Hazai siker a Cec Ori Kupán
Utoljára módositva: 2019-09-22 14:26:52

Rászámolt a mezőnyre a szatmári autóversenyek „veteránja”: a szatmárnémeti nemzetközi megmérettetés tájékozódási és ügyességi próbáiban is maga mögé utasított mindenkit Kui Ferenc.

A szatmárnémeti Kui Ferenc volt a hétvége legjobbja a Cec Ori Kupa autós ügyességi, gyorsasági és tájékozódási Közép-európa-bajnokság hetedik és nyolcadik fordulójában. A Szatmárnémetiben rendezett futamok minden próbáján maga mögé utasította a mezőnyt a szatmári pilóta, így az összetettben toronymagasan zárt az élen szlovák, lengyel, magyarországi, csehországi és más romániai versenyzőt megelőzve.

A huszonharmadik évében levő versenysorozat péntek késő délután kezdődött egy tájékozódási próbával, majd egy esti tájékozódási fordulót is kellett teljesíteni aznap. Ezzel nem ért véget a pénteki próba, ugyanis hajnalban a Transilvania sugárúton felállított pályán az első két ügyességi és gyorsasági próbákat is megrendezték.

Szombaton reggel zajlott az utolsó tájékozódási verseny. Akárcsak pénteken, most is a térkép és koordináták után kellett tájékozódjanak vezetés közben a két fős csapatok úgy, hogy a megye közútjain be kellett tartsák a közlekedési szabályokat is. Szombat kora délután megrendezték az utolsó két technikai próbát is, majd – az eredmények összesítése után – késő délután következhetett a díjkiosztó gála, ahol a házigazda, az Auto-Karting Rider’s SK elnöke, illetve a Román Autóklub szatmárnémeti fiókjának az igazgatója, Seletye Dávid adta át az elismeréseket a legjobbaknak.

Szatmár Kupa (ügyességi próba az összes résztvevőnek)

1. Kui Ferenc (szatmárnémeti, Honda Civic) – 9:01.27

2. Milan Buci (szlovákiai, Škoda Octavia) – 9:47.57

3. Marcin Lutek (lengyelországi, Opel Corsa) – 9:51.26.

ACR-Rider’s Kupa (csak a romániai csapatok tájékozódási összetett táblázata)

1. Mihai Neculai, Viorel Decuseara (Brăila), 2. Dohi Trepszker Lilla, Diana Gageanu (Szatmárnémeti), 3. Dohi T. Géza, Dohi T. Zsófia (Szatmárnémeti).

Someș-Oaș Kupa (külön nevezés az ügyességi próbákra)

1. Kui Ferenc, 2. Mihai Neculai, 3. Balogh Dominik (Szatmárnémeti).

Közép-európa-bajnokság, ügyességi próbák

1. Milan Buci, 3. Marcin Lutek, 3. Maciej Krzewski (Lengyelország, Honda Civic).

Közép-európa-bajnokság, tájékozódási próbák

1. Adrian Ciclovan, Ovidiu Bobu (Temesvár), 2. Maciej Krzewski, Mateusz Krzewski, 3. Kenyeres Miklós, Sebestyén György (Magyarország).

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. április 4.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...