Hegedüs Csilla: az etnikai problémán nem túl kell lépni, az etnikai problémát meg kell oldani
Utoljára módositva: 2019-09-08 11:25:04

vRomániának nem túllépnie kell az etnikai problémán, hanem meg kell oldania azt – mondta szombaton az RMDSZ szóvivője, Hegedüs Csilla, reagálva a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke, Dan Barna ezzel kapcsolatos korábbi nyilatkozatára.

“Marosvásárhelyen Dan Barna azt nyilatkozta, hogy az etnikai problémán túl kell lépni. Mi azt mondjuk, hogy az etnikai problémán nem túl kell lépni, az etnikai problémát meg kell oldani. Úgy viselkedik, mint egy rossz kisgyerek, aki behunyja a szemét, és úgy tesz, mintha ez a probléma nem létezne. Én azt szeretném megkérdezni, hogy az elmúlt esztendőben ő mit tett annak érdekében, hogy ezt a problémát megoldjuk, és ne túllépjünk rajta” – fogalmaz Hegedüs Csilla az RMDSZ Facebook-oldalán közzétett videóüzenetben.

 

A Mentsétek meg Romániát Szövetség elnöke szombaton Marosvásárhelyen azt mondta, Romániának felül kell kerekednie az etnikai törésvonalon és az etnikai szavazáson. Rámutatott, az általa vezetett alakulatnak román és magyar tagjai egyaránt vannak, és kiválóan együtt tudnak működni egymással, sőt a párt egyik alelnöke is magyar nemzetiségű. “Azt hiszem, Romániának felül kellene kerekednie ezen az etnikai törésvonalon, amelynek mentén mindenki a saját etnikumát képviselő jelöltre szavaz. Mert Románia európai ország, nyitott ország, olyan állam, amelyben az állampolgárság többet jelent, mint az egyik vagy másik kisebbséghez való tartozás, az európaiságot jelenti egy európai országban” – fogalmazott, hozzátéve, egy civilizált, modern országban az etnikai kérdés nem kellene hogy téma legyen.

 

Az USR-PLUS Szövetség államelnökjelöltje a jelöltségét támogató aláírásgyűjtésre érkezett szombaton Marosvásárhelyre.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 1.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...