Hétfőn kezdenek a kosaras lányok
Utoljára módositva: 2019-08-28 13:58:34

Az első hét még az ismerkedésről fog szólni, de szeptember közepén már budapesti ellenféllel fog felkészülési mérkőzéseket fog játszani a bajnoki címre hajtó VSK női kosárlabdacsapata.

Hétfőn kezdi meg a felkészülést a következő idényre a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata. Mint ismeretes, ebben az idényben új szakvezetője lesz a piros-fehéreknek, miután Maikel Lopez egy kínai csapat irányítását vállalta el. Helyére a montenegrói Goran Boskovicsot ültette le a VSK vezetősége, akitől legalább olyan teljesítményt várnak, mint spanyol elődjétől.

Mint ismeretes, a szatmári alakulat az elmúlt idényben a döntő mérkőzésig vitte a bajnoki finálét: az elvesztett két sepsiszentgyörgyi meccs után idehaza egyenlített összetettben a VSK, az ötödik meccsen majdnem végig vezetett a Sepsi ellen, viszont a hazai közönség előtt játszó háromszékiek a hajrában fordítani tudtak.

Idén a bajnoki cím elhódítása a cél. Viszont ehhez erősíteni kell még a keretet, de erre minden valószínűséggel csak jövő év elején fog sor kerülni. A bajnokság első felvonásában ugyanis a Nyugati csoport első három helyének valamelyikén kell zárni, hogy az A jelzésű szériába folytathassa szereplését a csapat. Ez utóbbinak küzdelmei január 11-én fognak kezdődni, és innen lesz nagyobb tétje minden eredménynek. A második bajnoki szakasz táblázata határozza meg ugyanis a rájátszás párosításait.

Arról is beszámoltunk már, hogy D’Lesha Lloyd, Promise Amukamara és Andra Mandache biztos nem folytatják a VSK mezében, de vélhetően megköszönik eddigi szolgálatait Alexandra Uiuiunak, Kristian Balticnak és Matea Tavicnak is. Adina Stoiedin, Alina Podar és Carla Popescu az első érkezők, viszont a bajnoki rajtig jön a további erősítés is.

Jövő hétfőn 18 órakor csak ismerkedő találkozás lesz a Both Katalin Sportteremben, kedden és szerdán a kötelező sportorvosi viziteket végzik el a lányok, majd megkezdik a ráhangoló erőnléti edzéseket. Szeptember 13-án és 14-én a budapesti Rózsa úton a magyar női élvonal tavalyi nyolcadik helyezettje, a NKE-Csata látja vendégül Boskovic csapatát az első két őszi felkészülési mérkőzésre.

Arról beszámoltunk, hogy a bajnokság kezdése október 2-ára van kitűzve, majd két héttel később rendezik a Román Kupa-selejtezőjét. Ez alól mentesül a VSK és a Sepsi-SIC, a tavalyi döntősök ugyanis csak a negyeddöntőbe csatlakoznak a mezőnyhöz, ennek a körnek az oda-visszavágó mérkőzéseit pedig december 11-én és január 15-én játsszák. A sorozat négyes döntőjét február 15-16-án rendezik.

A Szatmárnémeti VSK versenyprogramja a Nyugati-csoportban

1. forduló (október 2.): Nagyszebeni CSM – Szatmár

2. forduló (október 5.): Aradi FCC Baschet – Szatmár

3. forduló (október 9.): Szatmár – Nagyváradi CSU

4. forduló (október 12.): Kézdivásárhelyi SE – Szatmár

5. forduló (október 19.): szabadnap.

6. forduló (november 2.): Marosvásárhelyi BC Sirius – Szatmár

7. forduló (november 21.): Szatmár – Kolozsvári CSU

8. forduló (november 24.): Szatmár – Nagyszeben

9. forduló (november 30.): Szatmár – Arad

10. forduló (december 7.): Nagyvárad – Szatmár

11. forduló (december 14.): Szatmár – Kézdivásárhely

12. forduló (december 21.): szabadnap.

13. forduló (december 28.): Szatmár – Marosvásárhely

14. forduló (január 4.): Kolozsvár – Szatmár

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. február 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...