Hazatérés napja Kakszentmártonban
Utoljára módositva: 2018-07-22 19:28:00

A Kakszentmártoni Református Egyházközség tagjai és a faluból elszármazottak hazatérés napjára gyűltek össze tegnap. Az egybegyűlteket Kürti Tamás lelkipásztor köszöntötte.

A Kakszentmártoni Református Egyházközség tagjai, valamint a faluból elszármazottak hazatérés napjára gyűltek össze tegnap. Az eseményre érkezetteket Kürti Tamás református lelkipásztor köszöntötte, majd Rácz Ervin, Szatmár-Szigetlanka lelkipásztorának az igehirdetését hallgathatták meg a jelenlévők. A tegnapi Hazatérés ünnepén „… mindeddig megsegített minket az Úr” (1 Sám. 7, 12) igeszakaszt választották a szervezők. Ugyanis ebben minden benne van: Isten iránti tisztelet, a köszönet, hogy megőrizte népét mind a mai napig, s természetesen az iránta való bizalom is, hogy a jövőben sem hagyja el az őket keresőket. A szószéki igehirdetést követően a település római katolikus plébánosa, Jakab Norbert köszöntötte a gyülekezetet, majd az igehirdető, a Szatmár–Szigetlankai Református Egyházközség nevében kérte Isten áldását a kakszentmártoniakra, az elszármazottakra, s minden jelenlévőre. A prédikáció előtt, illetve után, alkalomhoz illő énekek, és szavalatok hangzottak el a gyülekezeti tagok előadásában, majd a házigazda lelkipásztor mindenkinek megköszönte azt, hogy hozzájárult az ünnepség lebonyolításához. Fontosnak tartotta megemlíteni az egyházközség néhai gondnokát, Király Istvánt, aki nemrégiben megtért Teremtőjéhez. De ő egy olyan ember volt, aki szívvel lélekkel szolgálta az Istent, egyházát. S mindenben segített, amiben csak tudott hosszú évek szolgálata alatt. Az istentisztelet nemzeti imánk eléneklésével zárult, majd a távozók emlékbe egy könyvjelzőt vettek át a szervezőktől, melyen többek között a templom fényképe, s a tegnapi igehirdetés alapigéje olvasható. Ezt követően mindenki – kicsitől nagyig – átvonult a református templomtól nem messze található óvoda épületébe, ahol szeretetvendégségre került sor. A gyülekezet összefogásának, a szorgos asszonyi kezek munkájának, a szervezők közös erőfeszítésének köszönhetően emlékezetes napot tudhatnak maguk mögött a kakszentmártoniak és a településről elszármazottak. Mint Kürti Tamás érdeklődésünkre elmondta, jövőre is megszervezik a hazatérés napját, és várnak mindenkit, aki otthonának érzi, és szeretettel gondol erre a kedves településre.

 

 

Karikás Enikő

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországba (Bayern, Nürnberg környékére) tapasztalt betegápolókat keresünk (nők-férfiak)...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Robin Hood
Ma, 20:40
Felejts el mindent, amit a legendás tolvajról eddig hallottál. Azt hiszed, ismered őt, de nem is tévedhetnél nagyobbat. Robin of Loxley és egy mór harcos szilaj története ölt testet ebben a vakmerő és vagány históriában... A keresztes háború véres csatamezőin edződött nemes, Robin of Loxley (Taron Egerton) nem is sejti milyen kegyetlen és korrupt erővel kell szembenéznie, mikor visszatér angol földre, ahol a Nottingham-i seriff a szent háború ürügyén alatt teljesen kisemmizte alattvalóit. Robin
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. december 18.
Ön javíthatatlanul romantikus alkat, mégpedig nem csak a szerelemben, hanem élete minden területén, mert mindent idealisztikusan lát és él meg.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. december 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...