Házhoz megy a Zenede
Utoljára módositva: 2020-02-26 12:28:39

Baricz Gergő, az X-Faktor sztárja is fellép Szatmárnémetiben a Házhoz megy a Zenede előadáson, s bár a koncert célközönsége az ifjúság, jó szórakozás lehet a nosztalgiázni vágyó felnőtteknek is.

Március 4-én, szerdán 11 és 18 órától a szatmárnémeti szakszervezetek művelődési házában egy fergeteges, nevelő jellegű koncertre kerül sor, amelyen mások mellett Baricz Gergő, az X-Faktor sztárja is fellép. A Házhoz megy a Zenede előadás az elmúlt hat évben a 20. század könnyűzenéjének fejlődését mutatta be a (blues, swing, beat, soul, rock, pop) zenei stílusok érintésével. Az országjáró turné a Nemzeti Kulturális Alap szakmai, illetve anyagi támogatásával, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszteri keretéből jöhetett létre.
A 9 éve tartó előadás-sorozatot 25 ezer gyermek láthatta, és a zenei misszió új programját 2019 januárjában indították turnéra, amin 4500 általános iskolában és középiskolában tanuló gyermek vett részt. Bordás Józsefnek, a zenei misszió vezetőjének célja a felnövekvő generáció számára ablakot nyitni a zene sokszínűségére, és ösztönözni a gyermekeket a hangszeren való tanulásra az élő zene és a playbackmentes muzsikálás reményében.
A most látható Zenede II. tematikus sorozat a rockzene magyar és nemzetközi megteremtőit mutatja be. Jimi Hendrix-Radics Béla, Illés, Metró, Omega, Hobó Blues Band, Radics Béla, AC/DC, Rolling Stones, The Beatles, Black Sabbath, Led Zeppelin, P Mobil, LGT, Edda, Tankcsapda és még számos ikonikus zenekar és rockzenész mutatkozik be a fellépőkön keresztül az új generáció számára. A cél emléket állítani a zenei nagyságoknak, és ösztönözni a gyermekeket a hangszeren játszásra, a magyar könnyűzenei értékek megismertetése, továbbadása és az anyaországhoz való ragaszkodás mélyítése. A legendás rocktörténeti személyiségeket Baricz Gergő énekhangjával és Nagy Zoltán gitárjátékával idézik meg. A ritmusszekciót Megyaszay István és Bordás József alkotja.
És bár az első számú célközönség az ifjak korosztálya, a koncert kimondottan jó szórakozás lehet a nosztalgiázni vagy éppen csak kikapcsolódni vágyó felnőtt közönségnek is.
A Zenede romániai turnéjának partnere és támogatója az RMDSZ. Jegyek válthatók az RMDSZ szatmárnémeti székházában (Mihai Viteazul 10. szám) munkanapokon 9 és 17 óra között.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 2.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...