Hétfőn nyit a tavaszi kézművesvásár
Utoljára módositva: 2019-04-13 09:39:14

Április 15-én, hétfőn nyitja meg kapuit a XIV. Tavaszi Kézműves Kiállítás és Vásár, az Aranykapu Kulturális Egyesület kézművesei és termelői mellett néhány vendégkiállító is jelen lesz.

Közel másfél évtizedes hagyománya van most már a Szatmárnémetiben működő Aranykapu Kulturális Egyesület tavaszi kézművesvásárának, idén 14. alkalommal állítják ki legszebb portékáikat az egyesület kézművesei és termelői.

Április 15-től kezdődően egészen 27-ig néhány nap megszakítással (20. és 22. között zárva lesz) a Coposu sétányon felállított házikókban megtalálhatók lesznek az egyesület helyi és vendégkiállítói, naponta 10 és 19 óra között.

A vásáron a tavaszi ünnepkörhöz kapcsolódó kézműves portékák tekinthetők és vásárolhatók majd meg: hagyományos írott és festett tojások, ünnepi asztali és ajtódíszek, fazekastermékek, kosarak, fából készült konyhai használati tárgyak, bőrdíszműves tárgyak, ékszerek, ünnepi kézimunkák stb., de nem hiányozhatnak majd a helyi termelőktől a természetes gyümölcs- és mézkészítmények, a különböző mézkülönlegességek, illetve natúr szörpök, természetes lekvárok és nektárok, illetve ezúttal is jelen lesznek a sokak által kedvelt székelyföldi kürtőskalács-készítők is.

Nezezon Enikő, az Aranykapu Kulturális Egyesület vezetője lapunknak elmondta, hogy mintegy 10 kézműves és termelő lesz jelen, a helyiek mellett az Érmellékről is érkeznek kiállítók.

„Nagy lázban készülünk a vásárra, mindenki igyekszik a legjobb tudását megmutatva elkészíteni saját portékáit. Egyesületünk két termelője, a méhész és a szörpkészítő mellett hidegen préselt olajokkal érkezik egy érmelléki termelő, de ezúttal is jelen lesznek a sokak által kedvelt székelyföldi kürtőskalács-készítők is. A mi kézműveseink közül mindannyian jelen lesznek, akik a húsvéti ünnepkörhöz, illetve a tavaszhoz kapcsolódó munkákkal várják a vásárlókat” — nyilatkozta lapunknak az egyesület vezetője.

Nezon Enikő az elmúlt 13 év tapasztalataira visszatekintve néhány szóban elmondta, hogy ez a vásár mindig is egy kicsit inkább a nőknek szólt, a kiállított tárgyak pedig többnyire a hölgyek számára kedves, otthoni hasznos és dísztárgyak.

„Ennyi év elteltével rájöttünk, mik azok, amikre valóban igény mutatkozik itt, Szatmáron, illetve egy nagyon pozitív tapasztalat számunkra az is, hogy itt is egyre inkább bővül a tudatos vásárlók tábora, akik már nem vesznek meg akármit, hanem felismerik a minőséget, illetve meg is fizetik azt” — tette hozzá Nezezon Enikő.

A kézművesvásár standjait hétfőtől kezdik összeállítani a kézművesek, viszont keddtől az összes megtalálható termékkel várják az érdeklődőket.

 

 

Bajnai Botond

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál fesztiválokra járni?
Igen, mert ott baráti társasággal bulizhatunk.
Nem, legfennebb néhány koncertre látogatok csak ki a barátokkal.
Már év elején megtervezzük, hogy milyen fesztiválokon veszünk részt.
Jobban szeretem a családi programokat.
Fesztiválok helyett a pihenést helyezem előtérbe.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. július 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...