Hervatag az ingatlanpiac
Utoljára módositva: 2019-09-12 09:18:00

Továbbra is csökkenő tendenciák figyelhetők meg az ingatlan-adásvételek terén; a kevesebb tranzakció Szatmár megyére és az országra is jellemző volt, derül ki a telekkönyvi hivatal adataiból.

Folytatódik az ingatlanpiac szűkülése Szatmár megyében ugyanúgy, ahogy országos szinten is, a telekkönyvi hivatal adatai szerint a megyében augusztusban tízszázalékos volt a visszaesés az ingatlan-adásvételeket illetően. Hasonló mértékű a csökkenés országos szinten is, tíz százalékkal kevesebb ingatlan adásvételét jegyezték be a megyei kataszterek az elmúlt hónapban, mint amennyit nyilvántartásba vettek tavaly augusztusban. A maga 1016, illetve idén augusztusban 914 kataszteri bejegyzését tekintve Szatmár megye középszerű ingatlanpiaci szereplőnek számít, a legrosszabbul ezen a téren Fehér, Szilágy és Olt megye áll. Az ingatlanpiac a fővárosban, Ilfov megyében, Brassóban és Jászvásáron a legaktívabb. Bukarestben az átlagosnak számító havi ezer tranzakció hétszeresét jegyezték a múlt hónapban, Ilfov megyében az átlag négyszeresét jegyezték fel, míg Brassóban meghaladta a kétezret az ingatlantranzakciók száma.

Szatmár megyében tavaly augusztusban beépített telkek cseréltek gazdát a legnagyobb számban, aztán a külterületen lévő mezőgazdasági területek és a beépítésre váró telkek következnek a sorban, lakásból 133-at adtak el. Idén kicsit változott a sorrend, a lista élén a külterületi mezőgazdasági területek adásvétele áll, amit a beépítetlen belterületek követnek.

Princz Csaba

Fotó: Habarics Zsolt

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 6.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...