Hazatérés napja Kakszentmártonban
Utoljára módositva: 2018-07-22 19:28:00

A Kakszentmártoni Református Egyházközség tagjai és a faluból elszármazottak hazatérés napjára gyűltek össze tegnap. Az egybegyűlteket Kürti Tamás lelkipásztor köszöntötte.

A Kakszentmártoni Református Egyházközség tagjai, valamint a faluból elszármazottak hazatérés napjára gyűltek össze tegnap. Az eseményre érkezetteket Kürti Tamás református lelkipásztor köszöntötte, majd Rácz Ervin, Szatmár-Szigetlanka lelkipásztorának az igehirdetését hallgathatták meg a jelenlévők. A tegnapi Hazatérés ünnepén „… mindeddig megsegített minket az Úr” (1 Sám. 7, 12) igeszakaszt választották a szervezők. Ugyanis ebben minden benne van: Isten iránti tisztelet, a köszönet, hogy megőrizte népét mind a mai napig, s természetesen az iránta való bizalom is, hogy a jövőben sem hagyja el az őket keresőket. A szószéki igehirdetést követően a település római katolikus plébánosa, Jakab Norbert köszöntötte a gyülekezetet, majd az igehirdető, a Szatmár–Szigetlankai Református Egyházközség nevében kérte Isten áldását a kakszentmártoniakra, az elszármazottakra, s minden jelenlévőre. A prédikáció előtt, illetve után, alkalomhoz illő énekek, és szavalatok hangzottak el a gyülekezeti tagok előadásában, majd a házigazda lelkipásztor mindenkinek megköszönte azt, hogy hozzájárult az ünnepség lebonyolításához. Fontosnak tartotta megemlíteni az egyházközség néhai gondnokát, Király Istvánt, aki nemrégiben megtért Teremtőjéhez. De ő egy olyan ember volt, aki szívvel lélekkel szolgálta az Istent, egyházát. S mindenben segített, amiben csak tudott hosszú évek szolgálata alatt. Az istentisztelet nemzeti imánk eléneklésével zárult, majd a távozók emlékbe egy könyvjelzőt vettek át a szervezőktől, melyen többek között a templom fényképe, s a tegnapi igehirdetés alapigéje olvasható. Ezt követően mindenki – kicsitől nagyig – átvonult a református templomtól nem messze található óvoda épületébe, ahol szeretetvendégségre került sor. A gyülekezet összefogásának, a szorgos asszonyi kezek munkájának, a szervezők közös erőfeszítésének köszönhetően emlékezetes napot tudhatnak maguk mögött a kakszentmártoniak és a településről elszármazottak. Mint Kürti Tamás érdeklődésünkre elmondta, jövőre is megszervezik a hazatérés napját, és várnak mindenkit, aki otthonának érzi, és szeretettel gondol erre a kedves településre.

 

 

Karikás Enikő

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Sírok gondozását vállalom Nagykárolyban, a református és Mesterrészi...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tini titánok, harcra fel! - A film
Ma, 17:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Sötét elmék
Ma, 21:00
Amikor tizenévesek rejtélyes módon új, természetfeletti adottságok birtokába jutnak, a kormány fenyegetésnek nyilvánítja és befogja őket. A tizenhat éves Ruby, az egyik legerősebb fiatal mind közül, megszökik a táborból és csatlakozik a biztonságos menedék felé tartó tinédzserek csapatához. Rövidesen ráébred azonban újdonsült családjával együtt, hogy egy világban, ahol az irányító felnőttek elárulták a gyerekeket, menekülni nem elég. Ellenállást kell szítaniuk, együttesen használva erőiket, hogy
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 21.
Olyannyira makacs vagy, hogy az mások számára könnyen tűnhet következetességnek. Mások talán azt gondolják, hogy azért ismételgeted ugyanazt, mert következetes vagy. De valójába csak arról van szó, hogy félsz megnyílni az újdonságok előtt kedden. Talán attól is félsz, hogy kiengedd a kezedből az irányítást.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. augusztus 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...