Hétfőn startol az August Fest
Utoljára módositva: 2017-08-05 10:04:12

Kerek évfordulót ünnepelnek idén Nagykárolyban: tizedik kiadásához érkezett az August Fest, mely ebben az évben is egy héten keresztül várja a látogatókat. Kiállításokkal, koncertekkel, sportprogramokkal és még számos érdekességgel készülnek a szervezők.

Immár tizedik alkalommal rendezik meg az August Festet Nagykárolyban. A rendezvény augusztus 7–13. között zajlik majd, és a szervezők elképzelése szerint méltó befejezése lesz a háromhetes Carei Fest programsorozatnak. Ma és holnap a Carei Fest népzenei része zajlik, ma a német nemzetiség, holnap pedig a román népzene és néptánc kerül előtérbe. A hétfőn kezdődő August Fest résztvevői pedig hét estén keresztül élvezhetik azokat a programokat, amelyekkel a Nagykárolyi Kulturális és Sportigazgatóság, valamint a Nagykárolyi Művelődési Központ munkatársainak csapata készült.

A szórakozás és a pihenés egyaránt garantált, mivel a programok az egész fesztivál ideje alatt tematikusak, így várhatóan az érdeklődők minden korosztálya megtalálja majd az ízlésének megfelelőt a változatos kínálatból.

A szervezők tájékoztatása szerint a különböző programok mellett a fesztivál résztvevői átfogó képet kaphatnak majd a zenei műfajokról, hiszen a pop, rock és könnyűzene is szerepet kap majd. A koncerteken kívül táncos programok, sporttevékenységek, kisállat-kiállítás, képzőművészetitárlat-megnyitó, versenytánc-bemutató, Nagykárolyban első alkalommal épületvetítés és lézershow is várja a közönséget.

Az August Fest programterve

Az egyhetes fesztiválblokk hétfői napja az alábbiak szerint zajlik a Károlyi-kastélyban felállított színpadon. 19 órától veszi kezdetét a nagykárolyi táncgála, melyen fellépnek a Magic Dance (Nagykárolyi Művelődési Központ), a Club Dance (Diákklub), a Lead&Follow csapat, az aradi Gyermekek Palotája Still moderntánc-együttese, valamint a szörényvári (Drobeta-Turnu Severin) Gyermekek Palotájából érkező Flower moderntánc-együttes tagjai.

Augusztus 8-án, kedden a kastélykerti színpadon 19 órától Andrei Variu, George Pop, Miriam Ana Fechete és Ariana Astalîș szólóénekesek előadása van műsorra tűzve. Az énekeseket Mariana Vulcan zenetanárnő készítette fel. 19.30 órától a Castelanii és a Nagykárolyi Művelődési Központ szólistáinak előadása következik. Felkészítőjük Szűcs József zenetanár. Programjuk első részében a Nonstop együttes (Lukács Henrietta, Uifaluși Nicolae, Pap Cătălin, Riskó József), valamint Nagy Anita, Koch Vanessza és Pater Casandra szólisták lépnek színpadra. 21 órától Szandi szólóestjét élvezheti a közönség.

Augusztus 9-én, szerdán ugyancsak a kastélykerti színpadon 19.30 órától a Castelanii és a Nagykárolyi Művelődési Központ szólistáinak előadása zajlik majd. Szűcs József zenetanár diákjai közül a Castelanii Acoustic Project együttes (Pop Niculina, Baumli Júlia, Baumli Orsolya, Cosma Cosmina, Cosma Daniel), valamint Borbély Patricia, Latiş Larisa és Latiş Mălina szólisták állnak színpadra. Az este 21 órától Cătălin Crişan szólóestjével ér véget.

Augusztus 10-én, csütörtökön 18 órától a kastélykertben rendezik meg a Strong Man nemzetközi erőemberverseny tizedik kiadását a FitForce Nagykároly Egyesület szervezésében.

Szerdán 21 órától a Bikini együttes koncertje zárja a napot.

A fesztivál ötödik napján, pénteken a kastélykert szabadtéri színpadán 19.30 órától folytatódik a Castelanii és a Nagykárolyi Művelődési Központ szólistáinak előadása. Ismét színpadra lépnek Szűcs József tanítványai. A pénteki nap Dorian Popa (20.30 óra) szólóestjével, illetve Nicoleta Nucă & Band (21.30 óra) koncertjével ér véget.

Augusztus 12-én, szombaton 16 órától a Károlyi-kastélyban Stefan Gnandt festőművész festményeiből és grafikáiból nyílik kiállítás. A rendezvényen Vitéz Júlia és Putovits Ábel szolgál zenei programmal.

19.30 órától a kastélykert színpadán a Castelanii és a Nagykárolyi Művelődési Központ szólistáinak előadása zajlik, majd 19.30 órától a Miss & Mister Carei 2017 szépségversenyre kerül sor. 21.30 órától a Direcţia 5 együttes lép fel, majd 22.30 órától a Károlyi-kastély falára vetítenek egy mozgóképes összeállítást. Az ötperces vetítés várhatóan nagyon látványos lesz. Az August Fest és egyben a Carei Fest zárónapja augusztus 13-án lesz. A vasárnapi rendezvények a Vasile Lucaciu Általános Iskolában kezdődnek: 9 és 15 óra között itt tekinthető meg a Kolibri Egyesület szervezésében a háziállat- és háziszárnyas-kiállítás.

A kastélykert szabadtéri színpadán 20 órától a Castelanii és a Nagykárolyi Művelődési Központ szólistái lépnek fel, majd 21 órától Király Viktor & Band koncertjével zárul a fesztivál színpadi programjainak sora. Maga a fesztivál egy nagyszerű lézershow-val ér véget. „Conexiuni” — ez az összeállítás címe, melyre szeretettel várják az érdeklődőket.

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják. Kedvezőtlen időjárás esetén a programok elmaradhatnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Az Emoji-film
Ma, 15:00
Még nincs minden felfedezve: feltérképezetlen univerzumok vesznek körül minket, még ha nem is tudunk róluk - talán azért, mert nagyon kicsik. Az okostelefonjában például mindenkinek van: egy boldog völgy, ahol a különféle szmájlik és hangulatjelek élnek és dolgoznak. Ám mindig mosolygós és kacsingatós békéjüket megzavarja egyikük, aki kerek fejébe veszi, hogy kideríti, mi van a völgyükön túl. Kalandos vándorútra indul, amelynek során neki és társainak egyre veszélyesebb alkalmazások kerülnek útj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A sötét torony
Ma, 19:20
Léteznek más világok is. Roland Deschain (Idris Elba) az utolsó Harcos, a hatlövetű mestere örök harcot vív Walter O Dimmel (Matthew McConaughey), a feketébe öltözött emberrel, hogy megvédje a Setét Torony épségét. A Torony ugyanis az univerzum tengelye, ha egyszer leomlik, minden világ elpusztul. A tét hatalmas - nem volt még ennél több, amit egy csapatában megnyerhetett vagy elveszíthetett valaki. A Jó és a Gonosz erői összecsapnak: csak Roland lovag és az ő különleges fegyverei akadályozhatjá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. augusztus 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 3 db fehér zselatinlap, 1 vaníliarúd, 5 dl habtejszín, 5 dkg + 1–2 tk. cukor, 25 dkg fekete ...