×
2020. 04 10.
Péntek
Zsolt
13 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Háromszázan a bölcsikben

2019.09.12 - 11:37
Megosztas :
 • Háromszázan a bölcsikben

  Hét bölcsődét visz a szatmárnémeti önkormányzat; háromszáz fős kapacitással, korszerű körülmények között kezdték az idei szezont.

  Ebben a tanévben 300 bölcsődés korú kisgyerek élvezi a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal alárendeltségében működő Szociális Igazgatóság (DAS) által működtetett hét városi bölcsőde nevelési és felügyeleti szolgáltatásait.

  A kezdeti nehézségek feloldásáért idén először nyílt napot is szerveztek, amely során a szülők bekísérhették a gyerekeiket a bölcsődébe, beszélhettek az oktatókkal, a személyzettel, és megnézhették, milyen körülmények között fogják tölteni a gyerekeik a hétköznapokat.

  „Mandátumom kezdete óta igyekeztünk elkülöníteni pénzt a bölcsődék korszerűsítésére és a befogadóképesség növelésére. Bízom benne, hogy idén minden adott lesz a gyerekek fejlődéséhez és a felhőtlen szórakozásukhoz. A hivatal alárendeltségében működő bölcsődék megfelelnek a legmagasabb szülői elvárásoknak és a hivatalos normáknak, a bútorzat és berendezés színes és gyerekbarát. A személyzet szakképesített és kedves; függetlenül attól, hogy tanító, nővér, szakács vagy éppen dada, mindenki a legnagyobb gondviseléssel végzi munkáját’’ — mondta Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere.

  Az előző évekhez hasonlóan a tanév kezdete előtt a bölcsődék tereit fertőtlenítették, rovartalanították.

  „Minden egyes lépés fontos egy kisgyerek életében, de talán itt a legfontosabb, hogy a személyes higiéniai és étkezési szokásokat kialakítsuk, ez ad majd alapot az óvodában a tanuláshoz. A bölcsődében a gyerekek folytonos orvosi felügyelet alatt is vannak, az orvosok betegség esetén rögtön segítséget nyújtanak. A szülőknek garantáljuk, hogy a bölcsődékben minden adott ahhoz, hogy gyerekük fizikailag és szellemileg is harmonikusan fejlődjön” — hangsúlyozta ki Kincses Daniela, a városi Bölcsőde Központ vezetője.

  Amennyiben üresednek helyek a tanév során, a kérelmek benyújtási sorrendje szerint értesítik a szülőket erről.

  Princz Csaba

  Cookie