Hetedik családos tábor
Utoljára módositva: 2014-09-01 16:22:41

Csaknem tíz család táborozott együtt Erdődhegyen, augusztus 29. és 31-e között.

 

Idén a családoktól jött az impulzus és a kezdeményezés, hogy a tavalyi kihagyás után újra szervezzék meg az egyházmegyei családos tábort Erdődhegyen. A Szatmári Római Katolikus Püspökség Világiak Irodája ezért megteremtette a feltételeket és augusztus 29. és 31-e között meg is szervezte azt.

Ahogy az előző években, az idei, sorban pedig a hetedik tábor célja is az volt, hogy lehetőséget biztosítson a családoknak a nyaraláson túl eltölteni nyáron egy nyugodt hétvégét keresztény, hasonlóan érző és Istent kereső családok körében. Egyszerre töltekeztek lelkileg és pihentek, szórakoztak, miközben a gyermekeiket jó kezekben tudták. A legkisebbek ugyanis külön, vezetett foglalkozásokon vettek részt, a nagyobbak társasjátékoztak, a szülők pedig a Dr. Varga Péter Pius budapesti egyetemi tanár által vezetett bibliodrámán vettek részt. Ez idén az önátadásról szólt és segítette a résztvevőket a mélyre hatolásban.

 

Az előző alkalmakhoz képest érdekesség, hogy a családok többsége most először vett részt egyházmegyei családos táborban, az egyházzal való kapcsolattartás azonban akár házas hétvégék, akár hitmélyítő találkozók, szentmise-látogatások által élt. Az idei programban a bibliodrámás alkalmak mellett ugyanúgy jelen volt a szentmise, az imák, a családi vetélkedő, a játékok és a tábortűz.

 

A résztvevők elmondták, jól érezték magukat a táborban, és kifejezték igényüket, hogy jövőre is megrendezzék azt, akár kicsit hosszabb időtartamban, és gyermeknevelési témában.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 21.
Mindenki barátságos és segítőkész ma Önnel, ami elsősorban kiegyensúlyozott és őszintén érdeklődő kisugárzásának köszönhető.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. szeptember 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...