Hazai kupameccsen a szurkolói Oli
Utoljára módositva: 2019-07-30 12:57:23

Az Olimpia MCMXXI hazai pályán, a Tasnádi Unirea pedig idegenben játszik a Román Kupa országos selejtezőjének első fordulójában. Mindkét csapat megyei bajnok és megyei kupagyőztessel, illetve friss Liga 3-al együttessel mérkőzik a továbbjutásért.

Két Szatmár megyei negyedosztályos alakulat már szerdán lejátssza idénybeli első tétmérkőzését: a Román Kupa megyei szakaszának a győztese, a szurkolók által életre hívott Szatmárnémeti Olimpia MCMXXI, illetve a tavalyi Liga 3-as Tasnádi Unirea a kupasorozat országos selejtezőjének első fordulójában lép a pályára.

Mint ismeretes, az Olimpia pazar sorozattal hódította el a Román Kupát: az elmúlt idényben egyetlen tétmérkőzést sem vesztett el a Liga 5-ös bajnokságban, vagy a kupasorozat megyei selejtezőjében. Így Nelu Donca edző legényei megérdemelten emelhettek magasba két serleget fennállásuk első évében. „A fiúk szívvel játszottak, így nyertünk meg minden meccset” — magyarázta a siker titkát Donca, aki bízik abban, hogy ugyanez a lelkesedés újabb sikerre vezeti szerdán a legényeit. „Bízom a srácokban. Tudjuk, hogy még nem vagyunk felkészülve teljesen egy tétmeccsre, mert csak tíz nappal ezelőtt kezdtük el az edzéseket. De kellő odaadással szerintem folytathatjuk a sikersorozatot. Nagyon szeretnénk nyerni” — folytatta a szakvezető.

Mint arról beszámoltunk, a Liga 4-be frissen feljutott sárga-kékek az elmúlt hétvégén a Tasnádi Unirea ellen játszották a első felkészülési mérkőzésüket. Éppen a tasnádi alakulat volt az ellenfél, amely 5–3-ra nyert a Someșul Stadionban. „Szerintem mindkét csapatnak hasznos volt az a meccs. Úgy tudom, hogy nekik is az első és utolsó teszt volt a kupamérkőzés előtt. Én örülök annak, hogy láthattam, mit lehet még javítani a játékunkon” — nyilatkozta Donca.

Az ellenfél a Zilahi SCM lesz. A csapat hivatalosan csak egy hónapja alakult meg, miután átvette a Szilágy megyei kupagyőztes és szilágysági bajnok, illetve a Liga 3-ba frissen feljutott Nyirsidi Unirea helyét. A zilahi önkormányzat viszont nagy összeget fektetett bele a csapatba. Alexandru Pop edző vezényletével már három felkészülési mérkőzést játszottak a zilahiak: oda-visszavágón kikaptak az ACS Fotbal Comuna Lénárdfalvától, illetve döntetlent játszottak a negyedosztályos Galgóval. A játékoskeretben van az egykori Liga 2-es Szatmárnémeti Olimpia FC-nél, majd a Tasnádi Unireánál is játszó kapus, Claudiu Băican, illetve a tasnádiak korábbi hátvédje, Varga Márkusz, és a Szatmárnémeti VSK-tól távozó Robert Chifor.

Az Olimpia MCMXXI keretéből mindenki játékra jelentkezik. Nelu Donca pedig bízik abban, hogy a 17.30 órakor, a Someșul Stadionban kezdődő mérkőzésen nagy számú közönség előtt játssza majd legénysége az idénybeli első tétmeccsét.

A Liga 3-tól az elmúlt szezonban búcsúzó Tasnádi Unirea a Bihar megyei kupagyőztes és bajnok, illetve a Liga 3-ba frissen feljutó Váradszentmártoni CSC együttes otthonába lép pályára szerdán 17.30 órától. A tasnádi alakulat játékoskerete majdnem teljes egészében megváltozott, az edzői teendőket pedig a veterán játékos, Marius Bălău, illetve Bogdănel Moise látja el. A harmadosztályos felállásból majdnem senki sem maradt a csapatnál, többnyire helyiek játszanak idéntől a gránátvörös-kék mezben.

A kupasorozat egyébként egyenes kieséses rendszerben zajlik. Vagyis, döntetlen állás esetén 2×15 perc hosszabbítás következik a rendes játékidő után, és amennyiben ekkor sincs győztes, akkor a 11-es rúgásoknál dől el a továbbjutás kérdése. A selejtező második fordulóját augusztus 14-én rendezik, ahol csatlakozik a mezőnyhöz az összes Liga 3-as csapat.

Román Kupa, országos selejtező, 1. forduló

Szatmárnémeti Olimpia MCMXXI – Zilahi SCM (17.30 óra, Someșul Stadion; bírók: Székely Zoltán, Daniel Ștefan Lar, Gheorghe Vasile Tarba – Nagybánya)

Váradszentmártoni CSC – Tasnádi Unirea (17.30 óra, biharszentjánosi pálya; bírók: George Cătălin Roman, Alin Marian Botaș, Mădălin Bulgarașu – Temesvár).

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. március 31.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...