Hat embercsempészt és 11 szíriait vettek őrizetbe
Utoljára módositva: 2014-09-16 12:51:21

A határrendészet, a petei határátkelő munkatársai, valamint a titkosszolgálat a Szatmár Megyei Törvényszék mellett működő ügyészség vezetésével számolt fel egy embercsempész-bandát.

Hat Szatmár és Máramaros megyei, romániai állampolgárt embercsempészet vádjával, tizenegy szíriai állampolgárt pedig az országhatár illegális átlépésének szándéka miatt vettek őrizetbe, miután szeptember 14-ről 15-re virradó éjszaka tetten érték őket.

A csoport megfigyelését még szeptember elején kezdték meg a szatmárnémeti, petei és máramarosszigeti határrendészek, miután gyanújuk szerint Szatmár és Máramaros megyei személyek bűnszervezetet hoztak létre abból a célból, hogy a potenciális célszemélyeket (illegális határátlépőket) becserkésszék, verbuválják, elszállásolják, tanácsokkal lássák el és átjuttassák a román – magyar határon. Terveik szerint Magyarországon a bűnbanda többi tagja vette volna át az illegális határátlépőket és ők juttatták volna el a schengeni övezet nyugatabbi országaiba.

Az embercsempész-bandát akkor sikerült felszámolni, amikor a hatóságok több olyan személygépkocsit tartóztattak fel Szatmárnémeti területén, amelyeket romániai állampolgárok vezettek ugyan, de utasaik szíriai állampolgárok voltak.

A nyomozás tovább folytatódik a bűnbanda összes tagjának , illetve egyéb, általuk elkövetett bűncselekmények felderítése érdekében.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 15:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. június 20.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...