Helyesírási verseny
Utoljára módositva: 2018-01-12 16:45:35

Még van lehetőség jelentkezni az Implom József helyesírási verseny megyei szakaszára.

A magyar helyesírási szabályok ismerete nem csak a magyar nyelv tantárgyának, hanem minden műveltségi területnek az anyagához hozzátartozik, és az Implom József helyesírási versennyel nemcsak anyanyelvi tudást, hanem az általános műveltség fejlesztésének ügyét is szeretnék szolgálni a szervezők.

Mint minden évben, az Anyanyelvápolók Erdélyi Szövetsége (AESZ), a Nemzeti Oktatási Minisztérium Kisebbségi Főosztálya, a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Magyar és Általános Nyelvészeti Intézete szakmai felügyeletével, a szaktanfelügyelők és a módszertani körfelelősök, valamint az erre vállalkozó magyartanárok segítségével idén is megrendezik az Implom József helyesírási versenyt. Ennek célja az anyanyelv ápolása, a nyelvhasználat iránt érzett felelősségtudat és az anyanyelv szeretetének erősítése.

A verseny egységes módon lehetővé teszi a részvételt minden középiskolás számára, tekintet nélkül arra, hogy az ország mely térségében él.

Az iskolai szakasz után a megyei fordulók következnek, ezekre január 20-án kerül sor, Szatmárnémetiben a Kölcsey Ferenc Főgimnázium ad otthont a versenynek.

Gál Gyöngyi magyar szakos tanfelügyelő, a megyei szakasz főszervezője szerkesztőségünknek elmondta, hogy idén is hat diák jut majd tovább megyénkből az országos szakaszra, viszont szomorú tény, hogy évről évre kevesebben vesznek részt a versenyen. A korábbi években volt olyan is, hogy a százat is elérte a versenyzők száma, de már tavaly is csak 48-an indultak a próbán. Idén eddig 40-en iratoztak be, viszont január 18-áig még van erre lehetőség. A szaktanfelügyelő azt is hozzátette, hogy a csökkenő létszám ellenére minden évben kiemelkedően teljesítenek a szatmári diákok, sok esetben az országos döntőről a több országot érintő Kárpát-medencei döntőre is kvalifikálni tudják magukat.

A 6 szatmári továbbjutó február 1. és 3. között részt vehet majd a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Főgimnáziumban tartandó országos döntőn, illetve az ott jól szereplők február 22–24. között Gyulán, a Kárpát-medencei döntőn képviselhetik Erdélyt.

Bajnai Botond

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 18.
Környezete nem tudja eldönteni, hogy ilyen tévedhetetlenek a megérzései vagy egyszerűen csak kiváló informátorai vannak.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. január 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...