Heteken belül nyit az olimpiai központ
Utoljára módositva: 2019-08-09 10:38:54

Szeptemberben nyithatja meg kapuit Szatmárnémetiben a 18 éven aluli ökölvívók olimpiai nevelőközpontja — számolt be róla Florin Mulcuțan, a projekt megálmodója.

Szerdán Alexandru Epuran, a Román Olimpiai és Sportbizottság (COSR) képviselője „helyszínelt” Szatmárnémetiben, megtekintve a nevelőközpont létesítményeit, illetve tárgyalásokat folytatott a projekt szatmári képviselőivel. Előbb Adrian Ardeleannal, a Szatmár Megyei Ifjúsági- és Sportigazgatóság (DJTS) vezetőjével találkozott, majd párbeszédet folytatott Călin Durlával, Szatmár megye főtanfelügyelőjével. Ez utóbbira azért volt szükség, ugyanis a nevelőközpontban érkező ökölvívóknak biztosítani kell az iskoláztatást, és ebben nyújt majd segítséget a tanfelügyelőség.

Mircea Pop, a szatmárnémeti 25 méteres uszodát üzemeltető vállalkozás vezetője is fogadta a vendégeket. Mulcuțan elmondta, hogy a sportolók itt végzik majd az edzés utáni regenerációt, ugyanis a uszoda mellett szauna és masszás-lehetőség is rendelkezésükre áll.

A találkozón jelen volt Ioana Bran, egykori sportminiszter, Viorel Ploșca, a Szatmár Megyei Ökölvívó Egyesület vezetője, illetve Ioan Popa érdemes edző, a nevelőközpont vezetőedzője.

A szatmárnémeti nevelőközpont létesítését egyébként majdnem napra pontosan négy évvel ezelőtt javasolta Florin Mulcuțan, aki tagja volt a Román Ökölvívó-szövetség vezetőségének. Az akkori elnök és alelnök, Leonard Doroftei és Marcel Boboc karolták fel az kezdeményezést, viszont nem történt előrelépés az ügyben. Tavaly, a szatmári Ioana Bran miniszterként indította újra a projektet, de ebben elsősorban Mulcuțan játszott főszerepet, aki tanácsadóként dolgozott a tárcavezető mellett.

„Mostmár elmondható, hogy minden akadály elhárult, már csak a támogatási szerződést kell aláírni, és szeptemberben nyithatunk. Sikerült! Őszintén, volt az a pillanat, amikor én sem hittem már abban, hogy ez a projekt valaha megvalósulhat. De nagyon sok bátorítást és támogatást kaptam abban, hogy végre sikerrel zárjuk ezt a projektet is” — mondta Mulcuțan, a szatmárnémeti olimpiai nevelőközpont koordinátora.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. január 29.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...