Helyesírási verseny
Utoljára módositva: 2018-01-12 16:45:35

Még van lehetőség jelentkezni az Implom József helyesírási verseny megyei szakaszára.

A magyar helyesírási szabályok ismerete nem csak a magyar nyelv tantárgyának, hanem minden műveltségi területnek az anyagához hozzátartozik, és az Implom József helyesírási versennyel nemcsak anyanyelvi tudást, hanem az általános műveltség fejlesztésének ügyét is szeretnék szolgálni a szervezők.

Mint minden évben, az Anyanyelvápolók Erdélyi Szövetsége (AESZ), a Nemzeti Oktatási Minisztérium Kisebbségi Főosztálya, a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Magyar és Általános Nyelvészeti Intézete szakmai felügyeletével, a szaktanfelügyelők és a módszertani körfelelősök, valamint az erre vállalkozó magyartanárok segítségével idén is megrendezik az Implom József helyesírási versenyt. Ennek célja az anyanyelv ápolása, a nyelvhasználat iránt érzett felelősségtudat és az anyanyelv szeretetének erősítése.

A verseny egységes módon lehetővé teszi a részvételt minden középiskolás számára, tekintet nélkül arra, hogy az ország mely térségében él.

Az iskolai szakasz után a megyei fordulók következnek, ezekre január 20-án kerül sor, Szatmárnémetiben a Kölcsey Ferenc Főgimnázium ad otthont a versenynek.

Gál Gyöngyi magyar szakos tanfelügyelő, a megyei szakasz főszervezője szerkesztőségünknek elmondta, hogy idén is hat diák jut majd tovább megyénkből az országos szakaszra, viszont szomorú tény, hogy évről évre kevesebben vesznek részt a versenyen. A korábbi években volt olyan is, hogy a százat is elérte a versenyzők száma, de már tavaly is csak 48-an indultak a próbán. Idén eddig 40-en iratoztak be, viszont január 18-áig még van erre lehetőség. A szaktanfelügyelő azt is hozzátette, hogy a csökkenő létszám ellenére minden évben kiemelkedően teljesítenek a szatmári diákok, sok esetben az országos döntőről a több országot érintő Kárpát-medencei döntőre is kvalifikálni tudják magukat.

A 6 szatmári továbbjutó február 1. és 3. között részt vehet majd a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Főgimnáziumban tartandó országos döntőn, illetve az ott jól szereplők február 22–24. között Gyulán, a Kárpát-medencei döntőn képviselhetik Erdélyt.

Bajnai Botond

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 23.
Figyelmetlen és kissé szétszórt. Egy új szerelem tereli el a figyelmét. Választottja nagyon megtisztelőnek érzi, hogy gondolt rá.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. március 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...