Hétfőn Alzheimer Café
Utoljára módositva: 2018-09-14 15:08:56

Az Alzheimer-kór világszerte egyre több idős személy és hozzátartozói számára jelent súlyos terhet.

Első alkalommal rendezi meg szeptember 17-én a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet Szatmárnémetiben az Európa-szerte népszerű Alzheimer Cafét. Az esemény célja segítséget, lelki támaszt nyújtani az időskori demenciában szenvedőknek, valamint családtagjaiknak.

Az első Alzheimer Café vendégei soproni szakemberek lesznek. Dr. Sütő Teréz idősügyi szakértő, az Idősek Európai Háza Alapítvány elnöke a soproni Alzheimer Café elindításáról, működéséről, eredményeiről beszél majd. Sipőcz Katalin diplomás ápoló, ápolási igazgató a demens betegek otthoni ápolásáról tart előadást. A szakember hosszú évek alatt szerzett tapasztalatait osztja meg a résztvevőkkel, elmondja többek között azt is, mit tehetünk azért, hogy Alzheimer-kórban szenvedő családtagunk minél tovább megőrizze önállóságát, és aktív életet éljen. Dr. Amberger Erzsébet nyugdíjas tiszti főorvos a Soproni Gyalogló Idősklub tevékenységéről számol be a jelenlévőknek. Az esemény keretében fellép a soproni Kéknefelejcs dalkör. A résztvevők kérdéseket tehetnek fel a szakembereknek, és lehetőség lesz a kötetlen beszélgetésre is.

Az Alzheimer Café szervezői szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt szeptember 17-én, hétfőn 15 órai kezdettel a Caritas Szatmárnémeti, Lükő Béla utca 15. szám alatti központi székhelyének rendezvénytermébe.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Kókusz Kokó, a kis sárkány - Irány a dzsungel
Ma, 13:00
Készüljetek fel a valaha volt legtüzesebb vakációra! Kókusz Kokó családjával és legjobb barátjával, Oszkárral indul életük legnagyobb kalandjára, egyenesen a dzsungel mélyére. A nyaralás nem indul jól. A kis tűzokádó sárkány bár számos történetet halott már nagypapájától a goromba vízi sárkányokról, eddig eggyel sem találkozott, most azonban útjukat állja néhány jól megtermett példány, így hajójuknak új útvonalat kell keresni. Az ismeretlen vizeken váratlanul léket kapnak, amiért a gyanú szerint
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Dermesztő hajsza
Ma, 21:00
A fagyos coloradói síközpontban hókotró-sofőrként dolgozó Nels (Liam Neeson) nyugodt élete fenekestül felfordul, mikor fiát, a helyi, nagyhatalmú drogbáró meggyilkolja. Az Év Polgára cím birtokosa még sosem tért le a helyes útról, egészen mostanáig: a feldühödött apa kezébe veszi az irányítást, extrém előítéletekkel és nehézfegyverekkel felvértezve bosszúhadjáratba kezd. A gyilkos tempójú Nelst egyetlen cél élteti, egytől egyig ki akarja iktatni a kartell embereit… és az egykor feddhetetlen hómu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. február 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...