Heteken belül tényleg költöznek
Utoljára módositva: 2014-09-19 09:53:23

Bár szeptemberre tervezték, végül csak októberben költözik új helyre a nagykárolyi önkormányzat. Erről is kérdeztük a polgármestert.

 

Az előzetes tervek szerint még szeptemberben megkezdték volna a nagykárolyi önkormányzat apparátusának új helyre költöztetését, azonban az élet felülírta a terveket, így októberre halasztották a költözködést. Amint arról többször is beszámoltunk, az egykori Aranyszarvas fogadó felújított épületébe költözik a nagykárolyi polgármesteri hivatal egyik része, míg a másik az egykori kaszárnya épületébe. Utóbbi ingatlant szintén felújították, az utolsó simításoknál tartanak. Ebben az épületben lesz a Szociális Központ, ahol a Helyi Adók és Illetékek Irodája mellett a Pénzügyőrség is helyet kap, az önkormányzat Szociális Irodájához hasonlóan. Majd’ 3400 négyzetméternyi alapterületű ingatlanról van szó, mely méretei révén lehetővé teszi, hogy egyesületek, civil szervezetek is helyet kapjanak benne. Ide kerülhet a Werdnig Hoffman Egyesület, a Rekettye Kulturális Egyesület, a Lead and Follow Táncegyesület, a Vénig László Fotóklub, a ProvinciArt Egyesület, a nagykárolyi Baba-mama Klub is, vázolta elképzeléseit Kovács Jenő polgármester. Felajánlanak ugyanis egy-egy termet, az egyesületek pedig eldöntik, kívánnak-e élni ezzel a lehetőséggel.

Októberben egy újabb költözés is várható: a Kulturális Központ felújított és teljesen átalakított épületébe visszaköltöznek az intézmény munkatársai, akik a Károlyi-kastélyban tevékenykednek jelenleg. Az egykori művelődési házra rá sem lehet ismerni: kívül-belül megújult, belső udvarral, újabb termekkel.

A központ épületének szomszédságában a Városi Színház található. Thália nagykárolyi szentélyének tetejére bádogborítás került ugyan, de várhatóan ez a kellemetlenség lesz az egyetlen, amivel a nagykárolyiaknak számolniuk kell. Az épületet jövő év elején adják át.

Nemrég írtunk arról, hogy amatőr színjátszó csoport alakítását tűzte ki célul a polgármester, aki reméli, hogy sikert arat a kezdeményezése, igény az együttesre biztosan van a városban. A kérdésre, hogy esetleg alakulhat-e önálló profi színtársulat Nagykárolyban, Kovács Jenő határozott „nem”-mel válaszolt. „A város nem tud és nem is akar fenntartani egy saját színtársulatot. Egyet sem, nemhogy kettőt, hiszen ha lenne egy magyar társulat, azonnal kellene egy románt is alakítani, vagy fordítva. Viszont ha itt lesz a színházépületünk, akkor azt remélem, hogy vendégül láthatunk több hazai és külföldi társulatot is, akik előadásukkal profizmust és művészetet hoznak városunkba” — mondta Kovács.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 17.
Ha csak a saját feje után akar menni, ne csodálkozzon, ha környezete ingerült és türelmetlen lesz egy idő után. Maradjon nyitott mások véleményére!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...