Helyi bandák a reflektorfényben az idei PMN-en
Utoljára módositva: 2019-08-02 08:54:59

A magyarországi sztárok mellett már befutott szatmári bandák is fellépnek a 18. Partiumi Magyar Napokon, bizonyítva, hogy a hazai zeneipar is megállás nélkül pörög. Retró, rock- és komolyzene is lesz a kibővült zenei palettán.

 

„A fiatalságunk feledhetetlen éveit felidéző retró slágerektől kezdve a legvadabb rockütemeken át, egészen a lélekig hatoló klasszikusokig mindenféle zenei műfajt elhoznak számunkra a szatmári előadók. Rajongjunk egyikért vagy másikért, az már most biztos, hogy a koncertek után mindenki elégedetten, fantasztikus zenei élményekkel feltöltődve térhet haza” — ígérik a szervezők.

 

Retró és rockslágerek — mindenki kedvére

 

Retró és modern zenével készül a Strangers

Bár a neve az ellenkezőjét sugallja, a szatmári közönségnek nem idegen a Strangers zenekar, és az is köztudott, hogy ahol fellép, ott emlékezetes marad a buli. Repertoárjában megtaláljuk a legnépszerűbb magyar és angol nyelvű retró dalokat, amelyekre megannyi generáció ropta már, de nem hiányoznak a palettájáról napjaink legmenőbb slágerei sem. „Csapatunk élén, gitáron és a mikrofon végen Fehér Róbert Benjamin áll, aki mellett káprázatos hangjával Tamutan Brigitta biztosítja az énekhangot. A ritmus szekció két alapembere az örökké mosollyal zenélő tempófelelős, a dobok nagymestere, Iakkel Levente és Berendi Róbert basszusgitáros, a mély frekvenciák és a megremegtető hangok titkainak tudója. Zenekarunk szíve pedig a billentyűkön varázsló, bíborosi címmel kitüntetett Balázs Gergő, ő az, Aki” — mutatkozik be a Strangers. Az idei PMN-re fergeteges hangulattal, észbontó koncertélménnyel és mesteri módon összeválogatott zenei felhozatallal készülnek.

A rockzene kedvelőit a Twisted Systems együttes szórakoztatja

Noha stílusban eltérő jelleget képvisel, de hasonlóan hatalmas bulival kecsegtet a szatmári fiatalok egyik kedvenc rockbandája, a színpadra mindent elsöprő energiával berobbanó Twisted Systems is. Kedvenc műfaja az alternatív és a pop-rock, de imádja a metált, és a lassan védjegyévé váló hosszú zoknikat is. A Partiumi Magyar Napokon azonban nemcsak a furcsa zoknik miatt lesz érdemes a színpadra szegezni tekintetünket, hanem azért is, mert a banda gitárosai mellett egy hegedűs is a húrok közé csap.

 

Klasszikus és filmzenék — nem csak ínyenceknek

 

Nagy Norbert szatmárnémeti legnépszerűbb előadója, aki már a milánói Scala Operaházat is meghódította, és magától a nagymestertől, Andrea Bocellitől tanult. Fantasztikus sikerei ellenére időről időre visszatér szülővárosába, hogy a helyi közönségnek is elhozza a klasszikus zene gyöngyszemeit, és nem csak. „Nagy Norbert évek óta különleges helyet foglal el a helyiek szívében, és nemcsak azért, mert Szatmárnémeti szülötte, hanem azért is, mert már többször állította hangját nemes célok szolgálatába. Az idei PMN-en azonban minden eddiginél különlegesebb repertoárral áll majd színpadra, a Nagy Norbert Symphonic Live ugyanis egy olyan klasszikus és filmzenéket felvonultató, igényes műsorral tér haza, mely biztosan elnyeri majd a műfajt kedvelő szatmáriak tetszését” — fejtette ki a Partiumi Magyar Napok egyik legjobban várt koncertjével kapcsolatban Kovács Zsolt programkoordinátor.

Klasszikus zenével lép fel Nagy Norbert

A szatmári művész rengeteg magyar dallal is kedveskedni fog a partiumi közönségének. Az igényes zenére szomjazó szatmári hallgatóságnak tehát mindenképpen érdemes lesz kilátogatnia augusztus 20-án a Tűzoltótorony mellett felállított színpadhoz, ahol 20 órai kezdettel áll majd a közönség elé egyedülálló műsorával a Nagy Norbert Symphonic Live.

A Partiumi Magyar Napok szervezői azt ígérik, hogy a nagykorúvá érett régióünnep olyan színes zenei palettával tér vissza augusztus 20-a és 25-e között, amelyet bűn lenne kihagyni. Ákos mellett színpadra áll majd Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar, az Ismerős Arcok, a Csík zenekar, a Compact Disco és Koszika is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adományozni ünnepekkor?
Igen, ilyenkor mindig nagyobb hangsúlyt fektetek az adományozásra.
Előfordul, hogy valamely felhívás kapcsán én is adományozok
Ugyanúgy adományzok egész évben
Nem adományozok se ünnepekkor, se máskor
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. december 11.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...