Helyre kell állítaniuk, amit tönkretettek
Utoljára módositva: 2018-06-12 13:19:52

Írásban kérte a további munkálatok leállítását az Apaserv Regionális Vízszolgáltató Vállalat illetékeseitől Nagykároly polgármestere, Kovács Jenő.

Az elöljárót a felháborodott nagykárolyiak is megkeresték, mivel a vízszolgáltató által megbízott cég emberei sorra vágták fel a járdákat — például a Kaplonyi és az Ágoston, Gheorghe Lazăr utcákon —, s mivel a helyreállítás váratott magára, a polgármester úgy döntött, leállíttatja a további felvágásokat, míg helyre nem hozzák azokat a részeket, amiket eddig tönkretettek.

„Én megértem, hogy a vízszolgáltató vállalat illetékesei egy komoly beruházást hajtanak végre a városban, azonban azt nem tűrhetem tovább, hogy hányaveti munkát végeznek, s ha azt akarjuk, hogy a járdák és utak rendben legyenek, akkor a városnak kell kifizetnie a helyreállítást. Arra kértem az Apaserv illetékeseit, hogy tegyék rendbe azokat a részeket, amelyeket felvágtak és feltúrtak, s a lakosokkal egyeztetve alakítsák úgy a kanalizálási rendszerre történő bekötéseket, hogy mindenkinek megfeleljen. Az említett utcákon keresztbe-kasba vágták fel a járdákat, s az esős időjárást követően szinte lehetetlen közlekedni a lakóházak előtt. Nagyon remélem, hogy sikerül dűlőre jutnunk a vállalat képviselőivel, és normális keretek között folyhat tovább a projekt kivitelezése” — mondta Kovács.

A vízszolgáltatón kívül az Electrica vállalat munkálatai is próbára teszik a nagykárolyiak tűrőképességét. Az áramszolgáltató cég ugyanis szintén korszerűsítésbe és vezetékcserélési munkálatokba kezdett, amely művelet során több mint harminc kilométer hosszan fektetnek le új kábeleket szerte a városban. Ezeket a földben vezetik, így szintén felvágják-túrják a nagykárolyi közterületek járdáit, zöldövezeteit. Bár ez a cég még dolgozhat pár napig, állítólag mukásai visszaállítják a járdákat és utakat abba az állapotba, amiben a beavatkozásuk előtt voltak. Remélhetőleg ezt az ígéretüket be is tartják, bár elnézve a Petri úton hagyott járdákat, talán nem indokolatlan a helyiek szkeptikus hozzáállása. Az egyik, már lezárt éjjel-nappali bolt előtti járda esetében ugyanis még arra sem vették a fáradságot, hogy terméskővel megtömjék a felvágott járdarészt. Kész csoda, hogy eddig még nem történt baleset ezen a szakaszon.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni tavasszal?
Ünnepek után kell egy kis diéta
Mindig tartok néhány napos böjtöt, hogy kitisztuljon a szervezet
Fontos a méregtelenítés tavasszal, készülni kell a nyárra
Nem fogllkozom ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. március 22.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...