Helyiek és hazatérők Szamoskóródon
Utoljára módositva: 2018-06-25 10:20:35

Vasárnap rendezte meg a Szamoskóródi Református Egyházközség a hagyományos hazatérés napját, amelyen felavatták a nemrég elkészült játszóteret a parókia udvarán.

Június 24-én a szamoskóródi református templomban vette kezdetét a minden évben megrendezésre kerülő hazatérés napja. Az eseményre több településről, illetve Magyarországról is érkeztek. Erdei Árva István helyi lelkipásztor Péter apostol első levelének a harmadik fejezetéből olvasott fel részletet, erre építette igehirdetését: „… mindnyájan legyetek egyértelműek, rokonérzelműek, atyafiszeretők, irgalmasak, kegyesek.” Álláskereséskor mindig ki kell készíteni egy önéletrajzot — élt ezzel a hasonlattal az igehirdető —, amelyben a legtöbben leírják a jó tulajdonságaikat. Ha az Úristen megkérdezné, hogy mit tartunk mi a legfontosabbnak keresztény hitünkből és életünkből, bizonyára a legjobb tulajdonságainkat sorolnánk fel. Ha a Péter apostol által felsorolt tulajdonságoknak csak a tíz százaléka ott lenne az életünkben, az már elegendő lenne ahhoz, hogy a Krisztuséi legyünk. Minden ember vágyik ezekre a tulajdonságokra, de nem minden ember képes élni velük. Mindenki vágyik a békességre, de úgy, hogy a másik legyen az, aki alkalmazkodik hozzá a béke megtartásáért. A tanítványok sem voltak tökéletesek, ők sem rendelkeztek ezekkel a tulajdonságokkal, de miután megteltek Szentlélekkel, megváltozott a látásmódjuk, gondolkodásuk és érzésviláguk. Ha a tanítványok akkor képesek voltak a változásra, akkor ma mi is képesek vagyunk ezekre.

Dr. Puskás Csaba családorvos a természetgyógyászatról tartott előadást. Elmondta, hogy a természetgyógyászat egy gyűjtőfogalom, amire napjainkban a jó reklám és a rábeszélés miatt van kereslet. A betegeknek igényük van a személyes kapcsolatra az orvossal. Ezt használják ki a természetgyógyászok, és megkeresik azokat az eszközöket, amelyekkel hatni tudnak a betegekre. Az emberek nagy része hajlandó mindent kipróbálni, mert a legfontosabb számára az egészség. Dr. Puskás Csaba három részre osztotta a természetgyógyászatot: az igazi természetgyógyászat, a hamis természetgyógyászat és a kettő keveréke. Az első részhez tartoznak a gyógyfüves és gyógyteakezelések, a gyógytornák stb. A második részhez soroljuk a relaxációs kezeléseket (akupunktúra, energiagyógymód). A harmadik részhez azokat a gyógymódokat soroljuk, amelyek lehet, hogy valamilyen módon hatnak a betegre, de tudományosan nincs bebizonyítva, hogy ezek a kezelési módok hatékonyak. Nagyon sok gyógyszerről — ilyen a svéd csepp és a Béres-csepp — nincs bebizonyítva, hogy hatékony, ellenőrzések során viszont bebizonyosodott, hogy nem tartalmazzák azokat az anyagokat, amelyek fel vannak tüntetve az összetevőik között. Számtalan olyan esetről is tudunk, hogy bizonyos betegek addig próbálkoztak a természetgyógyászati kezeléssel, amíg a betegség orvosi módszerekkel kezelhetetlenné vált.

Az előadást követően a résztvevők átvonultak a gyülekezeti terembe, a gyerekek használatba vették a játszóteret, a felnőttek pedig az ebédnél folytattak hosszas beszélgetést.

Elek György

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországba (Bayern, Nürnberg környékére) tapasztalt betegápolókat keresünk (nők-férfiak)...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Robin Hood
Ma, 20:40
Felejts el mindent, amit a legendás tolvajról eddig hallottál. Azt hiszed, ismered őt, de nem is tévedhetnél nagyobbat. Robin of Loxley és egy mór harcos szilaj története ölt testet ebben a vakmerő és vagány históriában... A keresztes háború véres csatamezőin edződött nemes, Robin of Loxley (Taron Egerton) nem is sejti milyen kegyetlen és korrupt erővel kell szembenéznie, mikor visszatér angol földre, ahol a Nottingham-i seriff a szent háború ürügyén alatt teljesen kisemmizte alattvalóit. Robin
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. december 18.
Ön javíthatatlanul romantikus alkat, mégpedig nem csak a szerelemben, hanem élete minden területén, mert mindent idealisztikusan lát és él meg.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. december 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...