hangsúlyozta ki Kincses Daniela, a városi Bölcsőde Központ vezetője.

Amennyiben üresednek helyek a tanév során, a kérelmek benyújtási sorrendje szerint értesítik a szülőket erről.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:35
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...