Hazatér Oláh Jani a kézicsapathoz
Utoljára módositva: 2014-01-24 09:45:24

Oláh János, a Szatmárnémeti VSK kézilabdacsapatának egykori játékosa visszatérhet, pénteken kell véglegesítsék a szerződését. Istrate nem akart erről beszélni, Neagu nem válaszolt hívásainkra.

Oláh Jani két év után már (majdnem) tökéletes románul nyelvtudással rendelkezve nyilatkozott a román sajtónak

Várhatóan pénteken véglegesítik a szerződését Oláh Jánosnak. A Szatmárnémeti VSK férfi kézilabdacsapatának talán legnépszerűbb játékosa 2012-ben távozott a „piros–fehérektől”, a Nagybányai Minaurhoz szerződött, amellyel az élvonalba kvalifikálta magát. A szegedi jobbszélső azonban nem kapott kellő figyelmet a bányai edzőktől a Nemzeti Ligában, a fizetését is csökkenteni akarták, így Oláh Jani tavaly novemberben inkább szakított a Minaurral.

Nicolae Istrate edző azonban visszafogottan nyilatkozott, amikor Jani visszatéréséről kérdeztük. A VSK szakvezetője azt állítja, szüksége van Oláh játékára a csapatban, talán még beszélgettek is a visszatérésről, de azt mondja, hogy a klubnak nincs pénze az magyarországi srác fizetésének a biztosítására. „Ott van az a pénz, csak ésszerűen kell elosztani. Oláh Jani ér annyit, mint akármelyik két–három játékos együttvéve a jelenlegi keretből” – mondta lapunknak egy, a neve elhallgatását kérő személy. Értesüléseink megerősítése érdekében meg akartuk kérdezni Valeriu Neagut, azonban a klubelnök többszöri próbálkozás után sem volt elérhető telefonon. Oláh Jani azonban elárulta, már csak órák kérdése, hogy ismét a VSK játékosa legyen, Nagybányáról vártak egy, a transzferhez szükséges dokumentumot. Az idő azonban sürget, ugyanis a Román Kézilabda Szövetségnél pénteken lejár az átigazolási időszak. A jobbszélső egyébként hasonló okból csúszott le két hazai szerződésről, ugyanis a Temesvári Poli és a Steaua is élénken érdeklődött, viszont az élvonalban már korábban lejárt a terminus, így Jani szerződés nélkül maradt. „Végül is örülök, mert itthon vagyok Andival (Orosz Andreea, a VSK női kosárlabdacsapatának a kapitánya a menyasszonya – szerk. megj.), hiszen nyáron lesz az esküvőnk. Meglátjuk, hogy mit hoz a jövő” – mondta lapunknak a jobbszélső, aki novembertől egyénileg végez erőnléti edzéseket.

Oláh János 2008-ban szerződött a Szatmárnémeti VSK-hoz, és még az első idényben feljutott a csapattal az élvonalba. Hamar belopta magát a szurkolók szívében és a csapat kedvence lett. Mindhárom nemzeti ligás idényt a VSK-nál töltötte, majd a klub vezetősége váltása után Janinak nem volt maradása a csapatnál. 2012. november 1-től játszott a Minaurnál, amellyel feljutott a Nemzeti Ligába. Innen ismert a 28 éves kézilabdázó története, amelynek remélhetőleg (ahogy ő fogalmazott) „itthon” lesz folytatása. „Ha minden jól alakul, akkor pénteken többet fogok tudni” – zárta mondanivalóját Jani.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 23.
Figyelmetlen és kissé szétszórt. Egy új szerelem tereli el a figyelmét. Választottja nagyon megtisztelőnek érzi, hogy gondolt rá.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...