Hazatérés napja — összetartó ereje van
Utoljára módositva: 2017-09-11 09:48:22

A hiripi református gyülekezet tizenötödik alkalommal rendezte meg a hazatérés napját, melyre nemcsak a faluban élőket, de a településről elszármazottakat is hazavárták a szervezők.

A vasárnapi istentiszteleten Keresztúriné Gábor Erzsébet amaci református lelkész hirdette Isten igéjét. Mint megfogalmazta: az, hogy már a tizenötödik hazatérés napjára gyűlnek össze a hívek, azt jelenti, hogy értéket képvisel a rendezvény. Összetartó ereje van, erőt ad — ami nagyon fontos úgy a hétköznapokban, mint a mindennapi hitélet gyakorlásában. Az igehirdetést követően Keresztúri Sándor hiripi lelkipásztor köszöntötte az egybegyűlteket.

Aki Istent választotta

Az eseményen jelen volt Pálfalva község polgármestere, Zenoviu Bontea is, és a település görögkatolikus és ortodox lelkészei is részt vettek a rendezvényen családjuk és híveik egy csoportjának kíséretében, akik néhány mondatban köszöntötték az egybegyűlteket, és áldást kérték Istentől a rendezvényre. Alkalomhoz illő versek is színesítették az eseményt, majd a házigazda lelkipásztor Szatmárnémetiből érkezett baráti csoportja dicséretekkel magasztalta az Urat Fóris Betti karnagy vezetésével. Az ünnepség díszvendége, a hiripi gyökerekkel is rendelkező dr. Puskás Csaba, a Szatmári Református Egyházmegye főgondnoka is szólt az egybegyűltekhez, aki a közelmúlt egyik szatmári hithősének, a Hiripen is sokak által ismert és szeretett Pap Anti bácsinak, a környék parasztprófétájának állított emléket. Az előadó egy minden időben és korban aktuális témát taglalt, felelevenítve a parasztpróféta életútját és keserű megpróbáltatásait: Jézus Krisztust vagy az éppen aktuális hatalmon lévőket kell-e szolgálni; továbbá mi jár azért, ha mégis minden helyzetben, ha kell, bármi áron Isten mellett döntünk, s ha kell, az árral szemben is megvalljuk Jézus Krisztust megváltónknak. Az istentisztelet nemzeti imánk eléneklésével zárult, majd a templommal szemben lévő, Pap József kántortanító tiszteletére állított emléktábla megkoszorúzására került sor. A régi tanítványok így kívántak adózni a néhai tanító emléke előtt, aki évtizedeken át volt a helyi magyar közösség „tanítóbácsija”, nagyon sokakat tanított meg a betűvetésre, számolásra. A koszorúzást követően a találkozó zárásaként közebédre került sor a református parókia udvarán.

Karikás Enikő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 12:50
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 21:20
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 16.
Nem sokat várt egy hivatásával kapcsolatos lépéstől, ám kellemesen fog csalódni, kiderül ugyanis, hogy akár élete nagy lehetősége is kialakulhat belőle.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...