Hatvanhat térfigyelő kamera
Utoljára módositva: 2014-07-31 15:08:31

Szatmárnémeti 36 pontján 66 videokamera fogja pásztázni ősztől az úttestet, a járdákat és a tereket, a városi rendőrök igyekeztek olyan helyeket találni, ahonnan több mindent lehet látni.

 

A megyeszékhely különböző pontjain elhelyezett térfigyelő kamerák közül egyesek mozgathatók és a célra ráközelíthetők, mások rögzített látókörűek.

A Titulescu téren egy villanyoszlopra és a református templomra helyeztek el egy-egy kamerát, az ócskapiac mellett, a Rodnei utca elején lévő egyik villanyoszlopra tettek ki kamerát, amelyen keresztül a kereszteződésnek mind a négy oldalát, valamint a piac több bejáratát is figyelni tudják. Itt még jobban figyelni kell majd a piacnapokon a tilosban parkolással, igaz, hogy a kameraképen látott rendszám alapján nem írhatnak majd jegyzőkönyvet a városi rendőrök, de járőrt küldhet a helyszínre a központ, ha úgy vélik, hogy akadályozza a forgalmat a rossz helyen hagyott autó. A kispiac mellé is került egy kamera, ezt a piac déli oldalára tették ki, ezen át a Paris utca egy részét, a Szent Erzsébet-szobrot, a Hildegárda-templomot és a Conta utcát fogják látni. A Szamos piacnak a Prahovei utcai bejáratát figyelhetik majd kamerán keresztül, illetve a főbejáratát is látják majd a régi kórház felől, az illegális cigarettaárusoknak új helyet kell majd keresniük maguknak. A nagypiacnak mind a három oldalán található bejáratát látni fogják a hatóságok a felszerelésre került kamerák által, a parkolók a kamerák irányba állításánál itt különösen fontos szerepet kaptak.

A Kossuth-kertbe három kamerát szereltek fel, egyiket a Zöld Házra, egy másikat a játszótérre irányítva, a harmadikat pedig úgy, hogy a park főbejáratán át érkezőket figyelje. A Traian út végére is kamera került, belát majd a Grivitei utcába és minden bizonnyal borsot tör majd az általában a gyalogos vasúti átkelőnél álldogáló örömlányok orra alá. A Griviţei utca állomáshoz közelebbi végénél sétálgató prostituáltaknak szintén új helyet kell majd találniuk, hiszen az autóbuszállomás előtti oszlopra is kamera került. Ugyanez a sors vár a Corvinilor és a Traian utca sarkán, a söröző terasza környékén esténként ácsorgó lányokra is, itt szintén térfigyelő kamera rontja majd az üzletmenetet. A Megyei Múzeum előtti Vasile Lucaciu teret két oldalról is kamera figyeli majd, a kereszteződést, a Román Katona Emlékműve előtti teret és a Romulus és Remus-szobrot is szemmel fogják tartani az ide felszerelt kamerák által. A Babeş-Bolyai Egyetemnek otthont adó épület sarkára szerelt kamerával a Petőfi utcát és a Transilvania utat szinte teljes egészében fogják tudni figyelni, a volt Victoria mozi épületének egyik hátsó sarkára tett kamerával pedig a tűzoltótornyot és a körülötte lévő övezetet pásztázzák majd.

A régi főtéren történtekről hat kamera közvetít majd képet a Kossuth-kerti megfigyelőközpontba, a Decebal utca 2. szám alatti épületre, a Libertăţii tér 2., 11., 17., 18. és 22. szám alatti épületekre is kerültek készülékek. A Corneliu Coposu sétálóutcát az Europa Complexre szerelt kamerán keresztül figyelik majd, az új főtéri történéseket két kamerán át láthatják majd a rendőrök. A Láncos-templom melletti Jean Calvin teret két irányból pásztázza majd kamera, a Romana térre is ennyi kamera került ki.

A városi rendőrök a város minden ki- és bevezető útjának elejére is szereltek kamerát, nem maradtak ki a rendszerből a kisebb forgalmú utak sem, így az amaci vagy a szatmárzsadányi úton közlekedőket is látni fogják a képernyőn. A forgalmasabb, városon belüli kereszteződések forgalma is nyomon követhető lesz, a Burgya-sarki kereszteződést négy, a Crinului-kereszteződést két készüléken át tartják szemmel. A Petőfi-szobornak otthont adó park, ezenkívül a 17-es lakótelepi, Ion Vidu utcai park, a Soarelui és a Carpati lakótelep szélén lévő park, az Ambudului és az Alecu Russo utcai játszóterek közelébe is került kamera, de megfigyelés alatt lesznek majd a Trotuşului utcai események is.

Ha minden jól megy, a próbaüzemelés után szeptembertől fogják véglegesen használatba állítani a köztéri kamerás megfigyelőrendszer már felszerelt készülékeit.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...