Használt autók rejtett hibával
Utoljára módositva: 2019-09-21 14:07:39

A 2019 első nyolc hónapjában Romániában értékesítésre kínált és az inspectorauto.ro által kártörténeti ellenőrzésnek alávetett használt autók több mint 60%-ának legalább egy rejtett hibája volt — olvasható a társaság csütörtökön közzétett felmérésében.

A jelentés szerint Romániában még mindig értékesítenek súlyos károkat szenvedett gépkocsikat, mert a vásárlók többsége csak a kilométeróra állását ellenőrzi, és nem vizsgálja az esetleges rejtett károkat.

A tanulmány szerint az ellenőrzött autók esetében gépkocsinként átlagosan 3,19 káreset jutott. A sérült autók javítási költségeinek átlagos értéke 6600 euró volt.

A megadott időszakban kártörténeti ellenőrzésnek alávetett összes gépkocsi 18%-a súlyos károkat szenvedett, amelyek javítási költsége meghaladta a 10 000 eurót — állítja vállalat.

Az inspectorauto.ro által ellenőrzött személygépkocsiknál kiszűrt legsúlyosabb károk között szerepel egy 2008-ban gyártott BMW X5 esete, amely totálkárosnak tekinthető, mert 2014-ben a javítási költsége meghaladta a 22 000 eurót, vagy egy 2010-es Audi A8, amelyet egy valószínűleg 2015-ben elszenvedett baleset után 215 000 lejért (45 200 euróért) javítottak meg.

A tanulmányt elvégző társaság azt ajánlja, hogy a vásárló ellenőrizze vásárlás előtt a használt autót, hogy elkerülje azokat a helyzeteket, amikor egy jó állapotban lévőnek tűnő gépkocsinak jelentős rejtett hibái vannak, vagy kártörténetében akár totálkár is szerepel. A jelentés emlékeztet, hogy egy használt autó vásárlásakor bizonyos, a gépkocsi kopása miatt fellépő problémák elfogadhatók, ám az esetleges rejtett hibák komoly veszélyt jelentenek.

A jelentés összeállítója a legnagyobb olyan romániai webhelyként mutatja be magát, amely a potenciális vásárlók számára autóbalesetek kártörténetét kínálja. A cég több mint hétmillió autó adataival rendelkezik, és az alvázszám alapján megadja a használt autók futását, teljesítményét és kártörténetét.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...