Házasságkötési időpont-foglalás — online
Utoljára módositva: 2014-01-07 10:05:16

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal weboldalán a leendő házaspárok hónapokkal előre online lefoglalhatják maguknak azt a napot/órát, amikor ki akarják mondani a boldogító igent.

 

Azok a jegyespárok, akik az internet adta lehetőséget szeretnék kihasználni, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal weboldalán (ITT)  jelezhetik egybekelési szándékukat.

 

Több nagyvárosban

 

Mint a Szatmárnémeti Lakosság-nyilvántartó Igazgatóság vezetője, Ionel Torja érdeklődésünkre elmondta, Szatmárnémetiben már több hónapja próbaüzemmódban tesztelték ezt a fajta feliratkozási módot. Ilyen az ország nagyobb városaiban már működik, olyan településeken mint: Nagyvárad, Kolozsvár, Temesvár, Konstanca, Bukarest. A más városokban élő kollégákkal folytatott megbeszéléseken szó esett arról, hogyan és miként lehetne a leghatékonyabban működtetni az online jelentkezést, s a szakemberek által szerzett gyakorlati tapasztalatokat, tanácsokat figyelembe véve dolgozták ki a szatmárnémeti rendszert is. Ez tegnap óta működik, s 15 óráig 12 házasságkötésre kértek időpontot az ügyfelek. Fontos tudni, hogy ezt a lehetőséget csak román állampolgársággal rendelkező személyek vehetik igénybe. Másik lényeges dolog, hogy azok, akik magyarul szeretnék az esketést, külön kell kérjék azt, de pluszköltséget ez nem ró a kérelmezőre.

 

Tíz nap átfutás

 

A házasulandók legkevesebb 10 nappal az esemény előtt kötelező módon kell jelezzék azt, hogy egybe szeretnének kelni. Aki meggondolja magát, s változtatni szeretne az egybekelés időpontján, minden gond nélkül megteheti az online bejelentkezésre kapott e-mail-cím segítségével. A hivatal honlapján arról is tájékoztatják az ügyfeleket, hogy aki a hagyományos személyes ügyintézést részesíti előnyben, munkanapokon 8—11; 12—16.30 óra között, csütörtökönként 18.30 óráig keresheti fel a szatmárnémeti, újközpontbeli anyakönyvi hivatalt. A szatmárnémeti Közigazgatási Palotában található házasságkötő teremben hétfőn, szerdán, csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap történnek esketések az előzetesen összeállított órarend szerint. Aki más helyszínen szeretné az esküvőt, 500 lejes díjat kell befizessen azért, hogy az anyakönyvvezető az ügyfél által kért helyszínen — templom, vendéglő, családi ház kertje stb. — adja össze az ifjú párt.

 

Karikás Enikő

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 15:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 20.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...