Hazai győzelemmel számolnak
Utoljára módositva: 2017-04-21 13:54:53

A dési kudarcot feledtetné a Pusztadaróci Recolta, és nyerni szeretne szombat délután a máramarosi ellenfelével szemben. Visszatér Raul Ritli, Micaș és Ionescu, Macho még ül egy fordulót.

Bizakodva várja a Pusztadróci Recolta labdarúgócsapata a harmadosztály huszonnegyedik fordulójának a mérkőzését, amikor a Sülelmedi Viitorul lesz az ellenfél a községi focipályán. Ritli Zoltán edző (képünkön) legénységének ugyanis győzni kell, hogy versenyben maradjon a bentmaradást jelentő helyekért.

Az bizonyos, hogy egy jó mérkőzés van kilátásban, hiszen mindkét csapat kispadján rutinos edzők ülnek, akik tavaly még kollégák voltak a másodosztályos Nagybányai FCM együttesnél. A sülelmedi alakulatot Dorin Toma vezeti, az elmúlt idényben pedig Ritli volt az azóta megszűnt nagybányai csapat technikai igazgatója. „Dorin jó csapatot hozott össze Sülelmeden. A fiatal tehetségek mellett rutinos, idősebb játékosok alkotják a keretet. Szerintem jobb csapata van, mint Lénárdfalvának” — dicsérte szombati ellenfelét Ritli. Viszont az eredmények ezt nem támasztják alá, de a Recolta edzője szerint csak a szerencsén múlik, hogy nem tudnak nyerni. „A Lénárdfalva ellen legalább öttel kellett volna nyerjenek, de tizenegyest, ziccereket hagytak ki” — utalt az egy hónappal ezelőtti mérkőzésre, amikor a máramarosi rangadó 1–1-el ért véget.

A máramarosi Sülelmedi Viitorul egyébként tavasszal még egy mérkőzést sem nyert meg és összesen három pontot gyűjtött. Egyetlen idegenbeli pontját a a Kolozsvári Sănătatea otthonában szerezte. Fugyivásárhelyen, Nemeszsukon, majd Nagyszebenben is vereséget szenvedett Toma csapata, az elmúlt fordulóban pedig odahaza ikszelt a Szászmedgyesi Gaz Metan II-vel.

Ezzel szemben a Recoltának igen jó tavaszi rajtja volt. Igaz, nyerni tudott Pusztadarócon a Sănătatea és a Hermannstadt, majd Zilahtól is kikapott Ritli csapata, utána viszont Szászmedgyesen nyertek, majd a Marosvásárhelyi ASA II és a Besztercei FC is pontok nélkül lett hazaküldve. Múlt héten a Dési Unirea rondított bele a győzelmi szériába, de a Rekinek ma bizonyítani kell, hogy egy véletlen volt csak a 6–1-es vereség. Ráadásul visszatér két eltiltott alapjátékos, Micaș és Ionescu is, illetve a sérült Raul Ritli is vállalja a játékot. Marius Pop (Macho) viszont ezen a héten még pihen, ugyanis az ASA II elleni kiállítása miatt három fordulóra lett eltiltva, illetve 1000 lej bírságot is fizetnie kell.

„Nehéz meccs lesz, de nekünk győzni kell” — mondta Ritli, aki bízik abban, hogy sokan kilátogatnak majd a 17 órakor kezdődő találkozóra.

A szombati meccs előtt a Recolta az utolsó előtti, 14. helyen áll és három pont a hátránya a Fugyivásárhelyi SK mögött. A 24 pontos máramarosi ellenfél a 10. pozíciót foglalja el.

Labdarúgó Liga 3, 5-ös csoport, 24. forduló

Péntek, 17 óra

Nemeszsuki Unirea – Marosvásárhelyi ASA II

Kolozsvári Sănătatea – Fugyivásárhelyi SK

Zilahi FC – Kudzsiri Metalurgistul

AFC Hermannstadt – Radnóti SK

Szászmedgyesi Gaz Metan II – Szászrégeni Avântul.

Szombat, 17 óra

Pusztadaróci Recolta – Sülelmedi Viitorul.

Játék nélkül

Besztercei FC – Dési Unirea 0–3

Szabadnapos

Lénárdfalvi ACS.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. május 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 20 dkg étcsokoládé, 2 ek. holland kakaópor, 10 dkg vaj (+ a tepsihez), 4 db tojás, 15 dkg ...