Helyi bandák a reflektorfényben az idei PMN-en
Utoljára módositva: 2019-08-02 08:54:59

A magyarországi sztárok mellett már befutott szatmári bandák is fellépnek a 18. Partiumi Magyar Napokon, bizonyítva, hogy a hazai zeneipar is megállás nélkül pörög. Retró, rock- és komolyzene is lesz a kibővült zenei palettán.

 

„A fiatalságunk feledhetetlen éveit felidéző retró slágerektől kezdve a legvadabb rockütemeken át, egészen a lélekig hatoló klasszikusokig mindenféle zenei műfajt elhoznak számunkra a szatmári előadók. Rajongjunk egyikért vagy másikért, az már most biztos, hogy a koncertek után mindenki elégedetten, fantasztikus zenei élményekkel feltöltődve térhet haza” — ígérik a szervezők.

 

Retró és rockslágerek — mindenki kedvére

 

Retró és modern zenével készül a Strangers

Bár a neve az ellenkezőjét sugallja, a szatmári közönségnek nem idegen a Strangers zenekar, és az is köztudott, hogy ahol fellép, ott emlékezetes marad a buli. Repertoárjában megtaláljuk a legnépszerűbb magyar és angol nyelvű retró dalokat, amelyekre megannyi generáció ropta már, de nem hiányoznak a palettájáról napjaink legmenőbb slágerei sem. „Csapatunk élén, gitáron és a mikrofon végen Fehér Róbert Benjamin áll, aki mellett káprázatos hangjával Tamutan Brigitta biztosítja az énekhangot. A ritmus szekció két alapembere az örökké mosollyal zenélő tempófelelős, a dobok nagymestere, Iakkel Levente és Berendi Róbert basszusgitáros, a mély frekvenciák és a megremegtető hangok titkainak tudója. Zenekarunk szíve pedig a billentyűkön varázsló, bíborosi címmel kitüntetett Balázs Gergő, ő az, Aki” — mutatkozik be a Strangers. Az idei PMN-re fergeteges hangulattal, észbontó koncertélménnyel és mesteri módon összeválogatott zenei felhozatallal készülnek.

A rockzene kedvelőit a Twisted Systems együttes szórakoztatja

Noha stílusban eltérő jelleget képvisel, de hasonlóan hatalmas bulival kecsegtet a szatmári fiatalok egyik kedvenc rockbandája, a színpadra mindent elsöprő energiával berobbanó Twisted Systems is. Kedvenc műfaja az alternatív és a pop-rock, de imádja a metált, és a lassan védjegyévé váló hosszú zoknikat is. A Partiumi Magyar Napokon azonban nemcsak a furcsa zoknik miatt lesz érdemes a színpadra szegezni tekintetünket, hanem azért is, mert a banda gitárosai mellett egy hegedűs is a húrok közé csap.

 

Klasszikus és filmzenék — nem csak ínyenceknek

 

Nagy Norbert szatmárnémeti legnépszerűbb előadója, aki már a milánói Scala Operaházat is meghódította, és magától a nagymestertől, Andrea Bocellitől tanult. Fantasztikus sikerei ellenére időről időre visszatér szülővárosába, hogy a helyi közönségnek is elhozza a klasszikus zene gyöngyszemeit, és nem csak. „Nagy Norbert évek óta különleges helyet foglal el a helyiek szívében, és nemcsak azért, mert Szatmárnémeti szülötte, hanem azért is, mert már többször állította hangját nemes célok szolgálatába. Az idei PMN-en azonban minden eddiginél különlegesebb repertoárral áll majd színpadra, a Nagy Norbert Symphonic Live ugyanis egy olyan klasszikus és filmzenéket felvonultató, igényes műsorral tér haza, mely biztosan elnyeri majd a műfajt kedvelő szatmáriak tetszését” — fejtette ki a Partiumi Magyar Napok egyik legjobban várt koncertjével kapcsolatban Kovács Zsolt programkoordinátor.

Klasszikus zenével lép fel Nagy Norbert

A szatmári művész rengeteg magyar dallal is kedveskedni fog a partiumi közönségének. Az igényes zenére szomjazó szatmári hallgatóságnak tehát mindenképpen érdemes lesz kilátogatnia augusztus 20-án a Tűzoltótorony mellett felállított színpadhoz, ahol 20 órai kezdettel áll majd a közönség elé egyedülálló műsorával a Nagy Norbert Symphonic Live.

A Partiumi Magyar Napok szervezői azt ígérik, hogy a nagykorúvá érett régióünnep olyan színes zenei palettával tér vissza augusztus 20-a és 25-e között, amelyet bűn lenne kihagyni. Ákos mellett színpadra áll majd Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar, az Ismerős Arcok, a Csík zenekar, a Compact Disco és Koszika is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...