Hétfőn Alzheimer Café
Utoljára módositva: 2018-09-14 15:08:56

Az Alzheimer-kór világszerte egyre több idős személy és hozzátartozói számára jelent súlyos terhet.

Első alkalommal rendezi meg szeptember 17-én a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet Szatmárnémetiben az Európa-szerte népszerű Alzheimer Cafét. Az esemény célja segítséget, lelki támaszt nyújtani az időskori demenciában szenvedőknek, valamint családtagjaiknak.

Az első Alzheimer Café vendégei soproni szakemberek lesznek. Dr. Sütő Teréz idősügyi szakértő, az Idősek Európai Háza Alapítvány elnöke a soproni Alzheimer Café elindításáról, működéséről, eredményeiről beszél majd. Sipőcz Katalin diplomás ápoló, ápolási igazgató a demens betegek otthoni ápolásáról tart előadást. A szakember hosszú évek alatt szerzett tapasztalatait osztja meg a résztvevőkkel, elmondja többek között azt is, mit tehetünk azért, hogy Alzheimer-kórban szenvedő családtagunk minél tovább megőrizze önállóságát, és aktív életet éljen. Dr. Amberger Erzsébet nyugdíjas tiszti főorvos a Soproni Gyalogló Idősklub tevékenységéről számol be a jelenlévőknek. Az esemény keretében fellép a soproni Kéknefelejcs dalkör. A résztvevők kérdéseket tehetnek fel a szakembereknek, és lehetőség lesz a kötetlen beszélgetésre is.

Az Alzheimer Café szervezői szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt szeptember 17-én, hétfőn 15 órai kezdettel a Caritas Szatmárnémeti, Lükő Béla utca 15. szám alatti központi székhelyének rendezvénytermébe.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. szeptember 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...