Hatékonyabb munkavégzést várnak el
Utoljára módositva: 2019-07-24 11:19:50

Nagykárolyban is emelné a díjszabást a szemétszállítást végző vállalkozás. Ennek kapcsán nem határozott a város döntéshozó testülete a tegnap megtartott rendes havi közgyűlésén.

Jövő héten egy új, immár rendkívüli tanácskozásra gyűlnek össze — vélhetően akkor meg fog születni a határozat. A testület tagjai a keddi tanácskozásukon ellenben döntöttek arról, hogy a városhoz tartozó Ianculeşti település amolyan falunapjára ismét elkülönítenek 25 ezer lejt. Szintén döntés született arról, hogy augusztus 1-jétől a Nagykárolyi Helyi Rendőrség, azaz a polgárőrség munkatársai legtöbb 370 lejnyi élelmezési juttatást kapnak majd. A határozatban az szerepel, hogy napi 32 lejt kapnak a közösségi rendőrök havonta legtöbb tíz munkanapjukra, ehhez a juttatáshoz pedig a váltásban dolgozók napi 5 lejnyi plusz jövedelmet kaphatnak (szintén csak havi tíz napon át). A tanácsülésen jelen lévő szakszervezeti vezetőjük, Nicolae Suciu azzal érvelt, hogy a juttatások révén az ő fizetségük is a helyhatóság alá tartozó intézményekben dolgozók béreihez hasonló lesz. Kovács Jenő polgármester hozzátette, hogy a hatályos törvények nagyobb juttatásokat is megengednének, ellenben ezzel az emelkedéssel a hivatal többi alkalmazottjának a béréhez igazodna a polgárőrök fizetése is. Keizer Lajos alpolgármester azt kérte a közösségi rendőröktől, hogy hatékonyabb munkavégzéssel „hálálják meg” a fizetésemelést, amelyet négy tartózkodás mellett jóváhagytak a testület tagjai.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Herkules legendája
Ma, 21:20
Herkules végzete születésekor elrendeltetett: Zeusz megjósolta, ő lesz az, aki legnagyobb harcosként a zsarnoki uralmat megdöntve elhozza a békét.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...