Hetedik családos tábor
Utoljára módositva: 2014-09-01 16:22:41

Csaknem tíz család táborozott együtt Erdődhegyen, augusztus 29. és 31-e között.

 

Idén a családoktól jött az impulzus és a kezdeményezés, hogy a tavalyi kihagyás után újra szervezzék meg az egyházmegyei családos tábort Erdődhegyen. A Szatmári Római Katolikus Püspökség Világiak Irodája ezért megteremtette a feltételeket és augusztus 29. és 31-e között meg is szervezte azt.

Ahogy az előző években, az idei, sorban pedig a hetedik tábor célja is az volt, hogy lehetőséget biztosítson a családoknak a nyaraláson túl eltölteni nyáron egy nyugodt hétvégét keresztény, hasonlóan érző és Istent kereső családok körében. Egyszerre töltekeztek lelkileg és pihentek, szórakoztak, miközben a gyermekeiket jó kezekben tudták. A legkisebbek ugyanis külön, vezetett foglalkozásokon vettek részt, a nagyobbak társasjátékoztak, a szülők pedig a Dr. Varga Péter Pius budapesti egyetemi tanár által vezetett bibliodrámán vettek részt. Ez idén az önátadásról szólt és segítette a résztvevőket a mélyre hatolásban.

 

Az előző alkalmakhoz képest érdekesség, hogy a családok többsége most először vett részt egyházmegyei családos táborban, az egyházzal való kapcsolattartás azonban akár házas hétvégék, akár hitmélyítő találkozók, szentmise-látogatások által élt. Az idei programban a bibliodrámás alkalmak mellett ugyanúgy jelen volt a szentmise, az imák, a családi vetélkedő, a játékok és a tábortűz.

 

A résztvevők elmondták, jól érezték magukat a táborban, és kifejezték igényüket, hogy jövőre is megrendezzék azt, akár kicsit hosszabb időtartamban, és gyermeknevelési témában.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gringo
Ma, 18:40
jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 20:40
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Miért várod már a tavaszt?
A szabadtéri programok miatt
A melegebb időjárás miatt
A tovább tartó nappalok miatt
Végre sportolhatok a szabadban
Az ébredező természet miatt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. március 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...