Hazatérés napja Kakszentmártonban
Utoljára módositva: 2018-07-22 19:28:00

A Kakszentmártoni Református Egyházközség tagjai és a faluból elszármazottak hazatérés napjára gyűltek össze tegnap. Az egybegyűlteket Kürti Tamás lelkipásztor köszöntötte.

A Kakszentmártoni Református Egyházközség tagjai, valamint a faluból elszármazottak hazatérés napjára gyűltek össze tegnap. Az eseményre érkezetteket Kürti Tamás református lelkipásztor köszöntötte, majd Rácz Ervin, Szatmár-Szigetlanka lelkipásztorának az igehirdetését hallgathatták meg a jelenlévők. A tegnapi Hazatérés ünnepén „… mindeddig megsegített minket az Úr” (1 Sám. 7, 12) igeszakaszt választották a szervezők. Ugyanis ebben minden benne van: Isten iránti tisztelet, a köszönet, hogy megőrizte népét mind a mai napig, s természetesen az iránta való bizalom is, hogy a jövőben sem hagyja el az őket keresőket. A szószéki igehirdetést követően a település római katolikus plébánosa, Jakab Norbert köszöntötte a gyülekezetet, majd az igehirdető, a Szatmár–Szigetlankai Református Egyházközség nevében kérte Isten áldását a kakszentmártoniakra, az elszármazottakra, s minden jelenlévőre. A prédikáció előtt, illetve után, alkalomhoz illő énekek, és szavalatok hangzottak el a gyülekezeti tagok előadásában, majd a házigazda lelkipásztor mindenkinek megköszönte azt, hogy hozzájárult az ünnepség lebonyolításához. Fontosnak tartotta megemlíteni az egyházközség néhai gondnokát, Király Istvánt, aki nemrégiben megtért Teremtőjéhez. De ő egy olyan ember volt, aki szívvel lélekkel szolgálta az Istent, egyházát. S mindenben segített, amiben csak tudott hosszú évek szolgálata alatt. Az istentisztelet nemzeti imánk eléneklésével zárult, majd a távozók emlékbe egy könyvjelzőt vettek át a szervezőktől, melyen többek között a templom fényképe, s a tegnapi igehirdetés alapigéje olvasható. Ezt követően mindenki – kicsitől nagyig – átvonult a református templomtól nem messze található óvoda épületébe, ahol szeretetvendégségre került sor. A gyülekezet összefogásának, a szorgos asszonyi kezek munkájának, a szervezők közös erőfeszítésének köszönhetően emlékezetes napot tudhatnak maguk mögött a kakszentmártoniak és a településről elszármazottak. Mint Kürti Tamás érdeklődésünkre elmondta, jövőre is megszervezik a hazatérés napját, és várnak mindenkit, aki otthonának érzi, és szeretettel gondol erre a kedves településre.

 

 

Karikás Enikő

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
22 mérföld
Ma, 20:45
Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor k
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. október 18.
Ha megtudja, hogy egy korábbi nézeteltérése félreértésből adódott, azonnal tisztázza a helyzetet és hozza helyre a korábbi harmóniát.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. október 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...