Helyesírási verseny
Utoljára módositva: 2018-01-12 16:45:35

Még van lehetőség jelentkezni az Implom József helyesírási verseny megyei szakaszára.

A magyar helyesírási szabályok ismerete nem csak a magyar nyelv tantárgyának, hanem minden műveltségi területnek az anyagához hozzátartozik, és az Implom József helyesírási versennyel nemcsak anyanyelvi tudást, hanem az általános műveltség fejlesztésének ügyét is szeretnék szolgálni a szervezők.

Mint minden évben, az Anyanyelvápolók Erdélyi Szövetsége (AESZ), a Nemzeti Oktatási Minisztérium Kisebbségi Főosztálya, a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Magyar és Általános Nyelvészeti Intézete szakmai felügyeletével, a szaktanfelügyelők és a módszertani körfelelősök, valamint az erre vállalkozó magyartanárok segítségével idén is megrendezik az Implom József helyesírási versenyt. Ennek célja az anyanyelv ápolása, a nyelvhasználat iránt érzett felelősségtudat és az anyanyelv szeretetének erősítése.

A verseny egységes módon lehetővé teszi a részvételt minden középiskolás számára, tekintet nélkül arra, hogy az ország mely térségében él.

Az iskolai szakasz után a megyei fordulók következnek, ezekre január 20-án kerül sor, Szatmárnémetiben a Kölcsey Ferenc Főgimnázium ad otthont a versenynek.

Gál Gyöngyi magyar szakos tanfelügyelő, a megyei szakasz főszervezője szerkesztőségünknek elmondta, hogy idén is hat diák jut majd tovább megyénkből az országos szakaszra, viszont szomorú tény, hogy évről évre kevesebben vesznek részt a versenyen. A korábbi években volt olyan is, hogy a százat is elérte a versenyzők száma, de már tavaly is csak 48-an indultak a próbán. Idén eddig 40-en iratoztak be, viszont január 18-áig még van erre lehetőség. A szaktanfelügyelő azt is hozzátette, hogy a csökkenő létszám ellenére minden évben kiemelkedően teljesítenek a szatmári diákok, sok esetben az országos döntőről a több országot érintő Kárpát-medencei döntőre is kvalifikálni tudják magukat.

A 6 szatmári továbbjutó február 1. és 3. között részt vehet majd a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Főgimnáziumban tartandó országos döntőn, illetve az ott jól szereplők február 22–24. között Gyulán, a Kárpát-medencei döntőn képviselhetik Erdélyt.

Bajnai Botond

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Predator - A ragadozó
Ma, 18:30
Shane Black friss vért fecskendez a Predator-sorozatba ezzel a kirobbanó új résszel, amelyben a vadászat a világűr távoli zugaitól a külvárosi utcákig terjed. Az univerzum legveszedelmesebb ragadozói más fajok DNS-ét használva genetikailag módosították magukat, így most erősebbek, okosabbak és halálosabbak, mint bármikor. Mikor egy kisfiú tudtán kívül a Földre vonzza őket, csupán egy exkatonákból álló szedett-vedett csapat és egy morózus technikatanárnő állhat az emberiség pusztulásának útjába.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Egy kis szívesség
Ma, 20:30
Az Egy kis szívesség egy misztikus krimi-thriller, amely egy nő eltűnése köré épül. A főszerepekben viszont itt is két női karaktert találunk.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Miért szereted az őszt?
A kellemes őszi színek miatt
Végre felvehetem a kedvenc pulcsiaimat, cipőimet
Végre nincs kánikula
Az iskolakezdés miatt
Nem szeretem az őszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. szeptember 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...