Hat embercsempészt és 11 szíriait vettek őrizetbe
Utoljára módositva: 2014-09-16 12:51:21

A határrendészet, a petei határátkelő munkatársai, valamint a titkosszolgálat a Szatmár Megyei Törvényszék mellett működő ügyészség vezetésével számolt fel egy embercsempész-bandát.

Hat Szatmár és Máramaros megyei, romániai állampolgárt embercsempészet vádjával, tizenegy szíriai állampolgárt pedig az országhatár illegális átlépésének szándéka miatt vettek őrizetbe, miután szeptember 14-ről 15-re virradó éjszaka tetten érték őket.

A csoport megfigyelését még szeptember elején kezdték meg a szatmárnémeti, petei és máramarosszigeti határrendészek, miután gyanújuk szerint Szatmár és Máramaros megyei személyek bűnszervezetet hoztak létre abból a célból, hogy a potenciális célszemélyeket (illegális határátlépőket) becserkésszék, verbuválják, elszállásolják, tanácsokkal lássák el és átjuttassák a román – magyar határon. Terveik szerint Magyarországon a bűnbanda többi tagja vette volna át az illegális határátlépőket és ők juttatták volna el a schengeni övezet nyugatabbi országaiba.

Az embercsempész-bandát akkor sikerült felszámolni, amikor a hatóságok több olyan személygépkocsit tartóztattak fel Szatmárnémeti területén, amelyeket romániai állampolgárok vezettek ugyan, de utasaik szíriai állampolgárok voltak.

A nyomozás tovább folytatódik a bűnbanda összes tagjának , illetve egyéb, általuk elkövetett bűncselekmények felderítése érdekében.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. február 24.
Találkozik valakivel, akinek úgy érzi, bármit el tudna mesélni saját belső érzéseiről. Az ilyen kitárulkozások rendkívül fontosak mindenki számára!
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. február 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...