Hazatérésnapi közösségiház-átadás
Utoljára módositva: 2017-07-31 10:37:14

A hazatérésnapi ünnepségen a szilágypéri közösségi ház ünnepélyes átadására is sor került; Isten házának előszobája lehet a létesítmény.

Ötödik alkalommal tartották meg a Hazatérés Napját Szilágypérben. Szabó Sándor lelkipásztor ezen a vasárnapon nemcsak imára, hanem ünneplésre, emlékezésre és főhajtásra is invitálta a híveket a templomba. Az ünnepség Csűry István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspökének szolgálatával kezdődött, aki úgy fogalmazott, hogy az ünnep arról szól, hogy nem egyénileg szólítja meg az embereket Isten, hanem magához a közösséghez szól. Aztán arról beszélt, hogy áldozat nélkül nincsen áldás, ezért arra biztatta a gyülekezet tagjait, hogy merjenek áldozatot hozni, hogy aztán merhessenek áldást is kérni. Csak addig igaz, hogy önfeladó ember a magyar, hangsúlyozta Csűry, amíg nincsenek erős magyar gyülekezetek, olyanok, amelyek által a jóra és a szépre, egymás kiegészítésére, támogatására és szeretetére vállalkozhatnak az emberek.

Tolnay István nagykárolyi esperes a templomi áhítatot követően átadásra kerülő közösségi házra célozva emlékeztette az összegyűlteket, hogy ha igaz az a mondás, hogy a templom a mennyország előcsarnoka, akkor a gyülekezeti ház pedig a templom előcsarnoka, hiszen kiegészíti annak tevékenységét, támogatja annak eszmeiségét. Figyelmet kell fordítani a templomon kívüli közösségépítésre is, fejtette ki, ahogyan ilyet már ötszáz évvel ezelőtt, Kálvin János idejében is tartottak az első reformátusok. Közösségépítésre, ifjúsági programok és családi foglalkozások szervezésére biztatta a szilágypéri közösséget és elöljáróit.

Az ötödik hazatérési ünnepség ez, foglalta össze számokban az eseményt Szabó Sándor házigazda lelkész, negyedik éve köszöntik az ötven évvel ezelőtt Szilágypérben konfirmáltakat, és első alkalommal a keresztségi szövetségüket hatvan évvel ezelőtt megerősítőket. Összesen tizennégyen tudtak eljönni ezek közül a tegnapi ünnepségre, egykori tanítójukra egyperces néma csenddel emlékeztek közösen.

Az istentiszteletet követően a templomi kórus, a szilágypéri fiatalok és idősek adtak elő kórusműveket és szavaltak verseket, Szabó Sándor pedig minden közreműködőnek megköszönte a segítséget, aminek köszönhetően mára elkészülhetett a gyülekezet közösségi háza. A vadonatúj létesítmény lépcsőkorlátján kifeszített szalagot Csűry, Tolnay és Szabó közösen vágták át, majd leleplezték a Budai Ézsaiás nevét viselő ház névtábláját.

 

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 22.
Bánjon ma óvatosan a pénzzel! Ez vonatkozik saját pénztárcájára is, de üzleti döntéseiben sem árt most megfontoltabbnak lennie, mint általában.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...