Helyesírási verseny
Utoljára módositva: 2018-01-12 16:45:35

Még van lehetőség jelentkezni az Implom József helyesírási verseny megyei szakaszára.

A magyar helyesírási szabályok ismerete nem csak a magyar nyelv tantárgyának, hanem minden műveltségi területnek az anyagához hozzátartozik, és az Implom József helyesírási versennyel nemcsak anyanyelvi tudást, hanem az általános műveltség fejlesztésének ügyét is szeretnék szolgálni a szervezők.

Mint minden évben, az Anyanyelvápolók Erdélyi Szövetsége (AESZ), a Nemzeti Oktatási Minisztérium Kisebbségi Főosztálya, a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Magyar és Általános Nyelvészeti Intézete szakmai felügyeletével, a szaktanfelügyelők és a módszertani körfelelősök, valamint az erre vállalkozó magyartanárok segítségével idén is megrendezik az Implom József helyesírási versenyt. Ennek célja az anyanyelv ápolása, a nyelvhasználat iránt érzett felelősségtudat és az anyanyelv szeretetének erősítése.

A verseny egységes módon lehetővé teszi a részvételt minden középiskolás számára, tekintet nélkül arra, hogy az ország mely térségében él.

Az iskolai szakasz után a megyei fordulók következnek, ezekre január 20-án kerül sor, Szatmárnémetiben a Kölcsey Ferenc Főgimnázium ad otthont a versenynek.

Gál Gyöngyi magyar szakos tanfelügyelő, a megyei szakasz főszervezője szerkesztőségünknek elmondta, hogy idén is hat diák jut majd tovább megyénkből az országos szakaszra, viszont szomorú tény, hogy évről évre kevesebben vesznek részt a versenyen. A korábbi években volt olyan is, hogy a százat is elérte a versenyzők száma, de már tavaly is csak 48-an indultak a próbán. Idén eddig 40-en iratoztak be, viszont január 18-áig még van erre lehetőség. A szaktanfelügyelő azt is hozzátette, hogy a csökkenő létszám ellenére minden évben kiemelkedően teljesítenek a szatmári diákok, sok esetben az országos döntőről a több országot érintő Kárpát-medencei döntőre is kvalifikálni tudják magukat.

A 6 szatmári továbbjutó február 1. és 3. között részt vehet majd a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Főgimnáziumban tartandó országos döntőn, illetve az ott jól szereplők február 22–24. között Gyulán, a Kárpát-medencei döntőn képviselhetik Erdélyt.

Bajnai Botond

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen karácsonyi ajándékokat részesítesz előnyben?
Általában élményt adok ajándékba
A hasznos dolgokat részesítem előnyben
Ár alapján választok ajándékot, ami éppen belefér a keretbe
Mindig megkérdezem az ajándékozottat, ő mit szeretne kapni
Nem szoktam ajándékozni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. december 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...