Használjuk a CityAppot
Utoljára módositva: 2018-09-21 08:44:19

Valamivel több mint két hónapja üzemel a telefonokra tervezett szatmárnémeti városalkalmazás, több mint ezerötszázan töltötték le azóta.

Július ötödike óta elérhető a négynyelvű, mobiltelefonokon használható szatmárnémeti alkalmazás, mára az 1.2-es verzióhoz érkezett el a program, és több mint másfél ezren töltötték már le az alkalmazást arra alkalmas telefonkészülékükre. Az ingyenes okostelefon-alkalmazás iOS és Android operációs rendszerű készülékekre is elérhető a rendszerek alkalmazás-áruházában, Satu Mare City App néven. A mobilalkalmazással kapcsolatos kérdéseinkre kapott városházi válasz alapján úgy tűnik, a legtöbben regisztráció nélkül használják az applikációt, kevesebb mint húsz százalékuknak van ugyanis személyi igazolvány és fotó alapján jóváhagyott, teljes körű lehetőségeket nyújtó felhasználói fiókja.

Amire most lehetőségük van az alkalmazást használóknak, az a város egész területére érvényes problémabejelentés, helyi hírek elérése, különböző értesítések kérése, turisztikai látványosságokkal kapcsolatos információk és események elérése. Két-három év múlva fog annyira kiteljesedni a rendszer, mondta el Kereskényi Gábor polgármester, hogy minden ügyet a Satu Mare City App alkalmazáson keresztül lehessen intézni. Teljes elérhetőség lesz biztosítva a parkolási felügyelet szolgáltatásaihoz, az adóhivatali ügyintézéshez, a lakosság-nyilvántartói és az anyakönyvvezetési ügyekhez, de fizethető lesz ezen keresztül a vízszámla, a buszjegy vagy a különböző városi illetékek.

Az alkalmazás jelenlegi legpraktikusabb és legnépszerűbb modulja a közterületekre vonatkozó problémák bejelentése, ami szólhat kátyús útról, illegális szemétlerakatról vagy épp parkolással kapcsolatos gondokról. Az alkalmazás beüzemelése óta több mint száz ilyen jellegű bejelentés futott be a városházi illetékesekhez ezen keresztül, a legtöbb köztéri szeméttel, rossz állapotú utakkal, járdákkal kapcsolatos, de sokan jeleztek köztulajdon-rongálást is. A tapasztalatok szerint néhány óra és több nap közötti időintervallumban mozog a bejelentett problémák megoldása, az egyszerűbb ügyek mellett vannak olyanok, amelyek hosszasabb utánajárást igényelnek (egy elhanyagolt telek esetében például a tulajdonos kilétének felfedése), vagy folyamatban lévő beruházással kapcsolatosak, és csak ennek befejezésekor oldódnak meg.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítás, költöztetés. Tel.: 0725353499.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. június 27.)


    KONYHA
    Hozzávalók   25 dkg szikkadt fehér kenyér olívaolaj 25 dkg koktél paradicsom só 1 tk morzsolt lestyán 1 tk ...