Hétfőn kezdenek a kosaras lányok
Utoljára módositva: 2019-08-28 13:58:34

Az első hét még az ismerkedésről fog szólni, de szeptember közepén már budapesti ellenféllel fog felkészülési mérkőzéseket fog játszani a bajnoki címre hajtó VSK női kosárlabdacsapata.

Hétfőn kezdi meg a felkészülést a következő idényre a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata. Mint ismeretes, ebben az idényben új szakvezetője lesz a piros-fehéreknek, miután Maikel Lopez egy kínai csapat irányítását vállalta el. Helyére a montenegrói Goran Boskovicsot ültette le a VSK vezetősége, akitől legalább olyan teljesítményt várnak, mint spanyol elődjétől.

Mint ismeretes, a szatmári alakulat az elmúlt idényben a döntő mérkőzésig vitte a bajnoki finálét: az elvesztett két sepsiszentgyörgyi meccs után idehaza egyenlített összetettben a VSK, az ötödik meccsen majdnem végig vezetett a Sepsi ellen, viszont a hazai közönség előtt játszó háromszékiek a hajrában fordítani tudtak.

Idén a bajnoki cím elhódítása a cél. Viszont ehhez erősíteni kell még a keretet, de erre minden valószínűséggel csak jövő év elején fog sor kerülni. A bajnokság első felvonásában ugyanis a Nyugati csoport első három helyének valamelyikén kell zárni, hogy az A jelzésű szériába folytathassa szereplését a csapat. Ez utóbbinak küzdelmei január 11-én fognak kezdődni, és innen lesz nagyobb tétje minden eredménynek. A második bajnoki szakasz táblázata határozza meg ugyanis a rájátszás párosításait.

Arról is beszámoltunk már, hogy D’Lesha Lloyd, Promise Amukamara és Andra Mandache biztos nem folytatják a VSK mezében, de vélhetően megköszönik eddigi szolgálatait Alexandra Uiuiunak, Kristian Balticnak és Matea Tavicnak is. Adina Stoiedin, Alina Podar és Carla Popescu az első érkezők, viszont a bajnoki rajtig jön a további erősítés is.

Jövő hétfőn 18 órakor csak ismerkedő találkozás lesz a Both Katalin Sportteremben, kedden és szerdán a kötelező sportorvosi viziteket végzik el a lányok, majd megkezdik a ráhangoló erőnléti edzéseket. Szeptember 13-án és 14-én a budapesti Rózsa úton a magyar női élvonal tavalyi nyolcadik helyezettje, a NKE-Csata látja vendégül Boskovic csapatát az első két őszi felkészülési mérkőzésre.

Arról beszámoltunk, hogy a bajnokság kezdése október 2-ára van kitűzve, majd két héttel később rendezik a Román Kupa-selejtezőjét. Ez alól mentesül a VSK és a Sepsi-SIC, a tavalyi döntősök ugyanis csak a negyeddöntőbe csatlakoznak a mezőnyhöz, ennek a körnek az oda-visszavágó mérkőzéseit pedig december 11-én és január 15-én játsszák. A sorozat négyes döntőjét február 15-16-án rendezik.

A Szatmárnémeti VSK versenyprogramja a Nyugati-csoportban

1. forduló (október 2.): Nagyszebeni CSM – Szatmár

2. forduló (október 5.): Aradi FCC Baschet – Szatmár

3. forduló (október 9.): Szatmár – Nagyváradi CSU

4. forduló (október 12.): Kézdivásárhelyi SE – Szatmár

5. forduló (október 19.): szabadnap.

6. forduló (november 2.): Marosvásárhelyi BC Sirius – Szatmár

7. forduló (november 21.): Szatmár – Kolozsvári CSU

8. forduló (november 24.): Szatmár – Nagyszeben

9. forduló (november 30.): Szatmár – Arad

10. forduló (december 7.): Nagyvárad – Szatmár

11. forduló (december 14.): Szatmár – Kézdivásárhely

12. forduló (december 21.): szabadnap.

13. forduló (december 28.): Szatmár – Marosvásárhely

14. forduló (január 4.): Kolozsvár – Szatmár

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. október 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...