Hatalmas volt az előadás sikere
Utoljára módositva: 2014-08-22 11:47:17

Rég nem tapasztalt érdeklődés mellett került bemutatásra szerda este Boldizsár Miklós Ezredforduló című drámájának feldolgozása. Az előadás ötletgazdái a MIK helyi szervezetének tagjai voltak.

 

Van igény a színházi előadásokra, van igény a komoly tematikájú darabokra és arra is, hogy ismét megalakuljon egy magyar nyelvű amatőr színjátszó csoport Nagykárolyban. A következtetéseket annak kapcsán vonhattuk le, hogy nemzeti ünnepünk estéjén, augusztus 20-án, a nagykárolyi Magyar Ifjúsági Kezdeményezés szervezetének indíttatása kapcsán, amatőr művészetpártolók egy csoportja összeállt, hogy Varga Sándor színművész irányítása, rendezése mellett előadással örvendeztessen meg minden érdeklődőt. Az előadás iránti érdeklődés óriásinak bizonyult: több mint 250 személy gyűlt össze, hogy a Károlyi-kastélyban megnézze, az alig két hét alatt összeállított, betanult darabot. Március 15-én kívül meghonosítani, hagyományossá tenni egy másik nagyon fontos ünnepet a nagykárolyi magyarság körében, ez is fontos célkitűzés volt, mondták a MIK tagjai.

A darab előtt a MIK egyik alelnöke, Hágó Attila Nándor köszöntötte a jelenlévőket, majd érdekes összefoglalóban igyekezett minél alaposabban bemutatni Szent István életét, korát, az akkori politikai viszonyokat.

„A magam és a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés nevében nagy szeretettel köszöntök mindenkit államalapító királyunk, Szent István ünnepén, melyet első alkalommal ünneplünk meg Nagykárolyban. Magyarként büszkék lehetünk arra, hogy nemzetünk nemcsak nagyformátumú európai uralkodócsaládot adott Európának, hanem több szentet is a katolikus egyháznak. Nemzeti ünnepeink között augusztus 20. azon kevés napfényes eseményeink közé tartozik, amelyre alig vetődik a gyász árnyéka. Augusztus 20-nak nincs ellenpontja, mert az ünnep még áttételesen sem a kegyelettel teljes, bús emlékezést jelenti számunkra, mint január 12., augusztus 13., június 4. vagy október 23., hanem a dönteni tudás, a béketeremtés, az Európához tartozás, a megújulás, vagyis a bizakodás, a jövőbe vetett hit maradéktalan diadalát” — mondta Hágó. Az előadás vitathatatlan siker volt, a közönség vastapssal jutalmazta. A Himnusz eléneklésével ért véget az ünnepi alkalom.

Az előadás fellépői voltak: István — Enyedi Bálint; Koppány — Vida István; Gizella — Vitéz Júlia; Táltos — Kerekes András; Lázadó úr — Merk Imre; Pap — Kovács Péter; táncosok — Kun Rajmond és Bertalan Gergely.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Az Emoji-film
Ma, 15:00
Még nincs minden felfedezve: feltérképezetlen univerzumok vesznek körül minket, még ha nem is tudunk róluk - talán azért, mert nagyon kicsik. Az okostelefonjában például mindenkinek van: egy boldog völgy, ahol a különféle szmájlik és hangulatjelek élnek és dolgoznak. Ám mindig mosolygós és kacsingatós békéjüket megzavarja egyikük, aki kerek fejébe veszi, hogy kideríti, mi van a völgyükön túl. Kalandos vándorútra indul, amelynek során neki és társainak egyre veszélyesebb alkalmazások kerülnek útj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A sötét torony
Ma, 19:20
Léteznek más világok is. Roland Deschain (Idris Elba) az utolsó Harcos, a hatlövetű mestere örök harcot vív Walter O Dimmel (Matthew McConaughey), a feketébe öltözött emberrel, hogy megvédje a Setét Torony épségét. A Torony ugyanis az univerzum tengelye, ha egyszer leomlik, minden világ elpusztul. A tét hatalmas - nem volt még ennél több, amit egy csapatában megnyerhetett vagy elveszíthetett valaki. A Jó és a Gonosz erői összecsapnak: csak Roland lovag és az ő különleges fegyverei akadályozhatjá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 db fehér zselatinlap, 1 vaníliarúd, 5 dl habtejszín, 5 dkg + 1–2 tk. cukor, 25 dkg fekete ...