Hétfőn startol az August Fest
Utoljára módositva: 2017-08-05 10:04:12

Kerek évfordulót ünnepelnek idén Nagykárolyban: tizedik kiadásához érkezett az August Fest, mely ebben az évben is egy héten keresztül várja a látogatókat. Kiállításokkal, koncertekkel, sportprogramokkal és még számos érdekességgel készülnek a szervezők.

Immár tizedik alkalommal rendezik meg az August Festet Nagykárolyban. A rendezvény augusztus 7–13. között zajlik majd, és a szervezők elképzelése szerint méltó befejezése lesz a háromhetes Carei Fest programsorozatnak. Ma és holnap a Carei Fest népzenei része zajlik, ma a német nemzetiség, holnap pedig a román népzene és néptánc kerül előtérbe. A hétfőn kezdődő August Fest résztvevői pedig hét estén keresztül élvezhetik azokat a programokat, amelyekkel a Nagykárolyi Kulturális és Sportigazgatóság, valamint a Nagykárolyi Művelődési Központ munkatársainak csapata készült.

A szórakozás és a pihenés egyaránt garantált, mivel a programok az egész fesztivál ideje alatt tematikusak, így várhatóan az érdeklődők minden korosztálya megtalálja majd az ízlésének megfelelőt a változatos kínálatból.

A szervezők tájékoztatása szerint a különböző programok mellett a fesztivál résztvevői átfogó képet kaphatnak majd a zenei műfajokról, hiszen a pop, rock és könnyűzene is szerepet kap majd. A koncerteken kívül táncos programok, sporttevékenységek, kisállat-kiállítás, képzőművészetitárlat-megnyitó, versenytánc-bemutató, Nagykárolyban első alkalommal épületvetítés és lézershow is várja a közönséget.

Az August Fest programterve

Az egyhetes fesztiválblokk hétfői napja az alábbiak szerint zajlik a Károlyi-kastélyban felállított színpadon. 19 órától veszi kezdetét a nagykárolyi táncgála, melyen fellépnek a Magic Dance (Nagykárolyi Művelődési Központ), a Club Dance (Diákklub), a Lead&Follow csapat, az aradi Gyermekek Palotája Still moderntánc-együttese, valamint a szörényvári (Drobeta-Turnu Severin) Gyermekek Palotájából érkező Flower moderntánc-együttes tagjai.

Augusztus 8-án, kedden a kastélykerti színpadon 19 órától Andrei Variu, George Pop, Miriam Ana Fechete és Ariana Astalîș szólóénekesek előadása van műsorra tűzve. Az énekeseket Mariana Vulcan zenetanárnő készítette fel. 19.30 órától a Castelanii és a Nagykárolyi Művelődési Központ szólistáinak előadása következik. Felkészítőjük Szűcs József zenetanár. Programjuk első részében a Nonstop együttes (Lukács Henrietta, Uifaluși Nicolae, Pap Cătălin, Riskó József), valamint Nagy Anita, Koch Vanessza és Pater Casandra szólisták lépnek színpadra. 21 órától Szandi szólóestjét élvezheti a közönség.

Augusztus 9-én, szerdán ugyancsak a kastélykerti színpadon 19.30 órától a Castelanii és a Nagykárolyi Művelődési Központ szólistáinak előadása zajlik majd. Szűcs József zenetanár diákjai közül a Castelanii Acoustic Project együttes (Pop Niculina, Baumli Júlia, Baumli Orsolya, Cosma Cosmina, Cosma Daniel), valamint Borbély Patricia, Latiş Larisa és Latiş Mălina szólisták állnak színpadra. Az este 21 órától Cătălin Crişan szólóestjével ér véget.

Augusztus 10-én, csütörtökön 18 órától a kastélykertben rendezik meg a Strong Man nemzetközi erőemberverseny tizedik kiadását a FitForce Nagykároly Egyesület szervezésében.

Szerdán 21 órától a Bikini együttes koncertje zárja a napot.

A fesztivál ötödik napján, pénteken a kastélykert szabadtéri színpadán 19.30 órától folytatódik a Castelanii és a Nagykárolyi Művelődési Központ szólistáinak előadása. Ismét színpadra lépnek Szűcs József tanítványai. A pénteki nap Dorian Popa (20.30 óra) szólóestjével, illetve Nicoleta Nucă & Band (21.30 óra) koncertjével ér véget.

Augusztus 12-én, szombaton 16 órától a Károlyi-kastélyban Stefan Gnandt festőművész festményeiből és grafikáiból nyílik kiállítás. A rendezvényen Vitéz Júlia és Putovits Ábel szolgál zenei programmal.

19.30 órától a kastélykert színpadán a Castelanii és a Nagykárolyi Művelődési Központ szólistáinak előadása zajlik, majd 19.30 órától a Miss & Mister Carei 2017 szépségversenyre kerül sor. 21.30 órától a Direcţia 5 együttes lép fel, majd 22.30 órától a Károlyi-kastély falára vetítenek egy mozgóképes összeállítást. Az ötperces vetítés várhatóan nagyon látványos lesz. Az August Fest és egyben a Carei Fest zárónapja augusztus 13-án lesz. A vasárnapi rendezvények a Vasile Lucaciu Általános Iskolában kezdődnek: 9 és 15 óra között itt tekinthető meg a Kolibri Egyesület szervezésében a háziállat- és háziszárnyas-kiállítás.

A kastélykert szabadtéri színpadán 20 órától a Castelanii és a Nagykárolyi Művelődési Központ szólistái lépnek fel, majd 21 órától Király Viktor & Band koncertjével zárul a fesztivál színpadi programjainak sora. Maga a fesztivál egy nagyszerű lézershow-val ér véget. „Conexiuni” — ez az összeállítás címe, melyre szeretettel várják az érdeklődőket.

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják. Kedvezőtlen időjárás esetén a programok elmaradhatnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Az elrabol hercegnő
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Bosszúvágy
Ma, 16:40
A chicagói sebészorvos, Dr. Paul Kersey (Bruce Willis) csak közvetetten ismeri az utcai erőszakot, amit a műtőjébe került számtalan áldozat szenved el. Ám mindez megváltozik, mikor feleségét (Elisabeth Shue) és lányát (Camila Morrone) brutális támadás éri külvárosi otthonukban. Megelégelve a túlterhelt rendőrség tétlenségét, a bosszúvágytól fűtött Paul maga ered az elkövetők nyomába, hogy igazságot szolgáltasson. A megszaporodó önítélkezésekre a média is felfigyel, a lakosság pedig azt találgatj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 18:45
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Gringo
Ma, 21:00
jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 22.
Bánjon ma óvatosan a pénzzel! Ez vonatkozik saját pénztárcájára is, de üzleti döntéseiben sem árt most megfontoltabbnak lennie, mint általában.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. március 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...