Hat embercsempészt és 11 szíriait vettek őrizetbe
Utoljára módositva: 2014-09-16 12:51:21

A határrendészet, a petei határátkelő munkatársai, valamint a titkosszolgálat a Szatmár Megyei Törvényszék mellett működő ügyészség vezetésével számolt fel egy embercsempész-bandát.

Hat Szatmár és Máramaros megyei, romániai állampolgárt embercsempészet vádjával, tizenegy szíriai állampolgárt pedig az országhatár illegális átlépésének szándéka miatt vettek őrizetbe, miután szeptember 14-ről 15-re virradó éjszaka tetten érték őket.

A csoport megfigyelését még szeptember elején kezdték meg a szatmárnémeti, petei és máramarosszigeti határrendészek, miután gyanújuk szerint Szatmár és Máramaros megyei személyek bűnszervezetet hoztak létre abból a célból, hogy a potenciális célszemélyeket (illegális határátlépőket) becserkésszék, verbuválják, elszállásolják, tanácsokkal lássák el és átjuttassák a román – magyar határon. Terveik szerint Magyarországon a bűnbanda többi tagja vette volna át az illegális határátlépőket és ők juttatták volna el a schengeni övezet nyugatabbi országaiba.

Az embercsempész-bandát akkor sikerült felszámolni, amikor a hatóságok több olyan személygépkocsit tartóztattak fel Szatmárnémeti területén, amelyeket romániai állampolgárok vezettek ugyan, de utasaik szíriai állampolgárok voltak.

A nyomozás tovább folytatódik a bűnbanda összes tagjának , illetve egyéb, általuk elkövetett bűncselekmények felderítése érdekében.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 14.
Ma valahogy nem tudja kiszámítani, hogyan fognak viselkedni az emberek. Mind a magánéletében, mind hivatásában meglepő reakciókra számíthat.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. december 14.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...