Hatalmas érdeklődés, jubiláló kiállítás
Utoljára módositva: 2020-01-13 09:32:03

A korábbi években soha nem tapasztalt, nagy érdeklődés mellett zajlott a tizedik alkalommal megrendezett kisállat-kiállítás és -vásár a nagykárolyi Simion Bărnuţiu Szakképző Líceum sporttermében.

Amint azt Somogyi Attilától, a háromnapos eseményt szervező nagykárolyi Colibri Galambtenyésztő Egyesület vezetőjétől megtudtuk, még őket is meglepte a vasárnapi óriási tömeg, de nagyon örültek az érdeklődőknek.

„Mi is nagyon meglepődtünk, mikor azt láttuk, hogy sorra érkeznek az érdeklődők, a vásárlók és a nézelődők. Talán annak is betudható mindez, hogy ez immár a tizedik kiállításunk, s minden évben egyre többen, egyre szélesebb palettájú kínálattal érkeznek az expó résztvevői. Eljutottunk egy szintre, de nem állunk meg itt, szeretnénk továbbfejlődni, és az a fő célunk, hogy pályázati úton felszerelést szerezzünk, amivel a városnapokon vagy egyéb rangos kiállításokon is megmutathatjuk magunkat” — mondta Somogyi Attila.

„Bár éves szinten ez a legnagyobb rendezvényünk, azért az év további részében meghívásoknak is eleget teszünk, és úgy a hazai, mint a nemzetközi kiállításokra is ellátogatunk. Megtalálhatnak minket a nagykárolyiak is, hiszen a városnapi rendezvényekre is meghívást kapunk, azonban ezeken nem mindig van lehetőségünk részt venni. A legnagyobb hiányosságunk, hogy nem rendelkezünk kiállítóketrecekkel — a mostani eseményünkre a margittai kollégáktól kaptunk felszereléseket, ezt külön köszönjük nekik, de természetesen minden támogatónknak nagyon hálásak vagyunk” — mondta Somogyi.

A nagykárolyi egyesület mellett Fehérgyarmatról, Érmihályfalváról, Szatmárnémetiből és Kolozsvárról is érkeztek egyesületek és klubok, hogy még változatosabbá, látványosabbá tegyék a rangos eseményt.

Verseny is volt, amelyen az Erdei Cătălin, Boby Malita, Juhos Bertalan, Duca Costel, Brisc Radu, Savu Mircea és Tarcea Attila alkotta zsűri döntött arról, hogy a nyulak, galambok és tyúkok, kakasok, libák, kacsák közül melyek a legszebbek, legtökéletesebbek. A rendezvény vasárnapi zárónapján a versenyzők díjazására is sort kerítettek.

A tizedik kisállat-kiállítás és -vásáron több mint hetven tenyésztő mutatkozott be, így 38 különböző fajta galambot (355 példányt), 12 nyúlfajtát (106 példányt), különleges tyúkokat, kacsákat, kakasokat, libákat, pávákat láthatott a közönség. A legkülönlegesebb példány a roueni kacsa volt, valamint a kitenyésztett erdélyi óriásnyúl, de ezek mellett számtalan érdekességet, fajtakülönlegességet láthattak az érdeklődők.

„Az utóbbi időszakban nyulászok csatlakoztak a nagykárolyi egyesülethez, s ez külön öröm számunkra, mivel fiatalok, ambiciózusak, és készen állnak az elképzeléseik megvalósítására. A nagykárolyi egyesület fejlődése a segítő kezek számában is megmutatkozik, hiszen míg korábban alig néhányan vettek részt a kiállítás berendezésében, addig idén mintegy húsz személy dolgozott lelkesen” — mondta Somogyi Attila, aki azon reményének is hangot adott, hogy a jövőben még több alkalommal találkozhatnak egymással a tenyésztők és a közönség úgy szakmai, mint élménybeli tapasztalatcserére.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...