Hatvanhat térfigyelő kamera
Utoljára módositva: 2014-07-31 15:08:31

Szatmárnémeti 36 pontján 66 videokamera fogja pásztázni ősztől az úttestet, a járdákat és a tereket, a városi rendőrök igyekeztek olyan helyeket találni, ahonnan több mindent lehet látni.

 

A megyeszékhely különböző pontjain elhelyezett térfigyelő kamerák közül egyesek mozgathatók és a célra ráközelíthetők, mások rögzített látókörűek.

A Titulescu téren egy villanyoszlopra és a református templomra helyeztek el egy-egy kamerát, az ócskapiac mellett, a Rodnei utca elején lévő egyik villanyoszlopra tettek ki kamerát, amelyen keresztül a kereszteződésnek mind a négy oldalát, valamint a piac több bejáratát is figyelni tudják. Itt még jobban figyelni kell majd a piacnapokon a tilosban parkolással, igaz, hogy a kameraképen látott rendszám alapján nem írhatnak majd jegyzőkönyvet a városi rendőrök, de járőrt küldhet a helyszínre a központ, ha úgy vélik, hogy akadályozza a forgalmat a rossz helyen hagyott autó. A kispiac mellé is került egy kamera, ezt a piac déli oldalára tették ki, ezen át a Paris utca egy részét, a Szent Erzsébet-szobrot, a Hildegárda-templomot és a Conta utcát fogják látni. A Szamos piacnak a Prahovei utcai bejáratát figyelhetik majd kamerán keresztül, illetve a főbejáratát is látják majd a régi kórház felől, az illegális cigarettaárusoknak új helyet kell majd keresniük maguknak. A nagypiacnak mind a három oldalán található bejáratát látni fogják a hatóságok a felszerelésre került kamerák által, a parkolók a kamerák irányba állításánál itt különösen fontos szerepet kaptak.

A Kossuth-kertbe három kamerát szereltek fel, egyiket a Zöld Házra, egy másikat a játszótérre irányítva, a harmadikat pedig úgy, hogy a park főbejáratán át érkezőket figyelje. A Traian út végére is kamera került, belát majd a Grivitei utcába és minden bizonnyal borsot tör majd az általában a gyalogos vasúti átkelőnél álldogáló örömlányok orra alá. A Griviţei utca állomáshoz közelebbi végénél sétálgató prostituáltaknak szintén új helyet kell majd találniuk, hiszen az autóbuszállomás előtti oszlopra is kamera került. Ugyanez a sors vár a Corvinilor és a Traian utca sarkán, a söröző terasza környékén esténként ácsorgó lányokra is, itt szintén térfigyelő kamera rontja majd az üzletmenetet. A Megyei Múzeum előtti Vasile Lucaciu teret két oldalról is kamera figyeli majd, a kereszteződést, a Román Katona Emlékműve előtti teret és a Romulus és Remus-szobrot is szemmel fogják tartani az ide felszerelt kamerák által. A Babeş-Bolyai Egyetemnek otthont adó épület sarkára szerelt kamerával a Petőfi utcát és a Transilvania utat szinte teljes egészében fogják tudni figyelni, a volt Victoria mozi épületének egyik hátsó sarkára tett kamerával pedig a tűzoltótornyot és a körülötte lévő övezetet pásztázzák majd.

A régi főtéren történtekről hat kamera közvetít majd képet a Kossuth-kerti megfigyelőközpontba, a Decebal utca 2. szám alatti épületre, a Libertăţii tér 2., 11., 17., 18. és 22. szám alatti épületekre is kerültek készülékek. A Corneliu Coposu sétálóutcát az Europa Complexre szerelt kamerán keresztül figyelik majd, az új főtéri történéseket két kamerán át láthatják majd a rendőrök. A Láncos-templom melletti Jean Calvin teret két irányból pásztázza majd kamera, a Romana térre is ennyi kamera került ki.

A városi rendőrök a város minden ki- és bevezető útjának elejére is szereltek kamerát, nem maradtak ki a rendszerből a kisebb forgalmú utak sem, így az amaci vagy a szatmárzsadányi úton közlekedőket is látni fogják a képernyőn. A forgalmasabb, városon belüli kereszteződések forgalma is nyomon követhető lesz, a Burgya-sarki kereszteződést négy, a Crinului-kereszteződést két készüléken át tartják szemmel. A Petőfi-szobornak otthont adó park, ezenkívül a 17-es lakótelepi, Ion Vidu utcai park, a Soarelui és a Carpati lakótelep szélén lévő park, az Ambudului és az Alecu Russo utcai játszóterek közelébe is került kamera, de megfigyelés alatt lesznek majd a Trotuşului utcai események is.

Ha minden jól megy, a próbaüzemelés után szeptembertől fogják véglegesen használatba állítani a köztéri kamerás megfigyelőrendszer már felszerelt készülékeit.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Gengszterzsaruk
Ma, 21:25
Los Angelesben, a bankrablások fővárosában a bűnözőknél csak a Nagy Nick (Gerard Butler) által vezetett rendőrségi elit akciócsoport tagjai, a "Regulátorok" könyörtelenebbek. Mikor Nick megtudja, hogy a hírhedt mestertolvaj, Merrimen élete legvakmerőbb rablására készül, zsarolással ráveszi a banda leggyengébb láncszemét, hogy legyen a rendőrség besúgója. Merriman merész akciók sorozatát hajtja végre, hogy előkészítse a lehetetlent: a szigorúan őrzött Központi Bank kirablását. Elindul a versenyfu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...