Helyesírási verseny
Utoljára módositva: 2018-01-12 16:45:35

Még van lehetőség jelentkezni az Implom József helyesírási verseny megyei szakaszára.

A magyar helyesírási szabályok ismerete nem csak a magyar nyelv tantárgyának, hanem minden műveltségi területnek az anyagához hozzátartozik, és az Implom József helyesírási versennyel nemcsak anyanyelvi tudást, hanem az általános műveltség fejlesztésének ügyét is szeretnék szolgálni a szervezők.

Mint minden évben, az Anyanyelvápolók Erdélyi Szövetsége (AESZ), a Nemzeti Oktatási Minisztérium Kisebbségi Főosztálya, a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Magyar és Általános Nyelvészeti Intézete szakmai felügyeletével, a szaktanfelügyelők és a módszertani körfelelősök, valamint az erre vállalkozó magyartanárok segítségével idén is megrendezik az Implom József helyesírási versenyt. Ennek célja az anyanyelv ápolása, a nyelvhasználat iránt érzett felelősségtudat és az anyanyelv szeretetének erősítése.

A verseny egységes módon lehetővé teszi a részvételt minden középiskolás számára, tekintet nélkül arra, hogy az ország mely térségében él.

Az iskolai szakasz után a megyei fordulók következnek, ezekre január 20-án kerül sor, Szatmárnémetiben a Kölcsey Ferenc Főgimnázium ad otthont a versenynek.

Gál Gyöngyi magyar szakos tanfelügyelő, a megyei szakasz főszervezője szerkesztőségünknek elmondta, hogy idén is hat diák jut majd tovább megyénkből az országos szakaszra, viszont szomorú tény, hogy évről évre kevesebben vesznek részt a versenyen. A korábbi években volt olyan is, hogy a százat is elérte a versenyzők száma, de már tavaly is csak 48-an indultak a próbán. Idén eddig 40-en iratoztak be, viszont január 18-áig még van erre lehetőség. A szaktanfelügyelő azt is hozzátette, hogy a csökkenő létszám ellenére minden évben kiemelkedően teljesítenek a szatmári diákok, sok esetben az országos döntőről a több országot érintő Kárpát-medencei döntőre is kvalifikálni tudják magukat.

A 6 szatmári továbbjutó február 1. és 3. között részt vehet majd a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Főgimnáziumban tartandó országos döntőn, illetve az ott jól szereplők február 22–24. között Gyulán, a Kárpát-medencei döntőn képviselhetik Erdélyt.

Bajnai Botond

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 15:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. június 20.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...