Hétvégén csapra verik a söröshordókat
Utoljára módositva: 2018-09-18 18:44:49

Nyolcadik alkalommal rendezik meg a Szatmári Oktoberfestet, szombaton és vasárnap a Svábház udvarára várják az érdeklődőket, az étel, ital és a jó hangulat garantált, ígérték a szervezők kedden, a rendezvény programjait ismertető sajtótájékoztatón.

Sajtótájékoztatót tartott kedden a 8. Szatmári Oktoberfest szervezőbizottsága, a szatmárnémeti Svábházban számolt be a szeptember 22-én és 23-án megrendezésre kerülő ünnepély részleteiről. Karl Heinz Rindfleisch főszervező, Josef Hölczli, Maurer Róbert és Stefan Kaiser, a Német Demokrata Fórum szatmári szervezetének vezetőségi tagjai, valamint Bunea Izidor, a Bavaria étterem vezetője tájékoztattak a hétvégi rendezvény menetéről.

Mint kiderült, nagyjából 700–900 liter sörrel és több mint 2000 adag étellel készülnek a szervezők, az ünnepély szombaton 14 órától kezdődik a Vasile Lucaciu utca 9. szám alatti Svábház udvarán. A hagyományokhoz híven a város polgármestere fogja csapra verni az első söröshordót, ezt követően pedig 23 óráig a Czier Zsolt vezette mezőfényi fúvósok, majd a túrterebesi zenészek szórakoztatják a résztvevőket, az eredeti müncheni Oktoberfest hangulatának megidézésére törekedve.

Karl Heinz Rindfleisch főszervező elmondta, hogy vasárnap 10 órakor a Kálvária-templomban tartandó szentmisével kezdődik a program, s a misét követően a résztvevők és a fellépő kultúrcsoportok a Svábházig vonulnak, ahol folytatódik a programok sora.

A Svábházhoz érkezve a folyékony kenyér mellett fehér kolbászt és perecet fogyaszthatnak a fesztiválozók, 14.30-tól a pécsi Diamant Kapelle zenekar veszi át a hangulatfelelős szerepét, és hamisítatlan német dallamok csendülnek fel a Svábház udvarán. Délután tombolahúzás is lesz, érdekes és értékes nyereményekben reménykedhetnek majd a résztvevők.

Mint megtudtuk, a két nap leforgása alatt a szatmárnémeti Bavaria étterem gondoskodik majd a kulináris élvezetekről, a szervezők szerint nagyjából 1000 adag fehér kolbász, 1500 adag bajor kolbász és számos finomság kerül felszolgálásra. Ami az idei Oktoberfest sörfelhozatalát illeti, 18 darab 50 literes söröshordó érkezik egyenesen Stuttgartból, háromféle sörrel: szőke, barna és szűretlen búzasört lehet majd vásárolni, természetesen hidegen, frissen csapolva.

A szervezők elmondták, hogy nemcsak a felnőttekre, de a gyermekekre is gondoltak, számukra a Lucaciu sugárúti ortodox katedrális mögött lesz elhelyezve egy ugrálóvár és számos szórakozási lehetőséget kínáló eszköz.

A Maurer Alapítvány ez alkalommal is egészségügyi asszisztenciával készül, de minden szervező igyekszik a jelenlévők kényelmét szem előtt tartva előkészíteni az ünnepség helyszínét.

A fellépő kultúrcsoportok a két zenekar mellett Mezőfényről, Krasznabéltekről, Nagykárolyból, Tasnádról és Mezőpetriből érkeznek közel 150 taggal, a szervezők szerint a jó hangulat garantált. A Német Demokrata Fórum szatmári szervezetének vezetőségi tagja, Josef Hölczli elmondta, hogy bíznak abban, hogy idén is nagy lesz az érdeklődés a rendezvény iránt, sokan vesznek részt rajta, és mindenki jól érzi majd magát, ahogyan az elmúlt hét év során mindig.

Bajnai Botond

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítás, költöztetés. Tel.: 0725353499.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. június 27.)


    KONYHA
    Hozzávalók   25 dkg szikkadt fehér kenyér olívaolaj 25 dkg koktél paradicsom só 1 tk morzsolt lestyán 1 tk ...