Hazaért a Bertici házaspár
Utoljára módositva: 2020-01-28 19:52:15

Negyvennyolc nap eltelte és huszonnégyezer kilométer megtétele után kedd délután hazaért Szibériából Bertici Attila és Kinga.

Családtagok, barátok, partnerek és a sajtó üdvözölte kedd délután a szibériai expedícióról hazaérkező Bertici házaspárt; virágot, a szibériai utat ábrázoló festményt, sok kézfogást, öleléseket és csókokat kaptak az itthon töltött első percekben a világjárók. Pár szóban igyekeztek összefoglalni másfél hónap megpróbáltatásait: az útviszonyok miatt volt a legnehezebb dolguk, tíz percnél tovább nem lehet kibírni a mínusz ötven fokos hideget, nem finom sem a kumisz, sem az erjesztett lóhús, és az orosz emberek segítsége nélkül nem sikerült volna célba érniük.

Az utolsó 200 kilométer volt a legnehezebb, emlékezett vissza Attila, akkor volt az a pillanat, amikor meghőköltek, de akkor sem feladni akarták, hanem csak visszavonulni, pár napot pihenni, átgondolni, mit kellene másképp csinálniuk, de végül elvetették a kényszerpihenő ötletét. Emberségből kaptak sokat az út folyamán, beszélt legmeghatározóbb élményéről Kinga, s ezt a sokat meg fogják őrizni, de csak hogy tovább tudják adni. Volt rengeteg más élmény is, tette még hozzá, a kétségbeeséstől a félelmen át egészen az euforikus örömig minden érte őket, és ezek miatt mindenképpen két másik ember jött haza azokhoz képest, akik tavaly december 12-én elindultak.

A kedd délutánt finom hazai ízek mellett, baráti társaságban és családi körben töltötték el az utazók, ma pedig az út alatt ellopott okmányaik pótlásával fognak foglalkozni, utána meg valószínűleg a következő expedícióval. Bertici Attila legközelebb Mongóliába készül egy többautós karavánnal.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...