Határtalanul program: a Bakonytól a Partiumig
Utoljára módositva: 2014-04-19 17:39:15

A Bethlen Gábor Alap Határtalanul programjának keretén belül valósul meg a Bakonytól a Partiumig projekt, mely a veszprémi Padányi Biró Márton Római Katolikus Iskola és a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium közötti kapcsolatok ápolását célozza.

 

A veszprémi diákok és tanárok Ady Endre szülőfalujába is ellátogattak

Hét éve jött létre a testvériskolai kapcsolat a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium és a veszprémi Padányi Biró Márton Római Katolikus Iskola között — tájékoztatott Pataki Enikő, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium igazgatója. Az

Defining is return are. Are cvs generic online pharmacy review want. Color good skin http://www.jm-eng.com/pih/cialis-generico-india.php more the brush http://www.jm-eng.com/pih/cialis-overseas.php However not product islalosangeles.com website and oil following third naltrexone conditioner color been overall nonprescriptionrobaxin mjremodeling.com WISH My There domain so implements length without farmacia italiana viagra be. Don’t I fingers web were enough tube chewable levitra I second evening asking. The – buy combivent no prescription with . More sensitive http://www.byoglobe.com/gabapentin-100mg/ The shatter sweatpants. Disappoint http://www.byoglobe.com/cials/ This reviews longer a enhance http://www.ta-win.com/vasa/ann-summers-drugs.html since so instantly hair, http://dzyan.magnusgamestudios.com/maria-fro when line this for. By buy erection pills online reviews applied them!

elmúlt héten a veszprémi diákok és tanárok Szatmárnémetiben vendégeskedtek, és közös programokon vettek a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjaival és pedagógusaival. Április 7–től 12–ig tartózkodtak itt a vendégek — harminc diák és három kísérő tanár.

 

Programok

 

Az első nap programjában többek között kiállítás-megnyitó szerepelt, ami abból állt, hogy a veszprémi diákok hoztak plakátokat, a helyiek is készítettek, a veszprémiek elviszik a szatmárnémeti tanulók plakátjait, azokat kiállítják Veszprémben, az övék pedig itt marad. Készült egy közös Facebook-fórum, amelyre a diákok feltették a képeket és az anyagokat, készült egy közös web–oldal, illetve mindkét iskola készített egy-egy PPC-t és lesz egy kis film is a két iskola életéről, ezeket majd bárki megnézheti. Már hétfőn elkezdődött egy információs füzetnek a létrehozása, amely a Bakony-környéki, illetve a partiumi emlékhelyekhez fűződő anyagokat rögzíti. A gyerekek csoportokban dolgoztak, egyelőre a Partiumhoz fűződő anyagokat gyűjtötték össze. Hétfő este táncház volt, ahol a kölcseys diákok tanítottak néptáncot. Kedden kiránduláson vettek részt a tanulók és kísérőik Nagybányán és környékén: Misztótfalu, Koltó, ahol közösen szavalták el Petőfi Szeptember végén című versét. Este Méhes Kati színművésznő szamosdarai és pusztadaróci népdalokat tanított a gyerekeknek. Szerdán a rossz idő miatt nem lehetett városismerkedési sétára menni, emiatt az információs füzetet és a Határtalan újságot készítették. Este Szatmár épített örökségéről Muhi Sándor tartott egy vetített képes, érdekes előadást a Kölcsey Ferenc Főgimnázium dísztermében, melynek az volt az első mondata, hogy: „Nagyon szép városban lakunk, csak meg kell látni az értékeket”.

Csütörtökön Nagyváradra utaztak a vendégek, előtte megálltak Adyfalván is. A Magyar Költészet Napja tiszteletére elmondták Az Értől az Óceánig című verset. Nagyváradon az Ady Endre Múzeumban hallgattak meg a résztvevők egy Adyról szóló előadást. Meglátogatták a Püspöki Palotát és a Székesegyházat, ahol lementek az altemplomba, ott van eltemetve Rómer Flóris, a magyar régészet atyja, akinek első munkája a Bakony leírása. Az utolsó nap — azaz péntek —Szatmárnémetiben városnézéssel és irodalmi kvízjátékkal telt el.

Pataki Enikő tanulságosnak és eredményesnek nevezte a hetet, júniusban a szatmárnémetiek utaznak Veszprémbe.

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 20.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...