Hat alapjátékos maradt itthon
Utoljára módositva: 2014-05-23 11:58:46

Rus piros lapos eltiltásért, Bujor, Zsiga, Roghină, Micaş és Anca–Trip sérülés miatt hagyja ki az Olimpia FC labdarúgócsapat CS Mioveni elleni mai bajnoki mérkőzését Piteşti-en.

Vlad Bujor (kék mez) sérült, ezért kihagyja a CS Mioveni elleni bajnoki mérkőzést

Már nincs akkora nyomás a Szatmárnémeti Olimpia FC labdarúgócsapat vállán mint másfél hónappal ezelőtt, amikor Piteşti-en, a CS Mioveni elleni alapszakaszi bajnokin kikapott Csik Tibor edző legénysége, ezzel csökkentve esélyét, hogy a széria első hat csapata között zárjon. Szombaton ismét a Nicolae Dobrin Stadionban fogadja a szatmári legénységet a Mioveni, de már nincs tétje a találkozónak. Egyedül a három pontért és a presztízsér megőrzésért zajlik a mérkőzés. A szatmáriakat ugyanakkor vélhetően a visszavágás vágya is hajtja, habár a rájátszás itteni találkozóján az Olimpia már legyőzte a Mioveni-t 2–1-re. Most viszont Piteşti-en is nyerni akarnak és ezzel bebetonozzák az első helyüket az alsóházi csoportban.

Csik Tibi hat alapjátékost hagyott itthon a péntek reggeli induláskor. Közülük öten sérülés miatt nem tartottak a csapattal, Rus pedig piros lapos, egyfordulós eltiltását üli. Bujor az elmúlt napokban hátfájdalmakra panaszkodott, Zsiga még nem épült fel az Aradi UTA elleni találkozón elszenvedett könyöksérülése után, Anca–Tripnek és Micaşnak régebbi sérülés újult ki, míg Roghină vádlifájdalmakra panaszkodott. „Szerencsére van honnan válogatni és remélem a legjobbak mellett döntök a kezdő tizenegy felállításakor, akik mindent beleadnak a pályán, és győzelemre vezetik a csapatot” – mondta az Olimpia FC edzője. „Most már nincs nyomás rajtunk. Remélhetőleg az időjárás is kedvező lesz, mivel az április eleji bajnokin, amikor az első hat hely volt a tét, olyan széllökések voltak, hogy lehetetlen volt játszani. Én bízom benne, hogy szombaton egy jó mérkőzés lesz, mi nyerni akarunk” – folytatta Csik Tibi.

A bajnoki rájátszásból egyébként már csak négy forduló maradt a végéig, ebből hármat a következő egy hét leforgása alatt játszanak, ugyanis szerdán hétközi etapot is rendeznek (akkor az Olimpia FC hazai pályán fogadja a Nagyváradi FC Bihort). A 2-es Csoport alsóházában már eldőlt, hogy az idény végén a Minerul Motru és az Aradi UTA esik ki a Liga 2-ből, míg a felsőházban gyakorlatilag még négy csapat harcol a két feljutó helyért, a jelenlegi éllovas Marosvásárhelyi ASA, továbbá a CSU Craiova, a CSM Râmnicu Vâlcea és a Resicabányai Metalul, míg a Besztercei Gloria nem kapta meg a Liga 1-es licencet. A vásárhelyiek egy győzelemmel biztosíthatják élvonalbeli helyüket.

Labdarúgó Liga 2, 2-es Csoport, rájátszás, 7. forduló

Felsőház

Resicabányai Metalul – FC Olt Slatina

Besztercei Gloria – CSU Craiova

Marosvásárhelyi ASA – CSM Râmnicu Vâlcea.

Alsóház

CS Mioveni – Szatmárnémeti Olimpia FC

Nagyváradi FC Bihor – Minerul Motru.

Az Aradi UTA szabadnapos.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 15:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 20.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...