Hazai kupameccsen a szurkolói Oli
Utoljára módositva: 2019-07-30 12:57:23

Az Olimpia MCMXXI hazai pályán, a Tasnádi Unirea pedig idegenben játszik a Román Kupa országos selejtezőjének első fordulójában. Mindkét csapat megyei bajnok és megyei kupagyőztessel, illetve friss Liga 3-al együttessel mérkőzik a továbbjutásért.

Két Szatmár megyei negyedosztályos alakulat már szerdán lejátssza idénybeli első tétmérkőzését: a Román Kupa megyei szakaszának a győztese, a szurkolók által életre hívott Szatmárnémeti Olimpia MCMXXI, illetve a tavalyi Liga 3-as Tasnádi Unirea a kupasorozat országos selejtezőjének első fordulójában lép a pályára.

Mint ismeretes, az Olimpia pazar sorozattal hódította el a Román Kupát: az elmúlt idényben egyetlen tétmérkőzést sem vesztett el a Liga 5-ös bajnokságban, vagy a kupasorozat megyei selejtezőjében. Így Nelu Donca edző legényei megérdemelten emelhettek magasba két serleget fennállásuk első évében. „A fiúk szívvel játszottak, így nyertünk meg minden meccset” — magyarázta a siker titkát Donca, aki bízik abban, hogy ugyanez a lelkesedés újabb sikerre vezeti szerdán a legényeit. „Bízom a srácokban. Tudjuk, hogy még nem vagyunk felkészülve teljesen egy tétmeccsre, mert csak tíz nappal ezelőtt kezdtük el az edzéseket. De kellő odaadással szerintem folytathatjuk a sikersorozatot. Nagyon szeretnénk nyerni” — folytatta a szakvezető.

Mint arról beszámoltunk, a Liga 4-be frissen feljutott sárga-kékek az elmúlt hétvégén a Tasnádi Unirea ellen játszották a első felkészülési mérkőzésüket. Éppen a tasnádi alakulat volt az ellenfél, amely 5–3-ra nyert a Someșul Stadionban. „Szerintem mindkét csapatnak hasznos volt az a meccs. Úgy tudom, hogy nekik is az első és utolsó teszt volt a kupamérkőzés előtt. Én örülök annak, hogy láthattam, mit lehet még javítani a játékunkon” — nyilatkozta Donca.

Az ellenfél a Zilahi SCM lesz. A csapat hivatalosan csak egy hónapja alakult meg, miután átvette a Szilágy megyei kupagyőztes és szilágysági bajnok, illetve a Liga 3-ba frissen feljutott Nyirsidi Unirea helyét. A zilahi önkormányzat viszont nagy összeget fektetett bele a csapatba. Alexandru Pop edző vezényletével már három felkészülési mérkőzést játszottak a zilahiak: oda-visszavágón kikaptak az ACS Fotbal Comuna Lénárdfalvától, illetve döntetlent játszottak a negyedosztályos Galgóval. A játékoskeretben van az egykori Liga 2-es Szatmárnémeti Olimpia FC-nél, majd a Tasnádi Unireánál is játszó kapus, Claudiu Băican, illetve a tasnádiak korábbi hátvédje, Varga Márkusz, és a Szatmárnémeti VSK-tól távozó Robert Chifor.

Az Olimpia MCMXXI keretéből mindenki játékra jelentkezik. Nelu Donca pedig bízik abban, hogy a 17.30 órakor, a Someșul Stadionban kezdődő mérkőzésen nagy számú közönség előtt játssza majd legénysége az idénybeli első tétmeccsét.

A Liga 3-tól az elmúlt szezonban búcsúzó Tasnádi Unirea a Bihar megyei kupagyőztes és bajnok, illetve a Liga 3-ba frissen feljutó Váradszentmártoni CSC együttes otthonába lép pályára szerdán 17.30 órától. A tasnádi alakulat játékoskerete majdnem teljes egészében megváltozott, az edzői teendőket pedig a veterán játékos, Marius Bălău, illetve Bogdănel Moise látja el. A harmadosztályos felállásból majdnem senki sem maradt a csapatnál, többnyire helyiek játszanak idéntől a gránátvörös-kék mezben.

A kupasorozat egyébként egyenes kieséses rendszerben zajlik. Vagyis, döntetlen állás esetén 2×15 perc hosszabbítás következik a rendes játékidő után, és amennyiben ekkor sincs győztes, akkor a 11-es rúgásoknál dől el a továbbjutás kérdése. A selejtező második fordulóját augusztus 14-én rendezik, ahol csatlakozik a mezőnyhöz az összes Liga 3-as csapat.

Román Kupa, országos selejtező, 1. forduló

Szatmárnémeti Olimpia MCMXXI – Zilahi SCM (17.30 óra, Someșul Stadion; bírók: Székely Zoltán, Daniel Ștefan Lar, Gheorghe Vasile Tarba – Nagybánya)

Váradszentmártoni CSC – Tasnádi Unirea (17.30 óra, biharszentjánosi pálya; bírók: George Cătălin Roman, Alin Marian Botaș, Mădălin Bulgarașu – Temesvár).

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:30
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. szeptember 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...