Hasznos sulit — mindenkinek
Utoljára módositva: 2019-09-09 13:43:16

A gyermekem egyik barátja az a kislány. El Niñónak becézem, mert (egyelőre) kevéssé tudok spanyolul, főként nem nőalakban ragozni. Kivételes képességű gyerek ő (is). Érzi az életet, bírja a helyes látás tudását.

Például a tanévkezdés kapcsán csak ő mer a közösségi felületen lévő ismerőseim közül bizakodó lenni. Egyaránt hasznos időtöltést, iskolai létet kíván a nebulóknak és az oktatóiknak. Még a pedellusokra is gondol, a takarítónőkre, a fűtőkre stb. Arra kéri őket, hogy hagyják maguk mögött a sok csalódást, a keserűségeket, szóval a mindennapok fájdalmait, és mint azon a bizonyos első napon, úgy menjenek ma be az Intézménybe (így, nagy kezdőbetűvel írja, pedig magyaráztam neki, hogy nem tulajdonnév, de nem figyel a szavaimra). Nos, ezúton is arra kéri a diákokat, ne foglalkozzanak azzal, hogy ma Szatmár megyében nincs elég magyar nyelvű tankönyv, és a tanárokat se ez érdekelje! Az átláthatatlan tanterv, a jelentéshegyek ostobaságára is éppen hogy az elengedhetetlen muszáj erejéig ügyeljenek! Ugyan mit számít az, hogy csapong a tanterv?! Ne azon aggódjanak, hogy ilyen és olyan jelentést is kell írni, meg onnan kell amazt letölteni! A többi, a megmaradó időben (szerinte még ilyen körülmények között is van olyan!) örüljenek az iskolának, óvják ezt a remek valamit!

Abban bízik, azt hiszi, hogy ha ezt leírom, lesz foganatja. Az az igazság, hogy nincs szívem visszautasítani. Kérem szépen, már csak az ő kedvéért is próbáljuk meg, tegyünk azért, hogy hasznosan teljen ez az új tanév!

 Megyeri Tamás Róbert

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:30
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...