Házasságkötési időpont-foglalás — online
Utoljára módositva: 2014-01-07 10:05:16

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal weboldalán a leendő házaspárok hónapokkal előre online lefoglalhatják maguknak azt a napot/órát, amikor ki akarják mondani a boldogító igent.

 

Azok a jegyespárok, akik az internet adta lehetőséget szeretnék kihasználni, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal weboldalán (ITT)  jelezhetik egybekelési szándékukat.

 

Több nagyvárosban

 

Mint a Szatmárnémeti Lakosság-nyilvántartó Igazgatóság vezetője, Ionel Torja érdeklődésünkre elmondta, Szatmárnémetiben már több hónapja próbaüzemmódban tesztelték ezt a fajta feliratkozási módot. Ilyen az ország nagyobb városaiban már működik, olyan településeken mint: Nagyvárad, Kolozsvár, Temesvár, Konstanca, Bukarest. A más városokban élő kollégákkal folytatott megbeszéléseken szó esett arról, hogyan és miként lehetne a leghatékonyabban működtetni az online jelentkezést, s a szakemberek által szerzett gyakorlati tapasztalatokat, tanácsokat figyelembe véve dolgozták ki a szatmárnémeti rendszert is. Ez tegnap óta működik, s 15 óráig 12 házasságkötésre kértek időpontot az ügyfelek. Fontos tudni, hogy ezt a lehetőséget csak román állampolgársággal rendelkező személyek vehetik igénybe. Másik lényeges dolog, hogy azok, akik magyarul szeretnék az esketést, külön kell kérjék azt, de pluszköltséget ez nem ró a kérelmezőre.

 

Tíz nap átfutás

 

A házasulandók legkevesebb 10 nappal az esemény előtt kötelező módon kell jelezzék azt, hogy egybe szeretnének kelni. Aki meggondolja magát, s változtatni szeretne az egybekelés időpontján, minden gond nélkül megteheti az online bejelentkezésre kapott e-mail-cím segítségével. A hivatal honlapján arról is tájékoztatják az ügyfeleket, hogy aki a hagyományos személyes ügyintézést részesíti előnyben, munkanapokon 8—11; 12—16.30 óra között, csütörtökönként 18.30 óráig keresheti fel a szatmárnémeti, újközpontbeli anyakönyvi hivatalt. A szatmárnémeti Közigazgatási Palotában található házasságkötő teremben hétfőn, szerdán, csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap történnek esketések az előzetesen összeállított órarend szerint. Aki más helyszínen szeretné az esküvőt, 500 lejes díjat kell befizessen azért, hogy az anyakönyvvezető az ügyfél által kért helyszínen — templom, vendéglő, családi ház kertje stb. — adja össze az ifjú párt.

 

Karikás Enikő

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Coco
Ma, 17:15
Annak ellenére, hogy családja ősidők óta megveti a zenét, Miguel arról ábrándozik, hogy egyszer neves muzsikus lesz, akárcsak bálványa, Ernesto de la Cruz. Rejtélyes események láncolatát követően a fiú előtt megnyílik a holtak bámulatos és színkavalkádos világa, ahol bizonyítani tudja tehetségét. Varázslatos útja során összeakad a simlis Hectorral, s ketten együtt próbálják megfejteni a titkot, ami fényt derít Miguel családjának valódi történetére.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:45
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 12.
Szereti, ha elismerik érdemeit, márpedig kedvese most annyira a saját problémáival van elfoglalva, hogy nem értékeli kellőképpen az Ön eredményeit.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 12.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...