Hatalmas volt az előadás sikere
Utoljára módositva: 2014-08-22 11:47:17

Rég nem tapasztalt érdeklődés mellett került bemutatásra szerda este Boldizsár Miklós Ezredforduló című drámájának feldolgozása. Az előadás ötletgazdái a MIK helyi szervezetének tagjai voltak.

 

Van igény a színházi előadásokra, van igény a komoly tematikájú darabokra és arra is, hogy ismét megalakuljon egy magyar nyelvű amatőr színjátszó csoport Nagykárolyban. A következtetéseket annak kapcsán vonhattuk le, hogy nemzeti ünnepünk estéjén, augusztus 20-án, a nagykárolyi Magyar Ifjúsági Kezdeményezés szervezetének indíttatása kapcsán, amatőr művészetpártolók egy csoportja összeállt, hogy Varga Sándor színművész irányítása, rendezése mellett előadással örvendeztessen meg minden érdeklődőt. Az előadás iránti érdeklődés óriásinak bizonyult: több mint 250 személy gyűlt össze, hogy a Károlyi-kastélyban megnézze, az alig két hét alatt összeállított, betanult darabot. Március 15-én kívül meghonosítani, hagyományossá tenni egy másik nagyon fontos ünnepet a nagykárolyi magyarság körében, ez is fontos célkitűzés volt, mondták a MIK tagjai.

A darab előtt a MIK egyik alelnöke, Hágó Attila Nándor köszöntötte a jelenlévőket, majd érdekes összefoglalóban igyekezett minél alaposabban bemutatni Szent István életét, korát, az akkori politikai viszonyokat.

„A magam és a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés nevében nagy szeretettel köszöntök mindenkit államalapító királyunk, Szent István ünnepén, melyet első alkalommal ünneplünk meg Nagykárolyban. Magyarként büszkék lehetünk arra, hogy nemzetünk nemcsak nagyformátumú európai uralkodócsaládot adott Európának, hanem több szentet is a katolikus egyháznak. Nemzeti ünnepeink között augusztus 20. azon kevés napfényes eseményeink közé tartozik, amelyre alig vetődik a gyász árnyéka. Augusztus 20-nak nincs ellenpontja, mert az ünnep még áttételesen sem a kegyelettel teljes, bús emlékezést jelenti számunkra, mint január 12., augusztus 13., június 4. vagy október 23., hanem a dönteni tudás, a béketeremtés, az Európához tartozás, a megújulás, vagyis a bizakodás, a jövőbe vetett hit maradéktalan diadalát” — mondta Hágó. Az előadás vitathatatlan siker volt, a közönség vastapssal jutalmazta. A Himnusz eléneklésével ért véget az ünnepi alkalom.

Az előadás fellépői voltak: István — Enyedi Bálint; Koppány — Vida István; Gizella — Vitéz Júlia; Táltos — Kerekes András; Lázadó úr — Merk Imre; Pap — Kovács Péter; táncosok — Kun Rajmond és Bertalan Gergely.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. július 17.
Ha mostanában új vállalkozásba kezdett, itt az ideje, hogy levonja a tanulságot és kijavítsa a nyilvánvaló hibákat, hogy hamarosan elérhesse, amit tervezett.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 17.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...