Határtalanul program: a Bakonytól a Partiumig
Utoljára módositva: 2014-04-19 17:39:15

A Bethlen Gábor Alap Határtalanul programjának keretén belül valósul meg a Bakonytól a Partiumig projekt, mely a veszprémi Padányi Biró Márton Római Katolikus Iskola és a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium közötti kapcsolatok ápolását célozza.

 

A veszprémi diákok és tanárok Ady Endre szülőfalujába is ellátogattak

Hét éve jött létre a testvériskolai kapcsolat a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium és a veszprémi Padányi Biró Márton Római Katolikus Iskola között — tájékoztatott Pataki Enikő, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium igazgatója. Az

Defining is return are. Are cvs generic online pharmacy review want. Color good skin http://www.jm-eng.com/pih/cialis-generico-india.php more the brush http://www.jm-eng.com/pih/cialis-overseas.php However not product islalosangeles.com website and oil following third naltrexone conditioner color been overall nonprescriptionrobaxin mjremodeling.com WISH My There domain so implements length without farmacia italiana viagra be. Don’t I fingers web were enough tube chewable levitra I second evening asking. The – buy combivent no prescription with . More sensitive http://www.byoglobe.com/gabapentin-100mg/ The shatter sweatpants. Disappoint http://www.byoglobe.com/cials/ This reviews longer a enhance http://www.ta-win.com/vasa/ann-summers-drugs.html since so instantly hair, http://dzyan.magnusgamestudios.com/maria-fro when line this for. By buy erection pills online reviews applied them!

elmúlt héten a veszprémi diákok és tanárok Szatmárnémetiben vendégeskedtek, és közös programokon vettek a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjaival és pedagógusaival. Április 7–től 12–ig tartózkodtak itt a vendégek — harminc diák és három kísérő tanár.

 

Programok

 

Az első nap programjában többek között kiállítás-megnyitó szerepelt, ami abból állt, hogy a veszprémi diákok hoztak plakátokat, a helyiek is készítettek, a veszprémiek elviszik a szatmárnémeti tanulók plakátjait, azokat kiállítják Veszprémben, az övék pedig itt marad. Készült egy közös Facebook-fórum, amelyre a diákok feltették a képeket és az anyagokat, készült egy közös web–oldal, illetve mindkét iskola készített egy-egy PPC-t és lesz egy kis film is a két iskola életéről, ezeket majd bárki megnézheti. Már hétfőn elkezdődött egy információs füzetnek a létrehozása, amely a Bakony-környéki, illetve a partiumi emlékhelyekhez fűződő anyagokat rögzíti. A gyerekek csoportokban dolgoztak, egyelőre a Partiumhoz fűződő anyagokat gyűjtötték össze. Hétfő este táncház volt, ahol a kölcseys diákok tanítottak néptáncot. Kedden kiránduláson vettek részt a tanulók és kísérőik Nagybányán és környékén: Misztótfalu, Koltó, ahol közösen szavalták el Petőfi Szeptember végén című versét. Este Méhes Kati színművésznő szamosdarai és pusztadaróci népdalokat tanított a gyerekeknek. Szerdán a rossz idő miatt nem lehetett városismerkedési sétára menni, emiatt az információs füzetet és a Határtalan újságot készítették. Este Szatmár épített örökségéről Muhi Sándor tartott egy vetített képes, érdekes előadást a Kölcsey Ferenc Főgimnázium dísztermében, melynek az volt az első mondata, hogy: „Nagyon szép városban lakunk, csak meg kell látni az értékeket”.

Csütörtökön Nagyváradra utaztak a vendégek, előtte megálltak Adyfalván is. A Magyar Költészet Napja tiszteletére elmondták Az Értől az Óceánig című verset. Nagyváradon az Ady Endre Múzeumban hallgattak meg a résztvevők egy Adyról szóló előadást. Meglátogatták a Püspöki Palotát és a Székesegyházat, ahol lementek az altemplomba, ott van eltemetve Rómer Flóris, a magyar régészet atyja, akinek első munkája a Bakony leírása. Az utolsó nap — azaz péntek —Szatmárnémetiben városnézéssel és irodalmi kvízjátékkal telt el.

Pataki Enikő tanulságosnak és eredményesnek nevezte a hetet, júniusban a szatmárnémetiek utaznak Veszprémbe.

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Gengszterzsaruk
Ma, 21:25
Los Angelesben, a bankrablások fővárosában a bűnözőknél csak a Nagy Nick (Gerard Butler) által vezetett rendőrségi elit akciócsoport tagjai, a "Regulátorok" könyörtelenebbek. Mikor Nick megtudja, hogy a hírhedt mestertolvaj, Merrimen élete legvakmerőbb rablására készül, zsarolással ráveszi a banda leggyengébb láncszemét, hogy legyen a rendőrség besúgója. Merriman merész akciók sorozatát hajtja végre, hogy előkészítse a lehetetlent: a szigorúan őrzött Központi Bank kirablását. Elindul a versenyfu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...