Helyzeti előnyük van a nőknek
Utoljára módositva: 2019-10-10 18:05:32

A Szomszédnéni Produkciós Iroda Felméri Péterrel közösen bebizonyította, hogy a szebbik nem tagjai időutazók. És a mindennapok szürkeségéből többtucatnyi poénnal ragadták ki szerda este a több mint háromszáz fős nagykárolyi közönségüket.

Két telt házas előadást is tartott Nagykárolyban szerda délután a Szomszédnéni Produkciós Iroda és Felméri Péter. Az erdélyi humoristák — akik persze a Showder Klubban, a Rádiókabaréban, illetve egyéb magyarországi műsorokban rendszeresen fellépnek — immár a hetedik alkalommal jártak közösen, fellépés keretében a Szatmár megyei városban.

Mindkét előadáson rögtön megtalálták a közös hangot a nagyérdeművel — röpködtek a poénok. Szó esett egyebek között az élet nagy kihívásairól (és lehetetlen feladatairól) — férfiemberként egy nő mellett önállónak maradni, avagy egyenesen saját gondolatokkal rendelkezni. Mint el-elhangzott, ez lehetetlen, hiszen a hölgyek minden bizonnyal képesek időugrásra, a szebbik nem tagjai feltehetően időutazó masinéria birtokosai (valószínűleg genetikai úton jutottak hozzá ehhez a készséghez). Másként épp ésszel honnan tudhatnák, hogy a szegény férfiember mit fog holnap tenni? Mint a humoristák egyike okfejtése révén valószínűsítette, a párja kizárólag csak úgy szerezhetett tudomást a holnapi történésről („Nem fogsz elmosogatni magad után/ott fogod hagyni a mosatlant.”), ha már járt a jövendőben, és így, visszaérkezve a múltba immár helyzeti előnnyel, mégpedig behozhatatlan helyzeti előnnyel rendelkezik az egyszeri férfiemberrel szemben. Annak megfelelően, hogy minden elképzelés próbája az evés, az éles eszű humorista a gyakorlatban is tesztelte az elhangzottakat: tényleg a párjának lett igaza, nem mosogatott el maga után. Ergó: a hölgy mindenről tudott előre. Így hát utóbbi, a férfiember nem is nagyon tehet mást, mintsem túlteszi magát a mindennapokon, és a nagy ajándékban bízik.

A három humorista hozott is magával ajándékot: egy lovat. Ugyan gumisat, egyesek szerint túlságosan színeset, ám azt kisorsolták. Derülten, a mindennapok szürkeségéből a közel kétórás előadás idejéig felszabadultan távozott a több mint háromszáz nagykárolyi néző. Már várják a fiúk jövő évi előadását…

 

Megyeri Tamás Róbert

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 6.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...