Hervatag az ingatlanpiac
Utoljára módositva: 2019-09-12 09:18:00

Továbbra is csökkenő tendenciák figyelhetők meg az ingatlan-adásvételek terén; a kevesebb tranzakció Szatmár megyére és az országra is jellemző volt, derül ki a telekkönyvi hivatal adataiból.

Folytatódik az ingatlanpiac szűkülése Szatmár megyében ugyanúgy, ahogy országos szinten is, a telekkönyvi hivatal adatai szerint a megyében augusztusban tízszázalékos volt a visszaesés az ingatlan-adásvételeket illetően. Hasonló mértékű a csökkenés országos szinten is, tíz százalékkal kevesebb ingatlan adásvételét jegyezték be a megyei kataszterek az elmúlt hónapban, mint amennyit nyilvántartásba vettek tavaly augusztusban. A maga 1016, illetve idén augusztusban 914 kataszteri bejegyzését tekintve Szatmár megye középszerű ingatlanpiaci szereplőnek számít, a legrosszabbul ezen a téren Fehér, Szilágy és Olt megye áll. Az ingatlanpiac a fővárosban, Ilfov megyében, Brassóban és Jászvásáron a legaktívabb. Bukarestben az átlagosnak számító havi ezer tranzakció hétszeresét jegyezték a múlt hónapban, Ilfov megyében az átlag négyszeresét jegyezték fel, míg Brassóban meghaladta a kétezret az ingatlantranzakciók száma.

Szatmár megyében tavaly augusztusban beépített telkek cseréltek gazdát a legnagyobb számban, aztán a külterületen lévő mezőgazdasági területek és a beépítésre váró telkek következnek a sorban, lakásból 133-at adtak el. Idén kicsit változott a sorrend, a lista élén a külterületi mezőgazdasági területek adásvétele áll, amit a beépítetlen belterületek követnek.

Princz Csaba

Fotó: Habarics Zsolt

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a 2019/2020-as évadra szóló színházbérletet?
Igen, az osztállyal együtt csoportos bérletet váltunk évről évre.
Bérletet nem vásárolok, mert kiszámíthatatlan a programom, de rendszeresen eljárok az előadásokra.
Nem az én műfajom a színház, sosem vennék bérletet.
Néhány év nem váltok bérletet, hol pénz, hol időhiány miatt.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...