Használt autók rejtett hibával
Utoljára módositva: 2019-09-21 14:07:39

A 2019 első nyolc hónapjában Romániában értékesítésre kínált és az inspectorauto.ro által kártörténeti ellenőrzésnek alávetett használt autók több mint 60%-ának legalább egy rejtett hibája volt — olvasható a társaság csütörtökön közzétett felmérésében.

A jelentés szerint Romániában még mindig értékesítenek súlyos károkat szenvedett gépkocsikat, mert a vásárlók többsége csak a kilométeróra állását ellenőrzi, és nem vizsgálja az esetleges rejtett károkat.

A tanulmány szerint az ellenőrzött autók esetében gépkocsinként átlagosan 3,19 káreset jutott. A sérült autók javítási költségeinek átlagos értéke 6600 euró volt.

A megadott időszakban kártörténeti ellenőrzésnek alávetett összes gépkocsi 18%-a súlyos károkat szenvedett, amelyek javítási költsége meghaladta a 10 000 eurót — állítja vállalat.

Az inspectorauto.ro által ellenőrzött személygépkocsiknál kiszűrt legsúlyosabb károk között szerepel egy 2008-ban gyártott BMW X5 esete, amely totálkárosnak tekinthető, mert 2014-ben a javítási költsége meghaladta a 22 000 eurót, vagy egy 2010-es Audi A8, amelyet egy valószínűleg 2015-ben elszenvedett baleset után 215 000 lejért (45 200 euróért) javítottak meg.

A tanulmányt elvégző társaság azt ajánlja, hogy a vásárló ellenőrizze vásárlás előtt a használt autót, hogy elkerülje azokat a helyzeteket, amikor egy jó állapotban lévőnek tűnő gépkocsinak jelentős rejtett hibái vannak, vagy kártörténetében akár totálkár is szerepel. A jelentés emlékeztet, hogy egy használt autó vásárlásakor bizonyos, a gépkocsi kopása miatt fellépő problémák elfogadhatók, ám az esetleges rejtett hibák komoly veszélyt jelentenek.

A jelentés összeállítója a legnagyobb olyan romániai webhelyként mutatja be magát, amely a potenciális vásárlók számára autóbalesetek kártörténetét kínálja. A cég több mint hétmillió autó adataival rendelkezik, és az alvázszám alapján megadja a használt autók futását, teljesítményét és kártörténetét.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. március 30.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...