Házasságkötési időpont-foglalás — online
Utoljára módositva: 2014-01-07 10:05:16

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal weboldalán a leendő házaspárok hónapokkal előre online lefoglalhatják maguknak azt a napot/órát, amikor ki akarják mondani a boldogító igent.

 

Azok a jegyespárok, akik az internet adta lehetőséget szeretnék kihasználni, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal weboldalán (ITT)  jelezhetik egybekelési szándékukat.

 

Több nagyvárosban

 

Mint a Szatmárnémeti Lakosság-nyilvántartó Igazgatóság vezetője, Ionel Torja érdeklődésünkre elmondta, Szatmárnémetiben már több hónapja próbaüzemmódban tesztelték ezt a fajta feliratkozási módot. Ilyen az ország nagyobb városaiban már működik, olyan településeken mint: Nagyvárad, Kolozsvár, Temesvár, Konstanca, Bukarest. A más városokban élő kollégákkal folytatott megbeszéléseken szó esett arról, hogyan és miként lehetne a leghatékonyabban működtetni az online jelentkezést, s a szakemberek által szerzett gyakorlati tapasztalatokat, tanácsokat figyelembe véve dolgozták ki a szatmárnémeti rendszert is. Ez tegnap óta működik, s 15 óráig 12 házasságkötésre kértek időpontot az ügyfelek. Fontos tudni, hogy ezt a lehetőséget csak román állampolgársággal rendelkező személyek vehetik igénybe. Másik lényeges dolog, hogy azok, akik magyarul szeretnék az esketést, külön kell kérjék azt, de pluszköltséget ez nem ró a kérelmezőre.

 

Tíz nap átfutás

 

A házasulandók legkevesebb 10 nappal az esemény előtt kötelező módon kell jelezzék azt, hogy egybe szeretnének kelni. Aki meggondolja magát, s változtatni szeretne az egybekelés időpontján, minden gond nélkül megteheti az online bejelentkezésre kapott e-mail-cím segítségével. A hivatal honlapján arról is tájékoztatják az ügyfeleket, hogy aki a hagyományos személyes ügyintézést részesíti előnyben, munkanapokon 8—11; 12—16.30 óra között, csütörtökönként 18.30 óráig keresheti fel a szatmárnémeti, újközpontbeli anyakönyvi hivatalt. A szatmárnémeti Közigazgatási Palotában található házasságkötő teremben hétfőn, szerdán, csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap történnek esketések az előzetesen összeállított órarend szerint. Aki más helyszínen szeretné az esküvőt, 500 lejes díjat kell befizessen azért, hogy az anyakönyvvezető az ügyfél által kért helyszínen — templom, vendéglő, családi ház kertje stb. — adja össze az ifjú párt.

 

Karikás Enikő

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 19.
Szíve mélyén pontosan tudja már régóta, hogy csak ki kellett várnia a megfelelő időt, hogy végre közel kerüljenek egymáshoz kiszemeltjével.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...