Hazatér Oláh Jani a kézicsapathoz
Utoljára módositva: 2014-01-24 09:45:24

Oláh János, a Szatmárnémeti VSK kézilabdacsapatának egykori játékosa visszatérhet, pénteken kell véglegesítsék a szerződését. Istrate nem akart erről beszélni, Neagu nem válaszolt hívásainkra.

Oláh Jani két év után már (majdnem) tökéletes románul nyelvtudással rendelkezve nyilatkozott a román sajtónak

Várhatóan pénteken véglegesítik a szerződését Oláh Jánosnak. A Szatmárnémeti VSK férfi kézilabdacsapatának talán legnépszerűbb játékosa 2012-ben távozott a „piros–fehérektől”, a Nagybányai Minaurhoz szerződött, amellyel az élvonalba kvalifikálta magát. A szegedi jobbszélső azonban nem kapott kellő figyelmet a bányai edzőktől a Nemzeti Ligában, a fizetését is csökkenteni akarták, így Oláh Jani tavaly novemberben inkább szakított a Minaurral.

Nicolae Istrate edző azonban visszafogottan nyilatkozott, amikor Jani visszatéréséről kérdeztük. A VSK szakvezetője azt állítja, szüksége van Oláh játékára a csapatban, talán még beszélgettek is a visszatérésről, de azt mondja, hogy a klubnak nincs pénze az magyarországi srác fizetésének a biztosítására. „Ott van az a pénz, csak ésszerűen kell elosztani. Oláh Jani ér annyit, mint akármelyik két–három játékos együttvéve a jelenlegi keretből” – mondta lapunknak egy, a neve elhallgatását kérő személy. Értesüléseink megerősítése érdekében meg akartuk kérdezni Valeriu Neagut, azonban a klubelnök többszöri próbálkozás után sem volt elérhető telefonon. Oláh Jani azonban elárulta, már csak órák kérdése, hogy ismét a VSK játékosa legyen, Nagybányáról vártak egy, a transzferhez szükséges dokumentumot. Az idő azonban sürget, ugyanis a Román Kézilabda Szövetségnél pénteken lejár az átigazolási időszak. A jobbszélső egyébként hasonló okból csúszott le két hazai szerződésről, ugyanis a Temesvári Poli és a Steaua is élénken érdeklődött, viszont az élvonalban már korábban lejárt a terminus, így Jani szerződés nélkül maradt. „Végül is örülök, mert itthon vagyok Andival (Orosz Andreea, a VSK női kosárlabdacsapatának a kapitánya a menyasszonya – szerk. megj.), hiszen nyáron lesz az esküvőnk. Meglátjuk, hogy mit hoz a jövő” – mondta lapunknak a jobbszélső, aki novembertől egyénileg végez erőnléti edzéseket.

Oláh János 2008-ban szerződött a Szatmárnémeti VSK-hoz, és még az első idényben feljutott a csapattal az élvonalba. Hamar belopta magát a szurkolók szívében és a csapat kedvence lett. Mindhárom nemzeti ligás idényt a VSK-nál töltötte, majd a klub vezetősége váltása után Janinak nem volt maradása a csapatnál. 2012. november 1-től játszott a Minaurnál, amellyel feljutott a Nemzeti Ligába. Innen ismert a 28 éves kézilabdázó története, amelynek remélhetőleg (ahogy ő fogalmazott) „itthon” lesz folytatása. „Ha minden jól alakul, akkor pénteken többet fogok tudni” – zárta mondanivalóját Jani.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 78 ár beltelek a Vetési úton. Tel.:...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Gengszterzsaruk
Ma, 18:20
Los Angelesben, a bankrablások fővárosában a bűnözőknél csak a Nagy Nick (Gerard Butler) által vezetett rendőrségi elit akciócsoport tagjai, a "Regulátorok" könyörtelenebbek. Mikor Nick megtudja, hogy a hírhedt mestertolvaj, Merrimen élete legvakmerőbb rablására készül, zsarolással ráveszi a banda leggyengébb láncszemét, hogy legyen a rendőrség besúgója. Merriman merész akciók sorozatát hajtja végre, hogy előkészítse a lehetetlent: a szigorúan őrzött Központi Bank kirablását. Elindul a versenyfu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
A legsötétebb óra
Ma, 20:55
Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeghatározóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Németországgal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért. A megállíthatatlan náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye a küszöbön állt; a közvélemény felkészületlen volt, a király szkeptikus, saját pártja pedig ellene szervezkedett. Churchill ilyen körülménye
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hogyan védekezel a megfázás ellen?
Különféle vitaminokat szedek
Rengeteg gyümölcsöt fogyasztok ilyenkor
Mindig figyelek arra, hogy kellően fel legyek öltözve
Nem szoktam megfázni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...