Heteken belül nyit az olimpiai központ
Utoljára módositva: 2019-08-09 10:38:54

Szeptemberben nyithatja meg kapuit Szatmárnémetiben a 18 éven aluli ökölvívók olimpiai nevelőközpontja — számolt be róla Florin Mulcuțan, a projekt megálmodója.

Szerdán Alexandru Epuran, a Román Olimpiai és Sportbizottság (COSR) képviselője „helyszínelt” Szatmárnémetiben, megtekintve a nevelőközpont létesítményeit, illetve tárgyalásokat folytatott a projekt szatmári képviselőivel. Előbb Adrian Ardeleannal, a Szatmár Megyei Ifjúsági- és Sportigazgatóság (DJTS) vezetőjével találkozott, majd párbeszédet folytatott Călin Durlával, Szatmár megye főtanfelügyelőjével. Ez utóbbira azért volt szükség, ugyanis a nevelőközpontban érkező ökölvívóknak biztosítani kell az iskoláztatást, és ebben nyújt majd segítséget a tanfelügyelőség.

Mircea Pop, a szatmárnémeti 25 méteres uszodát üzemeltető vállalkozás vezetője is fogadta a vendégeket. Mulcuțan elmondta, hogy a sportolók itt végzik majd az edzés utáni regenerációt, ugyanis a uszoda mellett szauna és masszás-lehetőség is rendelkezésükre áll.

A találkozón jelen volt Ioana Bran, egykori sportminiszter, Viorel Ploșca, a Szatmár Megyei Ökölvívó Egyesület vezetője, illetve Ioan Popa érdemes edző, a nevelőközpont vezetőedzője.

A szatmárnémeti nevelőközpont létesítését egyébként majdnem napra pontosan négy évvel ezelőtt javasolta Florin Mulcuțan, aki tagja volt a Román Ökölvívó-szövetség vezetőségének. Az akkori elnök és alelnök, Leonard Doroftei és Marcel Boboc karolták fel az kezdeményezést, viszont nem történt előrelépés az ügyben. Tavaly, a szatmári Ioana Bran miniszterként indította újra a projektet, de ebben elsősorban Mulcuțan játszott főszerepet, aki tanácsadóként dolgozott a tárcavezető mellett.

„Mostmár elmondható, hogy minden akadály elhárult, már csak a támogatási szerződést kell aláírni, és szeptemberben nyithatunk. Sikerült! Őszintén, volt az a pillanat, amikor én sem hittem már abban, hogy ez a projekt valaha megvalósulhat. De nagyon sok bátorítást és támogatást kaptam abban, hogy végre sikerrel zárjuk ezt a projektet is” — mondta Mulcuțan, a szatmárnémeti olimpiai nevelőközpont koordinátora.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adományozni ünnepekkor?
Igen, ilyenkor mindig nagyobb hangsúlyt fektetek az adományozásra.
Előfordul, hogy valamely felhívás kapcsán én is adományozok
Ugyanúgy adományzok egész évben
Nem adományozok se ünnepekkor, se máskor
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. december 13.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...