Házkutatások a Secret Service közreműködésével
Utoljára módositva: 2019-02-09 16:05:51

Az amerikai Secret Service munkatársai és több mint 100 román rendőr közösen tartott házkutatásokat kilenc megyében és a fővárosban számítógépes csalással és pénzmosással gyanúsított személyeknél.

Az országos rendőr-főkapitányság közlése értelmében az amerikai Secret Service pénzügyi bűncselekmények felderítéséért felelős osztálya jogsegélyre vonatkozó igényléssel fordult a román rendőrség Szervezett Bűnözés Elleni Főigazgatóságához egy román állampolgárokból álló bűnbanda felderítése érdekében, amely 2016 óta mintegy 34 millió dolláros kárt okozott amerikai állampolgároknak.

A bűnbanda tagjai nem létező árucikkeket kínáltak eladásra különféle honlapokon, és meggyőzték az embereket, hogy utalják a fiktív termékek vételárát.

Az amerikai hatóságok megkeresésére több mint száz román rendőr és a Secret Service több munkatársa 27 helyszínen végzett házkutatást Kolozs, Dolj, Prahova, Argeş, Olt, Ilfov, Ialomiţa, Teleorman és Vâlcea megyében, valamint a fővárosban a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) irányításával.

A házkutatások során többek között mobiltelefonokat, számítógépeket, laptopokat, táblagépeket, bankkártyákat és különféle adattároló eszközöket foglaltak le, illetve mintegy 5000 dollár értékű Ripple és Bitcoin kriptovalutát.

18 személyt bekísértek kihallgatásra, 14 személyt — akiknek a nevére nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki — átadták az amerikai hatóságoknak.

AGERPRES

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 5 ár belterület Amacon (víz, villany bevezetve),...
Tovább >>>
Szolgáltatás
Személyszállítás Szatmárról Németországba, Belgiumba és Hollandiába. Tel.: 0757957641.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK


NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit tervezel a hosszúhétvégére?
Kirándulást
Strandolást
Wellness-hétvégét
Nagyakarítást
Pihenést
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2019. április 24.
Meg kell tanulnia megfékezni haragját még akkor is, ha egyértelműen Önnek van igaza. Indulatainak erejét csillapítsa határozottsággá!
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. április 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 gerezd fokhagyma, 1 fej hagyma, 15 dkg burgonya, 2 ek napraforgóolaj, 80 dkg karfiol, 8 dl zöldségleves-alaplé, ...