Hat embercsempészt és 11 szíriait vettek őrizetbe
Utoljára módositva: 2014-09-16 12:51:21

A határrendészet, a petei határátkelő munkatársai, valamint a titkosszolgálat a Szatmár Megyei Törvényszék mellett működő ügyészség vezetésével számolt fel egy embercsempész-bandát.

Hat Szatmár és Máramaros megyei, romániai állampolgárt embercsempészet vádjával, tizenegy szíriai állampolgárt pedig az országhatár illegális átlépésének szándéka miatt vettek őrizetbe, miután szeptember 14-ről 15-re virradó éjszaka tetten érték őket.

A csoport megfigyelését még szeptember elején kezdték meg a szatmárnémeti, petei és máramarosszigeti határrendészek, miután gyanújuk szerint Szatmár és Máramaros megyei személyek bűnszervezetet hoztak létre abból a célból, hogy a potenciális célszemélyeket (illegális határátlépőket) becserkésszék, verbuválják, elszállásolják, tanácsokkal lássák el és átjuttassák a román – magyar határon. Terveik szerint Magyarországon a bűnbanda többi tagja vette volna át az illegális határátlépőket és ők juttatták volna el a schengeni övezet nyugatabbi országaiba.

Az embercsempész-bandát akkor sikerült felszámolni, amikor a hatóságok több olyan személygépkocsit tartóztattak fel Szatmárnémeti területén, amelyeket romániai állampolgárok vezettek ugyan, de utasaik szíriai állampolgárok voltak.

A nyomozás tovább folytatódik a bűnbanda összes tagjának , illetve egyéb, általuk elkövetett bűncselekmények felderítése érdekében.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 17.
Ha csak a saját feje után akar menni, ne csodálkozzon, ha környezete ingerült és türelmetlen lesz egy idő után. Maradjon nyitott mások véleményére!
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. október 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...