Használják az új műhelyt a diákok
Utoljára módositva: 2016-01-29 11:30:04

Népszerű a nagykárolyi 1-es Számú Általános Iskola diákjai körében az a műhely, melyet a németországi Kinderland Egyesület alakított ki.

Érdeklődéssel sajátítják el a főzés csínját-bínját a nagykárolyi diákok

A németországi Kinderland Egyesület, varró- és főzőműhely kialakításával támogatta a nagykárolyi 1-es Számú Általános Iskolát. A házimunka oktatásának helyt adó műhelyben a tanulók Dobra Silvia irányítása alatt sajátíthatják el a gasztronómia és a szabás-varrás alapjait. Mind a műhely felszerelését, mind a fogyóanyagokat, továbbá az oktató bérezését a Kinderland Egyesület biztosítja. Ez az egyesület egyébként évek óta hathatós segítséget nyújt az oktatás minőségének biztosításában, különös tekintettel az iskola körzetéhez tartozó, zömében nehéz anyagi körülmények közül érkező gyermekek integrációját, felzárkóztatását célzó munkára.

Nagyon hálásak a Kinderland Egyesület segítségéért a nagykárolyi tanintézmény munkatársai is. Belényi Andrea, az iskola korábbi aligazgatónője nagy örömmel beszélt lapunknak a varró- és főzőműhelyről már akkor, amikor megkezdődtek annak kialakítási munkálatai. „Nagy hasznunkra válik az, hogy a németországi Kinderland Alapítványnak köszönhetően azt a termünket, ahol eddig alapvető szaktudást szerezhettek diákjaink a varrógép használatát illetően, az új tanévtől konyhaként is működtetjük. Az alapítvány ugyanis felszerelt minket egy korszerű, vélekedésem szerint minden igényt kielégítő konyhával. Persze nem kell arra gondolni, hogy itt értékesítésre vagy nagyüzemi főzőcskékre kerül sor, pusztán annyi történik, hogy a diákjaink elsajátíthatják az alapvető fortélyokat, melyeket egy konyhában tudniuk kell”.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó kertes ház főúton, 25 méteres utcafronttal, 35...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. november 12.)


    KONYHA
    Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...