Hatásos szerepek, irigy kollégák
Utoljára módositva: 2019-10-26 14:38:00

Az Északi Színház Harag György Társulata egyhetes turné keretében négy helyszínen — Gyergyóban, Csíkszeredában, Bukarestben és Kézdivásárhelyen — játszotta a Semmit se bánok című Székely Csaba-drámát Lendvai Zoltán rendezésében.

Stuber Andrea kritikus a gyergyószentmiklósi Nemzetiségi Színházi Kollokviumról írt beszámolót az art7.hu portálnak, amelyben így írt az előadásról:

„Ha magyar földön kortárs színházi fesztivált rendeznek, onnan ma már valószínűleg egyáltalán nem hiányozhat szerzőként Székely Csaba. Két műve érkezett Gyergyóba: a szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata a Semmit se bánok című darab ősbemutatóját hozta Lendvai Zoltán rendezésében. A háromszereplős mű — amelyet nemrégiben a Rózsavölgyi Szalon is műsorra tűzött — egy nyugdíjas szekuritátés ezredes, egy aktív belbiztonsági tiszt és egy házbeli kislány egymásba fonódó történetét meséli el amolyan jól megcsinált módon, jellegzetes Székely Csaba-i stílben, humorral, stiláris gátlástalansággal, rajtaütésszerű drámaisággal. A szépen dolgozó Rappert-Vencz Gábor, Nagy Csongor-Zsolt és Keresztes Ágnes érezhető és kimondott ‘irigységet’ keltett a közönségtalálkozón részt vevő színészkollégákban, akik maguk is boldogan játszanának el ilyen hatásos szerepeket. A produkció szintén Bukarestbe tart az országos színházi fesztiválra.”

Az előadás az Országos Színházi Fesztiválon (FNT) is nagy sikert aratott, az első román nyelvű kritika a cultural21.ro oldalon jelent meg Mădălina Mihai tollából. A kritikusnak annyira elnyerte a tetszését a szatmári produkció, hogy megjegyezte: képes lenne a fővárosból Szatmárnémetibe utazni azért, hogy még egyszer láthassa az előadást.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 6.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...