Háromszázan a bölcsikben
Utoljára módositva: 2019-09-12 12:00:14

Hét bölcsődét visz a szatmárnémeti önkormányzat; háromszáz fős kapacitással, korszerű körülmények között kezdték az idei szezont.

Ebben a tanévben 300 bölcsődés korú kisgyerek élvezi a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal alárendeltségében működő Szociális Igazgatóság (DAS) által működtetett hét városi bölcsőde nevelési és felügyeleti szolgáltatásait.

A kezdeti nehézségek feloldásáért idén először nyílt napot is szerveztek, amely során a szülők bekísérhették a gyerekeiket a bölcsődébe, beszélhettek az oktatókkal, a személyzettel, és megnézhették, milyen körülmények között fogják tölteni a gyerekeik a hétköznapokat.

„Mandátumom kezdete óta igyekeztünk elkülöníteni pénzt a bölcsődék korszerűsítésére és a befogadóképesség növelésére. Bízom benne, hogy idén minden adott lesz a gyerekek fejlődéséhez és a felhőtlen szórakozásukhoz. A hivatal alárendeltségében működő bölcsődék megfelelnek a legmagasabb szülői elvárásoknak és a hivatalos normáknak, a bútorzat és berendezés színes és gyerekbarát. A személyzet szakképesített és kedves; függetlenül attól, hogy tanító, nővér, szakács vagy éppen dada, mindenki a legnagyobb gondviseléssel végzi munkáját’’ — mondta Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere.

Az előző évekhez hasonlóan a tanév kezdete előtt a bölcsődék tereit fertőtlenítették, rovartalanították.

„Minden egyes lépés fontos egy kisgyerek életében, de talán itt a legfontosabb, hogy a személyes higiéniai és étkezési szokásokat kialakítsuk, ez ad majd alapot az óvodában a tanuláshoz. A bölcsődében a gyerekek folytonos orvosi felügyelet alatt is vannak, az orvosok betegség esetén rögtön segítséget nyújtanak. A szülőknek garantáljuk, hogy a bölcsődékben minden adott ahhoz, hogy gyerekük fizikailag és szellemileg is harmonikusan fejlődjön” — hangsúlyozta ki Kincses Daniela, a városi Bölcsőde Központ vezetője.

Amennyiben üresednek helyek a tanév során, a kérelmek benyújtási sorrendje szerint értesítik a szülőket erről.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...